Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Friday, May 27, 2011

未来予想図Ⅱ- Nyanyi jom~~

Lama dah tak menyanyi... tetiba rasa nak nyanyi Jepun pulak... jom~






未来予想図Ⅱ

卒業してから もう三度目の

あいかわらずそばにある 同じ笑顔

あの頃バイクで 飛ばした家までの道今はルーフからの星を 見ながら走ってる

私を降ろした後 角を曲がるまで見送るといつもブレーキランプ5回点滅 ア・イ・シ・テ・ルのサイン

きっと何年たっても こうして変わらぬ気持ちで過ごしてゆけるのね あなたとだから

ずっと心に描く未来予想図はほら思った通りにかなえられてく

時々2人で開いて見るアルバムまだやんちゃな 写真たちに笑いながら

どれくらい同じ時間 2人でいたかしらこんなふうに さりげなく過ぎていく毎日も

2人でバイクのメット 5回ぶつけたあの合図サイン変わった今も 同じ気持ちで素直に愛してる

きっと何年たっても こうして変わらぬ思いを 持っていられるのも あなたとだから

ずっと心に描く未来予想図はほら思った通りにかなえられてく

ほら思った通りにかなえられてく



Mirai yosou zu II nyanyian asal oleh Dreams Come True... jepun panggil dorimukamu... sukker sebab penyanyi dier Miwa punyer suara sedap.. husky voice.. tapi video kat atas penyanyi nyer org lain.. Aoyama Teruma... dinyanyikan semula.. tertarik nak load lagu ni sebab lagu ni lebih R&b...kalau miwa bawak lebih kepada balade... teruma bawak pon ok gak.. sesuai dengan lagu skang...lebih fresh... so...layan~~


dulu rajin nyanyi lagu ni kat karaoke... mesti ada 2 3 lagu dorimkamu saya akan nyanyi.. selain tuh...spitzu pon sodap gak.. manalah pegi lagu2 lama tuh... dalam pasokon lama tak bukak2...




biller la nak gi karaoke ni.. kang ku bawak auni jer kang.. jennuh...heheh...




Friday, May 20, 2011

Wardrobe dan closet untuk anak anak

Berangan macam rumah besar ajer kiter ni yer... berangan tu sebenarnya teringin... huhuu... saya ada bercita cita nak beli almari baru untuk kakak auni and our coming soon baby... buat masa ni baju2 auni masih di raga... dan ada few dalam drawers..baju kecik2 dah masuk dalam storage.... tapi raga auni dah melimpah ruah...drawers pon dah kena tekan2 sikit baru boleh tutup... jadi konklusinyer... saya nak cari almari la untuk budak dua beradik ni... jadi marila kita start google...






DIY - antara yang simple..siap ada shoe box lagi.. drawers with roda lagi..




google tak jumpa byk sangat... so saya search ajer kat Ohdeedoh untuk cari2 idea mat salleh... so dapatla closet2 yang amat meruntun hati...alorrr... teringinnnyerr~~ kalau la rumah aku besooo... heheh... boleh la jadi rujukan jugak...lebih2 nyer hanya cuci mata... sila2 jamu cuci mata sama yer...




berkenan plak la warna putih bersih gini ek... ini kalau ada bilik luas boleh laaa.... semua baju bergantung... takde lipat punyer...



ini macam boys nyer almari kan ? simple... ini ada macam boleh buat la... should i go for this.. tapi i will make the height half la kot..










closet idaman dan impian... saya suka ada tempat hang dan ada drawers untuk baju folded.. kadang2 lipat lagi ok dari gantung.. bergantung pada jenis baju kan...







very sweet.. mmg untuk budak pompuan...masih banyak empty spaces... kalau saya dah buh drawers kat bawah baju2 hang tuh...





eheheh...yg paling simple... tapi nampak tak kemas sangat.. budak itu nampak sedap untuk dipicit picit...









diy.. kalau beli brg kat ikea ni boleh jadi ni... tapi space nak buat gini takde la...







walk in closet... mmg sekadar angan angan ajerla.. tapi yg tergantung di pintu idea yang baik...untuk kasut ka..stokin ka...







built in closet... color combination nyer sukker la... kecik but fully utilized all the spaces..







i rasa wardrobe macam ni bleh dapat kat ikea... tapi saya mencari yang tak terlalu tinggi... ini tinggi melangit laaa.... ermm... tp bagus.. child seat pon boleh tumpang simpan sekali... :)






so...betolkan...sekadar cuci mata ajerla... tapi bertambah gak la ilmu dan some ideas... bila baca2 some of their comments... ada yang jenis suka hang semua baju... ada plak lebih suka baju anak dilipat... but i have to agree jugak for those saying that baju lipat2 selalu terlupa nak pakai...sedar2 baju tuh dah tak muat... tak dan pakai lansung... hehehe.... kejadian yang biasa berlaku... sedar2...dah tak bleh pakai...sayyyaaaanggg jer... takpela... saya masih mencari idea nak beli almari macamana untuk budak2 ni nanti... kalau dah siap nanti kiter tgk...itupon kalau elok la... kalau dak... diam2 ajerla...




Thursday, May 5, 2011

J-Card day at Jusco Bukit Tinggi


Lately rajin benar update pasal shopping ni yer... ermm... kebetulan jer tuh... ok.. hari ni dengan esok J-Card day kat Bukit tinggi Klang... 2 hari la seperti biasa... 5 dan 6 May 2011. Rasa rasanya macam nak singgah sat lepas maghrib malam sat gi... kena tunggu sil tolong..kalau bedua dengan auni mau rebah plak nanti....




Nafsu nak bershopping tu sebenarnya x dela sgt... tambahan en shahir plak JB hari ni sampai esok... tujuan utamanya nak cari Mamy poko jer... sbb seigt igt saya.. mmg murah.. pernah pergi sekali J-card day dulu... dan dulu pon saya gi lepas maghrib... mamy poko masih byk... brg2 sale seperti diatas dia x kan letak kat tpt biasa... diorang akan longgokkan kat entrance dan kita hanya beratur dan terus byr kat kaunter special kat situ... so saya plan gitu ajerla...dah amik mamy poko..kita balik ler... tp kalau nak nyinggah2 sat tempat lain pon apa salahnyer~~~ hehehe...

kalau nak dtg mariler... cara yg paling senang korang ikut kesas jer...arah port klang exit kat bukit tinggi... senang ajer...