Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Thursday, May 20, 2010

Top Host 2010 TV3


Tidak pernah mengikuti lansungggg this reality tv show.. top host at tv3... tup tup semalam tertengok finale. urrmm... not bad. Ok la kan finalist2 dier (cet... ! cakap macam aku terrer jer !) Ada 5 finalist semalam... yang menang is Syazwani Diyana.. menang 10 ribu ringgit... bess nyer...

Since hanya tgk finale jer semalam... so nak cerita sket aa... ada 3 tasks yang mereka kena buat semalam... bagi laporan in 45 s (random topics), di interview oleh CEO (en farid kiter) dan menginterview sorang VIP (of all the VIPs...siti rupanya.. igtkan menteri ker ulamak ker...artis rupanyer). on the 45s random topics report tuh... semua mereka amatlah gabra.. wakakak...saper tak gabra kan ?! so bertunganglanggang jugakla... ada tuh.. ayat entah kemana.. kelam kabut nk bagi facs and figures nyer.. kena make sure tau maklumat kena tepat ! tatau la tepat ke daknyer... dah masa pendek sangat... diorang kelam kabut... kiter yang dengan pon kelam kabut gak... jadinyer xberapa paham la kiter yang mendengarnyer... ada yang muka cool jer... ayat berbungan bunga... tapi takde pengisian... ermm..dame dane~~.

2nd task they were interviewed by the CEO dan beberapa org juri sebagai pemerhati... haaa... part ni mmg semua failed! wakakak... semua macam nk memuji diri sendiri... ye la.. mestila kena up sket kan.. tp..ermm... semua gabra kot... sian diorang... pemilihan perkataan mmg tak tepat... point ada.. tapi susunan ayat amatlah berterabur.. as if macam semua nk bgtau... tp nasib baik senyum masih maintain...huhuh...


task terakhir interview VIP.. ingtkan menteri penerangan ke haper... rupanyer interview siti daaa... xper... i like jer. sambil mempromosikan Simply Siti dier tuh... 2 finalist ajer yg manage to go for this final task.. Diyana nampak macam gabra... tp waktu dier interview siti... she looks very calm and confident... nampak dia begitu selesa..dan nampak siti pon begitu selesa.. ada kimia la kot ek... and yang patut i tabik is Siti la kot... siti kalau di interview...mmg sungguh pandai menjawab. jawapan dier teratur, point ada, straight to the point, menjawab soalan & susunan ayat yang cantiklah ! dengan senyum lagi ! mungkin sebab dier dah biasa kot... lagipon bukan dier yang dalam pertandingan kan ?! of course la dier releks... tp tu la... kalau compare cara siti menjawab dengan cara 5 finalis td menjawab interview... macam langit dengan bumi... kita bagi siti lah menang ! wakakaka....

itu ajela nak citer... nak bgtau kater.. walau siti tak ngaji tinggi sangat pon... dia pandai! pandai bercakap dan pandai senyum ~~~heheh... nasib baik tertengok tv3 semalam... dapat tgk siti...

anyway...kiter tunggula perkembangan Syazwani Diyana nanti... mungkinkah akan lebih menyerlah dari nurul syuhada nurul ain ?!

Friday, May 14, 2010

Clinique Mothers Day Gift..



i planned to buy myself the clinique set.. ada jugala berangan angan suh en shahir tlg belikan... tp tak pernah mention pada dier.. hanya perutusan melalui blog sahaja... wakaka... tp di hari ibu itu.. jeng jeng....
"


"


"



"



"



"






set clinique yang diidam idamkan..wallaa~~ thanx awak !




frankly, i mmg dok berharap gak en shahir dok baca my entry dulu tuh... tp we never talk about it.. so i tak tau la dier aware ker dak... sampai la on mothers day tuh... buat surprise la kononnya... wallaaa~~ i like~~ for en shahir plak.. i luv u ! i sukker surprise2 u nih... tuing2.. bukan satu set tau...tp 2 set di baginyer.. satu lagi sbb birthday xbg hadiah katanya.. well~~ xkisahla...i sukker ajer...





ada tambahan lagi ayat dier... terima kasih sebab bagi dier pegi mancing..hahah ..walla~~ xsangka en shahir tangkap terharu plak i bg permission pergi memancing... dan tak tersangka plak la dengan memberi permission boleh dapat hadiah...hahha... marah sangatkah kalau dia pergi mancing ?!!??..ermmm... nanti tanya diri sendiri jap....



ermmm... xderla marah bebenor...cumanya lebih byk risau.. iyerla kan... mana la tau...kot terluka ker.. kena gigit ikan ker.. tersangkut mata pancing ker... terjatuh ker.. terbasah baju ker.. dan banyak la ter ter yang lain... tidakkah itu merisaukan... nanti kami 2 beranak yang tinggal ni terkontang kanting la plak.. tp sy sentiasa mendoakan supaya tidak terjadilah apa2...



dan lagi satu..bila en shahir kita pergi memancing.. tinggal berdua dengan auni.. kadang2nyer berperang jugak.. buatnyer kalau nk dukoooonng ajer... xbboleh la kiter ni nk kemana mana... haduhhh jenuh... jawabnyer makanlah apaper segera yang ada kat rumah... nk mengemas mengelap ke apa yang lain...sekadar mimpi ajerlah...



so, kesimpulannya..xdela marah.. tapi lebih kepada susah hati dan risau... pesanan penaja kepada en shahir... sentiasala berhati hati ketika memancing... igtlah orang yang tersayang. cheewwahh~~


akhir sekali selamat menjamu mata.. ikan haruan bersusun susun... ntah biler gambar ni ada dalam handphone pon tatau...layan je la... erk?! of course la yg paling besar tu en shahir yang tangkap....hahah... dia la kata...bennar atau idak tuh dier je lah yang tau...






macam askar berbaris.. eeii..tgk lama lama gelli...

Wednesday, May 12, 2010

team thomas malaysia kalah pada jepun~~ geram hafiz!


amatla tensennyer tengok Hafiz Hashim main semalam... apa dia igt main tepi rumah kee... tepi sawah kee... atau tepi pantai ?! geram! macam main layang layang pon ada gak aku tgk dier semalam...


yang pasal ejek mengejek... tanggung la sendiri yer... kiter kena terima yang penonton terdiri dari macam2 jenis manusia.. ada yang sekolah ..ada yang tak sekolah mungkin... so keluar la macam2 bunyi, suara2 mengutuk, simbol2 tangan yang tak sepatutnya... hurmm.. org malaysia ni pon.. bg aa sket moral support...jgn aa nk kutuuuukk ajer.. tp basically most of them were dissappointed.. kalau main macam hampehh (ditujukan pada hafiz hashim) haruss aa org mengamuk... we (the penonton) are not stupid ! saya pasti penonton boleh menilai usaha yang diberikan. kalau main bersungguh sungguh... ada usaha untuk menang.. main sampai peluh berjurai jurai... mesti org tak marahla! ini main badminton macam main layang2.... mestila kita mengamuk (di tujukan pada hafiz hashim lagi)



tp kita kena sedar yang hafiz giller pressure (ish geram jugak)... hanya bergantung pada dier ajerla! malaysia menaruh harapan terakhir pada hafiz... semestinya dier tertekan.. takpelah...kalah dah ttp kalah... perjuangan kena diteruskan jugak. saya, walaupun agak kechiwa... akan terus menyokong (aiceh...patriotik skeett)... dan menonton hari ini..pertemuan malaysia dengan Denmark... di TV 9.. dari jam 6...


Jadual untuk 12 May 2010
Suku Akhir
Sessi Pagi (12 tghri)

Thomas Cup
China vs South Korea
India vs Indonesia



Uber Cup
Indonesia vs Malaysia
Denmark vs Japan



Sessi ptg (6.00pm)

Thomas Cup
Denmark vs Malaysia
Germany vs Japan



Uber Cup
China vs India
Russia vs South Korea



Good luck Malaysia... to all malaysian... dont ever stop to support our team ! we still have chance...

Monday, May 10, 2010

Black Eyed Peas - I gotta feeling (Live @ Oprah)

Hooo.... a must watch video ! MUST ! MUST!





video




I accidentally tertengok 702 Hallmark Oprah Show.. and terpukau. show by Black Eyed Peas for Oprah talk show.. song title: I Gotta Feeling.. location: Chicago.. thumbs up ! terrer aa diorang boleh arranged for 21000 people for the show... 21 ribu orang tuh... 21 ribu org bukannyer penonton tapi peserta untuk menjayakan show ! Hooo.... watch it yourself...


yang menariknya...i igtkan orang giller yang berjoget sorang2 kat depan tuh... ahahah... yang lain plak berdiri tegak.. no movement at all. stand still... minah yang paling depan ajer yang melompat lompat macam org giller ! then group by group join the dance... huwah ! manthap!!
macamana diorang boley arranged for 21k for the show kan ?! i nak arrange kenduri kikah anak pon berterabur... huhu...


P/s: I nganga mulut ..sama besar dengan oprah nganga...ahahah...

Friday, May 7, 2010

Glee Part 2..yeay !


Glee Part2 season 1 will start soon.. yey ! be sure u ada depan tv on Wednesday, 12 May di astro 711 Star Wold.. dont miss it ! oh ya.. at 9:00pm ya....

Wednesday, May 5, 2010

In The Womb... jom tgk~~



In the womb... hari ini 5th May 2010 di Astro channel 553 jam 10 malam... dah lama teringin nk tgk.. selalu miss.. hari nk tgk la... ops silap! malam ni In The Womb : Identical Twin... wow ! interesting...


jom tgk ! rancangan ini amatla sesuai bagi mereka2 yang bakal menjadi ibu atau ayah dan bagi mereka2 yang teringin nk baby lagi macam saya ni pon bagus gak tengok ! wakaka....