Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Tuesday, February 24, 2015

Aktiviti cuti raya cina

cuti raya cina.. 4 hari lengkap.. saya tak kemana... dok di rumah sahaja.. tak sanggup nak meredah jem balik kg.. so we decided not to go anywhere by plus hi way.. malas nk bersesak sesak jem.

antara kerja yg di buat...

1) persiapan adik baby

ramai pembantu ha.. yg baju biru tu paling rajin sekali membantu. heehhe.. en shahir dah siap tolong pasangkan katil baby. bukan katil baru.. katil lama guna semenjak zaman adam. pon... x di beli. office mate yg bagi.. katil x de masaalah.. masih boleh di gunakan lagi..
dah elok2 pasang... ramai plak yg nak try naik. baik adam baik auni.. semua claim kata x pernah naik...








berjaya mengorek semua baju2 lama adam.. jumpa dah. yey!! baju2 adam kebanyakkan masih boleh pakai lagi. tp kena pi beli jugakla beberapa helai new born.. tuala dan juga selimut. rasanya tuala and selimut kena beli baru la dak.. kulit baby sensitip..nk cari yg lembut sket. yg lama2 tu dah kasar..
basket putih tu lammmaa dah cari.. jumpa jugak yg berkenan. Berkenan sgt2... cantik! siap ada tutup lagi gittew... ada dua basket saya beli...satu utk siang..satu utk baju malam. saiz nyer sedang2 elok ajer... sukker!


2) main dengan anak2

panjangnyer adam uiiii... jem ke haper. cuti2 raya cina jem kat hi way er... ipad berjaya disorokkan. jadi budak2 ni main dengan barang2 depa ajela... habes bersepah sepah satu rumah. 






kakak auni dah pandai buat puzzle. yey!! ikut step step yg mummy ajar. cari yg bahagian corner dulu... then bahagian tepi2 frame.. last sekali baru yg tengah2... akhirnya siap jugak. pandai kakak! then asyik buang cantum...buang cantum... itu ajerla di ulangnya. xper kakak..nnti kita belo yg susah sket...kita buat sesama yer.

3) membeli aset-pandora 916






yey yey yey... cantik2!!! yg diidamkan dah dpt. lama dah weeiii...servey sana sini... sy beli di kedai emas pkns. ish... terapi betol membeli emas ni. seronok.. harga within my budget. i let go one of my gelang yg dah kemek2.... masuk habib pon...masyaAllah.... boleh jadi hilang akal ngko! oro italia design tu ya Allah!! nasib baik aku ni masih waras... ish2... ruginya rasa x beli. tp ongkosnya kena di monitor sekarang ni... kan nak bersalin tak lama lagi sayanggg oiiii... sabar2 sket yer. 

ada plan nk bwk kanak2 ke air terjun... tp en shahir tak berapa setuju sbb takut kes air kencing tikus. akhirnya gitu je la cuti kami... tak stress tak memboringkan... booleeyyla..




Tuesday, February 17, 2015

Ganti filter hexagon cosway

Udah lama niat nak ganti water filter di rumah.. we've been using the cosway hexagon water filter since 2009 if i'm not mistaken. since then never thinking of changing to other brand.. sebab rasa airnya sedap. there are few times kami cuci filter.. dan sekali kami tukar the seramic stone. but this time kami tukar semua filter... satu set. for my reference and record.. filter 1,2, 3,4 total rm380.






selepas di tukar ke empat2 filter... malangnya air tak jadi sesedap dulu. takpe.. since baru tukar semua filter.. kita pakai la dulu setahun dua yer... ada rezeki lain.. kita boleh teropong teropong tupperware punya yer... but that will be like 2 tahun lagi kot... :)

Tuesday, February 10, 2015

clinique lotion and ga sheer blush


there are things that i have to buy... blusher pakai lama sungguh.. akhirnya nk habes pon.. so this 2 items to be purchase very soon. 





survey di best buy.. no time to go out. comparison also been done thru web sahaja. total of both items will cost me more less rm300. 
clinique is my product since 7 8 years back. but for blusher..current laura mercier is OK.. just want to try ga plak tgk macamana.



Friday, February 6, 2015



Perasaan di pagi jumaat... :(

Wednesday, March 19, 2014

Lembayung yang lebih redup..



Pokok duit2 yang dahulunya tak menjadi.. tp bila dialihkan ke bayangan yang lebih redup.. pucuk mula memuncak.  :) Alhamdulillah..dengan berkat hujan yang kini mula membasahi bumi..



Tuesday, October 8, 2013

Pokok pucuk burung




Wondering apa la nama pokok ni..pucuknya berbentuk burung..pokoknya tak de bunga.. dah dua kali saya jumpa..satu di rumah makcik..satu di depan office ni ha...nampak cantik.. seolah macam tak susah nak mengidupnya.. tapi apa namanya entahlah..


Thursday, July 11, 2013

An unecpected gift


Unexpected..tambah2 kalau gift itu yg mmg kiter suka...wallaa...seronok betol! Thanks to my sister.. 




she was away for her summer holiday for 2 weeks.. and when she came home.... tu dia!! Baju raya untuk budak2..satu beg pennuh! Settled...x payah cari baju raya lagi dah  :p  and for me...sungguh terharu she bought me that so lovely coin purse.... biarpon kecik.... I sungguh jatuh hati... merahh lagi..muahhhss...thanks sis!


Kadang2 kita keliru memikirkan gift to bring back home as sourvenier untuk mereka yg menanti di tanah air.. lebih2 lagi kalau bercuti ke tempat yg kita pon baru first time pergi..dan yg common..biasala fridge magnet..key chain or t shirt.. but dont worry..people wont get bored dgn fridge magnet tu semua...its a good gift tau! But sometimes we try to give different or rare things..which ended org tu x appreciate pon.. sy dulu selalu berhati hati dlm memilih souvenir.. untuk mak benda lain..untuk ayah pastinya beg kulit...untuk pakcik pastinya jam...untuk abang benda lain..untuk adik pastinya hard rock t shirt... dan yg lain2 juga...itu bagi pihak perasaan kita yang nak memberi....

Perasaan mereka sebagai yg menerima ?? Hehehehe....baagi je la aper ponnn....kami tetap suka!

Wednesday, June 19, 2013

tempah baju raya di ipoh..

jauhnya menempah baju raya..sampai ke ipoh saya pergi..heheh... mak sedara di ipoh memang tukang jahit.. suri rumah sepenuh masa jugak tuh.. jadi bila di mintak menjahitkan baju untuk anak anak...memang mahu sajerla dia... excited nak tgk adam pakai baju melayu katanya... auni pon memang suka pakai baju kurung...
 
both kiddos given their full commitment during ukur mengukur sesion.. behave well... dan cepat habes porses mengukurnya... adam 2 pasang baju and auni also 2 pasang baju.. insha Allah raya nanti boleh la pakai sedondon 2 beradik... :)
 
walau belom masuk syaban lagi..dah banyak kedai jahit tak menerima tempahan... tempahan tutup by end April la...uish...daysat gak nak hantar baju sekarang nih.. seawal 4 bulan sebelum raya dah kena hantar.. ntah apaper plak dirasakan... nasib baik la ada tukang jahit dalaman..selesai satu perkara..
 
baju en shahir pon selamat dah dihantar kepada tailor... selamat untuk pakai raya tu masih belom tahu.. jgn xsiap bulak sudah la...raya ada masa sebulan lebih lagikan... berani terima makna berani untuk meyiapkan... raya tahun ni hijau la kita...heheh...