Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Wednesday, April 24, 2013

aktiviti main pasir pantai cenang..

alang2 dah sampai langkawi...mmg kami allocate satu masa nak bagi budak2 ni main pasir... dulu auni sampai menjerit jerit tak mau pijak pasir.. budak budak yang tak biasa dengan pantai mesti takut kan ombak pantai yang kuat... eh tak ke?! eh anak saya ajer ker yang takut pantai and ombak laut :p...
 
auni and adam sampai tepi pantai ajer dah pelok mummy abah kuat2... takut diorang dengan bunyi pantai ngan ombak yang kuat tuh... kebetulan pon hari macam nak ujan..ngan angin kuatnya lagi... auni siap ajak balik lagiii..tak nak mandi laut...nak swimming pool katanya....hadeehhh... dah alang2 sampai... pujuk jugak suh main air laut tuh...
 
kami sajer biarkan auni n adam main pasir... mulanya agak takut2.. tapi setelah mummy menunjukkan skill buat sand castle..(castle la sangat).. mau jugakla auni n adam main pasir di pantai... okla tu...aktiviti mengotorkan badan...mengotorkan baju... aktiviti jilat pasir oleh adam... makan pasir oleh auni... celup2 kaki dalam air... set mainan sand castle beli ajer tepi jalan pantai cenang... senang nak cari..
 
Kesudahannya lama juga budak2 main pasir... auni pon akhirnya kata nanti nak main pasir lagi.. bagusla gitu...janganla jadi takut air dan takut pasir pulak...
 






nanti kita pergi pantai yang lain pulak yer kanak kanak rebina...

Monday, April 22, 2013

the villa langkawi at Pantai Cenang

awal April hari tu kami ke Langkawi.. right after the school holiday.. so alhamdulillah...pegi kalau bukan musim cuti sekolah memang tak berapa ramai orang..hotel senang nak booking.. kereta dapat harga yang berpatutan.. cable car dengan underwaterworld pon tak penuh.
 
Nak cerita disini kami stay dekat Pantai Cenang, The Villa Langkawi.. hotel nyer kecik..hotel yang agak baru.. takde siapa yang recommend pon.. cuma bila google terjumpa dan terbekenan..tak banyak review tentang hotel ni buat masa ni..itu sebab saya rasa hotel ni hotel baru...
 
location hotel berdekatan dengan pantai tengah dan pantai cenang.. bersebelahan dengan Fave Hotel. Hotelnya kecik dan tak lah se gah Fave Hotel.. bilik nyer tak banyak..mungkin dalam 30 40 buah bilik shj.. harga untuk bilik kami yang ada 2 queen size bed dalam range rm250++.. kami pergi weekday...jadi harga weekend dan musim cuti sekolah mungkin lebih mahal... facilities yang ada, macam jugak hotel2 lain... dalam bilik..lengkap dengan tv, fridge, hairdryer, towel, tea set.. swimming pool semua ada la macam biasa... but again..hotelnyer kecik...
 
pada saya dan en shahir.. hotel ini banyak memudahkan hidup kami.. takde lif yang perlu dipanjat..hotel setingkat jer... jarak kereta dengan bilik pon dekat... senang nak berulang alik...jarak swimming pool dengan bilik pon dekat... jarak cafe dengan bilik pon dekat... bagi kami yang ada anak2 kecik ni amatla mudah... cumanya hotel ini ada nyamuk !! uhuuhuh... banyak sangat tu tidakla.. tp  adala nyamuk !! hahahah...





outdoor facilities
 
 

 

entrance & parking area...parking space agak limited



 
 
 
 
family room with 2 queen size bed
 
 
 
 




swimming pool.. jennuh budak2 tak mau naik2...
 
 
 
In sha Allah...kalau misalnya saya sampai lagi ke langkawi.. sy tak berfikir 2 kali untuk stay lagi di sini... :)