Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, November 30, 2009

..business card..

hari yang boring dan letih..i'm officially incharge of ceo office administration work now..i mean starting from 1st Dec 09. ermm~~ada blur2 sket..separuh redha jer..entahla kenapa..

anyway..ku gagahkan jua..1st thing i decide to do is to rearrange boss business card.. aduih.. sememangnya koleksi business card dier nih..allah belambaknyer.. niat nak clear kan semua.. tapi tak tau la macam mana nak simpan. so apa ku buat...kumpulkan semua ikut company (sbb byk dah tak teratur).. then i igt nk key in and list it properly in excel.. huh..mmg no idea how to keep it properly sbb mesti ada new card to come also..huh.. takpela.. kite buat ajer dulu..

kata mo kotteru shi..huhhh~~

Wednesday, November 25, 2009

..happy birthday~~

Pengakuan ikhlas dari saya..

saya adalah seorang yang susah nak igt tarikh lahir orang lain..
saya selalu lupa hari jadi orang2 yang penting dalam hidup saya..
..maafkan saya..

huhu~~ *i'm not proud of it*

memang...selalu benar lupa hari jadi org.. dulu hari jadi hubby pon lupa..waktu tu tak kawen lagi.. kira hari jadi boyfriend pon boleh lupa ! apper la aku nih ! mmg dah tak leh nak elak.. jadi saya berazam untuk tidak lupa akan birhtday orang2 penting dalam hidup saya.. akan saya cari dan senaraikan tarikh2 penting itu sekrang jugak ! (** huh...semangat berasap rasap nih **)

FAMILI SAYA: HUBBY - 13Nov79, AUNI - 23Dis08, MAMA - 09Feb, IJAI - 08June80, IWAN - 10June90, K.ENAB - 08Oct80

FAMILI MAKCIK: PAKCIK- 27Ogos53, MAKCIK- 2Sept61, JAJA- 26Nov96

FAMILI P.USU: P.USU- 25Nov69, M.USU- 12July60, SHIFAQ- 25Sept97

Setakat ini dulu lah yer... **hangat2 tahi ayam ker saya nih** :p... tapi saya janji akan sambung lagi list nih...tunggu yer ~~

**UPDATE

OFFICE MEMBER: YANA-09May78, NURUL-21Jan75, K.JU-02Dec70, ZU-26Mac82, IZAN-14Mac81, FAHMY-01Apr80


Oh luper plak nk highlight...hari nih hari jadi p.usu... Happy birthday p.usu...erm...nak ucap apa yer...selalu blur bila nk bagi ucapan..hehe..nnti buat satu entry untuk ucapan...senang bila nak wish birthday..

Thursday, November 19, 2009

..dari klang ke kg gajah..

hoho..balik kg ikut jalan lama..menarik sangat. ikut jalan lama nih...save minyak (sbb hubby tak pecut) dan save duit tol..disamping dapat menikmati pemandangan yang indah.

terpaksa amik cuti 13 nov (birthday hubby)..babysitter "force leave" ada hal katanyer..kita pon suka aja..can spend more time dengan auni.. dah namanya 3 renkyuu (cuti 3 hari berturutan) maka kami plan untuk balik kg.

both of us agreed to go for federal route kali ni..bcoz kata org lagi dekat. tapi kalau fikir logik pon mmg dekat.. owh..excited nyerr...!! sebab..kalau ikut jalan lama nih..entah kenapa rasa bahagia~~ tenang~~ indah~~gitu ..heheh..
dari klang we planned to go back straight to kampong..kg gajah..

plannned nak kluar awal...ended up kul 11 gak bergerak..plus hubby antar parcel lak kat PejPos. luckily kuar post office jer auni terus tdo..dapat extra untuk enjoy my journey..


hmm...my route..awal2 area klang n kapar..hubby macam tension sket..maklumla...klang mmg jem sket..kapar pon x familiar..siap salah masuk simpang lagi..harus dier mengamuk..traffic light plak..waduhh...lembab! tapi bila dah masuk area kuala selangor...haa...dah memang releks abeh..cuaca pon just nice~mendung macam nak hujan..tp xhujan...haa..sempat la amik gambar...amik gambar ada pokok kelapa ni..cantik la..sukker.. sampai kuala selangor..tanjung karang..suasana rasa lagi best..masuk sekinchan..then sabak bernam..

jalan ni la kecik2 dulu abah guna balik kg...seronok kalau abah bawak kereta ikut jalan federal nih...rasa suspen jer setiap kali abah nak over take kereta depan..kadang2 kiter yang tolong intai kereta dari depan ada ke dak..hehe..lagi satu ikut jalan federal nih banyak roadblock..bukan tahan ke apa pun..sajer suh pandu perlahan la tuh..yg kelakarnya..ingat tak..kalau kita dok depan ngan ma...ada polis block mesti buat pura pura tidor..ahahha..ntah apaper ntah..
sampai kat maner er..hubby berenti semayang jumaat..erm...area sabak bernam kot..biler kereta berenti..auni pon terjaga la...nasib baik god mood..excited benor dengan gigi 2 btg dier tuh..sementara abah semayang...sempat ler ngambik gambar dier haa....

takdela lama sangat journey balik kg ikut jalan belakang nih..plus hubby semayang...tukar pampers auni..sendiri gi toilet...sampai kg pukul 3 lbey gitu..so lbey kurang 3 jam lebey la total..setuju ajer kalau hubby ajak kot jalan federal lagih..cuma mungkin susah nk gi toilet aa kot..kena singgah pam minyak lak kan...anyway looking forward la nk balik kg cara gini lagi. relax~ n enjoy~~

Monday, November 16, 2009

nice to have vs must have


antara keperluan dan kehendak..hehe..
atas office saya nih ada warehouse thermos..bileee nyer la yang nak buat sale yek..dah dekat setahun kami kami pindah office baru ni ha...sampai kesudahan tak de sale yer...alaaahaaii...

hari ni my neighbour sebelah dah naik atas..bawak turun these lovely bekas air aka thermos la kan kita panggil..
alaa..i dah jatuh hati..especially dengan yang merah tuh..dari kali pertama kami bertentang mata..aauuw!

masalahnya..adakah ianya satu KEPERLUAN atau KEHENDAK !
tapi saya nak ! help~~
updated ** yg red color tuh i dah jumpa kat Jusco..RM 59 ringgit...nnti tanya price kat atas plak berapa...kalau betol2 cheap..ada chance la untuk membeli ~~

Tuesday, November 10, 2009

...ceria duniaku....ceria~~



ada ajer tangan yg menari nari biler dengar "ceria...ceria...ceria duniaku...CERIA~~~"..hehe lucu.. maka abah dan mummy dier lah org yang paling proud.

kalau ikutkan step2 perkembangan bayi..auni ni OK la..slow pon dak..cepat pon dak.
by 9 Bulan
  • Menunjukkan rasa sedih..mmg sebek kalau kena usik dengan abah dier
  • Merangkak..laju lari kalau abah dier kejar
  • Cuba untuk berdiri dengan memegang sesuatu atau seseorang..passed!
  • Menyebut perkataan "mama" atau "baba"..mama xde lagi..kalau abah tu opah tu..meow tu..mmg selalu
  • Cuba untuk mencapai permainan yang jauh

by 10 Bulan

  • Jari lebih cekap, boleh memegang objek dengan baik
  • Mula belajar memegang cawan..bukan cawan jer..cebok mandi pon nk buat minum air
  • Personaliti bayi mula kelihatan.Mula faham perkataan dan ayat mudah

by 11 Bulan

  • Mula banyak bercakap walaupun perkataan yang disebutnya anda tidak faham..kompem mummy tak paham..ada gak yg bleh paham..macam ade...tadde..hehe
  • Bermain secara parallel dengan bayi lain (bermain berdekatan tetapi bukan bersama-sama)..main dengan eicha er..
  • Lebih berdikari, mula berdiri, menghentakkan kaki..passed!

by 12 Bulan

  • Mula berdiri tanpa sokongan..blom lagi
  • Berjalan selangkah dua..tunggu dan lihat nanti
  • Duduk daripada posisi meniarap..passed!
  • Mula menyebut "mama" atau "baba" terhadap orang yang betul..50% passed!
  • Minum menggunakan cawan
  • Menepuk tangan & Melambaikan tangan..sudah lama passed!

jadi mummy begitu lega dah proud of auni chan...alhamdulillah..auni cepat2la bijak yer..

tp yelah...setiap baby istimewa..perkembangan baby ni mmg tersendiri..tak semestinya baby yg cepat adalah pandai...dan tak semestinya baby yang perlahan kurang pandai..proses pembelajaran ni tersendiri..even kita yang dah dewasa ni pon memilih cara kita masing2...biarla anak2 memilih cara dan phase mereka sendiri..but with guide and help from mummy dan abah. we are proud of you and we will always love you.