Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Thursday, November 19, 2009

..dari klang ke kg gajah..

hoho..balik kg ikut jalan lama..menarik sangat. ikut jalan lama nih...save minyak (sbb hubby tak pecut) dan save duit tol..disamping dapat menikmati pemandangan yang indah.

terpaksa amik cuti 13 nov (birthday hubby)..babysitter "force leave" ada hal katanyer..kita pon suka aja..can spend more time dengan auni.. dah namanya 3 renkyuu (cuti 3 hari berturutan) maka kami plan untuk balik kg.

both of us agreed to go for federal route kali ni..bcoz kata org lagi dekat. tapi kalau fikir logik pon mmg dekat.. owh..excited nyerr...!! sebab..kalau ikut jalan lama nih..entah kenapa rasa bahagia~~ tenang~~ indah~~gitu ..heheh..
dari klang we planned to go back straight to kampong..kg gajah..

plannned nak kluar awal...ended up kul 11 gak bergerak..plus hubby antar parcel lak kat PejPos. luckily kuar post office jer auni terus tdo..dapat extra untuk enjoy my journey..


hmm...my route..awal2 area klang n kapar..hubby macam tension sket..maklumla...klang mmg jem sket..kapar pon x familiar..siap salah masuk simpang lagi..harus dier mengamuk..traffic light plak..waduhh...lembab! tapi bila dah masuk area kuala selangor...haa...dah memang releks abeh..cuaca pon just nice~mendung macam nak hujan..tp xhujan...haa..sempat la amik gambar...amik gambar ada pokok kelapa ni..cantik la..sukker.. sampai kuala selangor..tanjung karang..suasana rasa lagi best..masuk sekinchan..then sabak bernam..

jalan ni la kecik2 dulu abah guna balik kg...seronok kalau abah bawak kereta ikut jalan federal nih...rasa suspen jer setiap kali abah nak over take kereta depan..kadang2 kiter yang tolong intai kereta dari depan ada ke dak..hehe..lagi satu ikut jalan federal nih banyak roadblock..bukan tahan ke apa pun..sajer suh pandu perlahan la tuh..yg kelakarnya..ingat tak..kalau kita dok depan ngan ma...ada polis block mesti buat pura pura tidor..ahahha..ntah apaper ntah..
sampai kat maner er..hubby berenti semayang jumaat..erm...area sabak bernam kot..biler kereta berenti..auni pon terjaga la...nasib baik god mood..excited benor dengan gigi 2 btg dier tuh..sementara abah semayang...sempat ler ngambik gambar dier haa....

takdela lama sangat journey balik kg ikut jalan belakang nih..plus hubby semayang...tukar pampers auni..sendiri gi toilet...sampai kg pukul 3 lbey gitu..so lbey kurang 3 jam lebey la total..setuju ajer kalau hubby ajak kot jalan federal lagih..cuma mungkin susah nk gi toilet aa kot..kena singgah pam minyak lak kan...anyway looking forward la nk balik kg cara gini lagi. relax~ n enjoy~~

No comments:

Post a Comment