Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, April 22, 2013

the villa langkawi at Pantai Cenang

awal April hari tu kami ke Langkawi.. right after the school holiday.. so alhamdulillah...pegi kalau bukan musim cuti sekolah memang tak berapa ramai orang..hotel senang nak booking.. kereta dapat harga yang berpatutan.. cable car dengan underwaterworld pon tak penuh.
 
Nak cerita disini kami stay dekat Pantai Cenang, The Villa Langkawi.. hotel nyer kecik..hotel yang agak baru.. takde siapa yang recommend pon.. cuma bila google terjumpa dan terbekenan..tak banyak review tentang hotel ni buat masa ni..itu sebab saya rasa hotel ni hotel baru...
 
location hotel berdekatan dengan pantai tengah dan pantai cenang.. bersebelahan dengan Fave Hotel. Hotelnya kecik dan tak lah se gah Fave Hotel.. bilik nyer tak banyak..mungkin dalam 30 40 buah bilik shj.. harga untuk bilik kami yang ada 2 queen size bed dalam range rm250++.. kami pergi weekday...jadi harga weekend dan musim cuti sekolah mungkin lebih mahal... facilities yang ada, macam jugak hotel2 lain... dalam bilik..lengkap dengan tv, fridge, hairdryer, towel, tea set.. swimming pool semua ada la macam biasa... but again..hotelnyer kecik...
 
pada saya dan en shahir.. hotel ini banyak memudahkan hidup kami.. takde lif yang perlu dipanjat..hotel setingkat jer... jarak kereta dengan bilik pon dekat... senang nak berulang alik...jarak swimming pool dengan bilik pon dekat... jarak cafe dengan bilik pon dekat... bagi kami yang ada anak2 kecik ni amatla mudah... cumanya hotel ini ada nyamuk !! uhuuhuh... banyak sangat tu tidakla.. tp  adala nyamuk !! hahahah...





outdoor facilities
 
 

 

entrance & parking area...parking space agak limited



 
 
 
 
family room with 2 queen size bed
 
 
 
 




swimming pool.. jennuh budak2 tak mau naik2...
 
 
 
In sha Allah...kalau misalnya saya sampai lagi ke langkawi.. sy tak berfikir 2 kali untuk stay lagi di sini... :)

5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. kebanyakan gambaq muka dia macam tu..heheh

    ReplyDelete
  3. Baru je booking hotel ni for next weekend utk 2 mlm. Breakfast byk choice x? Pilih sbb hotel ni mcm baru jeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hotel baru.. so nampak bersih. breakfast for weekday..ermm..teramatlah biasa. Weekend sy taktaula.. mungkin byk choice daripada weekday.

      Delete