Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Friday, April 29, 2011

Sale pinggan mangkuk laaaagi...

Sale itu datang lagi... katrin bj berdekatan subang... saya sempat bershopping sekejap tadi waktu friday lunch break... saya mmg tak berniat nak beli apa2 buat masa ni... tp terbeli jugak... menambah koleksi gelas sahaja.... saya spend dalam 60 ringgit jer gitu...huhuh...









Antara barang yang ada itula... pan dari Mayer dan Maxim... pan dia murah sikitla compared to harga biasa kat parkson... kemudian termos La gourmet pon murah dari harga kat parkson or jusco... dekat luar mmg banyak pan...BBQ set... set gelas dan jug... boleh la kalau u all nak pi... setakat yang saya pergi taddi...org x ramai dan tempat tak crowded lansung... sbb tempatnyer pon luas... counter byr pon banyak...









Dekat bahagian dalam... ialah bahagian pinggan mangkuk... ada macam2 brand.. Royal Doulton, RCR Crystal.. luminarc dan macam2 yg lain la yg saya tak familiar sangat... pinggan mangkuk ada yang jual set.. ada yg loose... satu dalam rm5 pon ada ...rm10 pon ada...rm 15 pon ada...lagi mahal pon adda...tgk saiz la...


antara set yang saya rasa menarik ialah set di bawah ni la... saya igt nak beli tea set bawah tuh... kalau beli tea set tu ajer...harganya rm 80... tapi skang ada promotion... kena beli set food warmer tuh.. ada 3 saiz.. dengan harga rm150 (katanya harga asal rm750)... then boleh beli tea set tuh rm30.... masaalah saya... set food warmer pelbagai saiz tuh...saya xnak... adduhhh... tak jadi amik tea set tuh... kechiwaaa...




pakej tea set & food warmer 3 saiz.. rm 180... cantik sgt sbb english rose...



saya ni macam ada potensi ajer nak pergi balik kat clearance sale ni... rasa macam rugi plak tak beli... bunga pon cantik...harga pon murah... cuma saya tak de la budget untuk pinggan mangkuk... nonono...jgn fina... jangan..... mana2 peminat english rose design cawan and pinggan mangkuk...jgn tak beli !


sale sampai hari ahad yer...sampai 1 may 2011... lokasi di kawasan perindustrian UEP subang... near to USj 12 and faber castle... map boleh dapat di SINI.... kalau korang mmg nak beli... pergi jgn tak pergi !!


Thursday, April 28, 2011

McD coke can glass



Ops ops.. memang semenjak hari tu lagi ada perasan... yg this coke can glass akan kluar... only recently i tau yang it will start today... 28 April 2011.. so saya akan pastikan (insyaAllah...) selepas ambik auni di taska hari ni... kita akan hangkut auni bersama sama membeli set Coca Cola glass meal...

apakah coca cola glass meal... pilih sahaja any mc value meal...bersaiz besar large plus satu sundae... dah dapat satu can glass.. taktau la gi nak amik burger apa... tp today the can glass is charcoal... i nak satu !! setiap minggu akan tukar2 color yer...


maklumat lanjut: i'm loving it !

Wednesday, April 27, 2011

Terminal Bersepadu Bandar Tasek Selatan

Saya ingatkan impossible... rupanyer possible ajer kan... hehehe... boleh ajer kalau nak cari... saya cukup risau bila nak naikkan mak bas satria balik ke kluang... tambah2 lagi bila semua bas ke selatan dah dipindahkan ke terminal baru kat bandar tasek selatan... sungguh la tak familiar bunyinyer... almaklumlah kiter ni dok kat pelabuhan klang nuuu... pi KL pon boleh kira ngan jari baper kali pi dalam 6 bulan... macamana nak pergi bandar tasek selatan...cheras... aduhhh tak terbayang di mana tuh... hasil pencarian di google... baru la tau... xder la susah sangat semenarnyer~~




OK...the easiest way... in my opinion la kan... for those who come from klang, banting, kemuning, bukit rimau, alam impian, USJ, subang jaya or kinrara... jalan yang paling senang is to use Kesas hi way arah cheras... masaalah saya cuma kena tol mahal la... rm6.60... 3 kali tol dari botanic... basically anda just guna kesas ke arah cheras... straight ajer sampai area sri petaling... selepas endah parade (on your left)... anda masih lagi terus tapi dah boleh memerhati kan banner atau sign board yang ada tulis TBS ataupun depa panggil Terminal Bersepade Selatan... anda hanya perlu susur ke kiri... simpang ke TBS akan berada di sebelah kiri anda...



the bus terminal is big... so u wont miss it... cuma saya ada agak confuse bila kawasan nyer sungguh lengang...kereta pon x dak... bas ekspress satu pon x nampak... teksi ada la beberapa kerat jer... parking ada selaut.. surrounding yang sunyi dan takde kereta... kami sampai terpaksa berhenti di bawah terminal tu dan tanya pakcik2 teksi kat mana sebenarnya... then barula kami tahu yang those who comes from kesas kena u turn dan cari sign board untuk ke terminal lobby... jgn salah pegi yer... sila cari sign ke lobby terminal... lepas u turn barula kami nampak ada macam terminal bas sket... kalau tak suuunnnyiii jer....




parking memang ada selaut... buat masa ni parking masih free.. sampai bila saya x pasti... kami park dekat L5... dan terus ajer ke lif untuk ke L3 nak cari tiket...





sampai di L3 kami terus cari kaunter... jumpa kaunter TBS jer... terjah tanya bas ke kluang... diorang just bgtau kaunter Satria dan Transnasional ke Kluang ada di bahagian belakang... hmmm... igtkan diorang yg jula tiket...rupanya syarikat2 bas biasa macam transnasional, plusliner or Satria ada kaunter2 mereka sendiri.... tp kaunter TBS pon byk jugak... cumanya saya tak taula tbs kaunter ni jual tiket apa.... kaunter2 ni berasingan.. kaunter TBS kat satu island... kaunter bas2 biasa dekat bahagian belakang kat satu island yang lain.... dont worry u wont get confuse sebab semua information sign belambak lambak...dan kawasan pon lapang... senang jer nak cari...







kawasan menanti dan melangut dan tempat duduk memang banyak... tak payahla kita nak tunggu org bangun then berebut rebut duduk macam kat puduraya tuh... tempat tak crowded (buat masa ni la..) dan terang dan lapang... saya rasa kalau musim cuti sekolah ker...atau musim raya sekalipon..terminal takkan jadi penuh mana laa.... sbb too many open space...







yang bess nyer...bank pon dah ada kat sini... saya punyerla kelamkabut sbb lupa nak kluarkan duit awal2... tgk2 bank dah ada kat situ... kedai makan, kedai tudung, kedai kasut, kedai accesorries, 7e dan banyak lagi... dah ada kat sini... senang nak makan, senang nak tapau, senang nak merewang buang masa sementara tunggu bas...surau ?? ermmm...sepatutnya adala... saya tak cari plak...sbb saya pergi pagi kan... yg kurang bess nyer public toilet nyer.. adakah kerana disebabkan tak bayar... diorang susah sangat nak maintain toilet... ataupon manusia2 yg guna toilet ni jakun sgt... toilet agak kurang selesa... tisu kena amik kat luar... bau yang kurang menyenangkan dan keadaan toilet yang basah... ermmm...pada saya agak x selesa... :(

yang tak best nyer jugak... we need to say bye bye kat atas... no more kissing pipi kat tepi bas... hukhuk... hanya org yang ada tiket ajer boleh masuk lobi perlepasan... huk aloh.. macam nak naik kapal terbang la plak...jennuh dok bodek encik polis tu... nak la antar mak kita sampai tepi bas kan... sampai sudahh dier tak bagi saya turun...




selain guna Kesas.. encik shahir kata guna NPE pon boleh...gaya macamana tu saya tak reti nak explain... selain tu public transport yang ada... star, ktm komuter dengan klia ekspress...selain itu mungkin local bus la kot... kalau dah sekali pergi, lepas ni boleh la dibiasa biasakan pergi... xde la risau sgt... oh ya.. ini bas ke selatan sahaja yer... ada i terdengar org nak naik bas ke utara pon datang kat sini...kesian diorang... nasib baik abang2 polis tu ajar cara2 nak ke pudu... ni pon teringin gak nak tengok pudu... dah lawa bennar la agaknyer....


Sunday, April 24, 2011

sekali sekala ke FOS

seronok shopping kat FOS.. dah lama tak pergi sebenarnya... walaupon sebenarnya dekat jaer dengan rumah.. FOS bukit tinggi antara FOS yang banyak jual baju budak2...walaupon dier takde FOS kids.. tapi baju nyer banyak dan murah2...






saya beli baju 3 helai di atas dengan harga 30 ringgit.... kira murah la tuh pada saya... jadi sehelai sepuluh ringgit... kalau beli satu rm13 kalau beli 2 jadi rm 24..kalau beli 3 jadi rm 30... dia boleh campur2 seluar dan baju dari pelbagai saiz...







brand yg biasa ada okie dokie..old navy... baby gap... suka baju2 gini sebab tak de tag kat leher belakang atau kat tepi pinggang... auni ada baju2 yang ada tag kat belakang leher tu kadang2 dia tak tahan gatal... bergaru garu sampai merah leher tuh... so bila ada baju2 gini...dengan harga yang murah gini... boleh la beli... nak cari pon tak susah...elok ajer berlipatnyer...promoter pon dok ada tolong cari saiz...


saiz yang banyak bawah 12 months... yg paling besar pon saya jumpa itula..24 months... auni badan agak kecik...so saiz 24months ni pon dok gedabak lagi kat dia...color pon cantik... kain pon ok takde koyak2.. so kira puas hatila...


saya tak pasti sale sementara waktu ker... atau mmg gitu ker dekat FOS.. yg pasti dah 2x saya pegi dia dok jual dengan harga gitu gak... saya pernah pergi FOS kids kat IOI puchong... dia takde jual yang gini... mmg tak pernah jumpala kat FOS lain... meh la datang FOS bukit tinggi yer.. parking pon sonang...jusco bukit tinggi mmg berlambak....mari ler singgah....

Friday, April 15, 2011

kedai jam di Malaysia... berhati hati

semua orang sayang harta benda masing2 kan... walau semahal mahal atau semurah murah benda sekalipon.. kalau harta benda sendiri mesti sayang... tapi macamana kita sayang harta kita sekalipon x kan sama org sayangkan benda kita...hmmm...nasib baik jam saya tak rosak...


jam valentines gift - thanx to en shahir




jam hantaran - thanx to en shahir jugak :)




jam hantaran ni saya sayyyyaanggg sangat...walau pon dah calar sket sana sini... ye la saper tak sayang barang hantaran kan.. jam tak pernah tukar bateri semenjak beli.. i think that was almost 4 years ago... just recently jam ni mati plak.. sbb habes bateri... seperti biasa kita hantar la kat kedai jam yg ada model yg sama... lepas tukar bateri.. lepas bayar dekat 40 ringgit (mahal nyer) ... jam saya pon bergerak la macam biasa kan... yokatta~~ ye la tukar bateri je pon...



yang tak puas hatinyer... selepas tukar bateri adala satu kejadian.. jam saya basah.... boleh mati plak...jam water resistant 30M kena air sket sudah mati.... ayyoyo apa pasai ? all this while masuk berenang cukup x pernah mati pon... ish2...cerita kat en shahir.. dier pon ada experience sekali dua camni... jam mati masuk air lepas tukar bateri kat mesia... kalau tukar bateri kat nihon dulu x jadi gini plak... hmmm....


saya dengan yakinnyer merasakan... encik yang menukar bateri jam saya tempoh hari.. dengan tak professionalnyer telah menutup jam saya balik... mengakibatkan air masuk... kalau rosak harus 2 3 ratus nak pebaik... ish... ish... dah pegi balik...nasib baik dah ok... dia cuma bukak dan check sikit..tiba2 jam dah jalan... nasib x rosak lain...


so kalau korang sayang jam... lepas hantar kedai untuk tukar bateri ke haper... jgn dok bagi kena air... tak yakin saya dengan kedai2 jam malaysia ni....

Friday, April 8, 2011

Huggies murah di carrefour





Kawan2... ibuk2... harga huggies di carrefour tgh murah sekarang ni.... untuk 3 hari ni... antara 8 hingga 10 april.. jgn lupa pegi carrefour yer... saya dah siap2 call hubby suh gi beli... RM 32.9 itu mmg murah... last i beli kat jusco... rm 35++... moh kiter...


maklumat lanjut boleh diperolehi di shoppingnsales



Oh begini rasanya menjadi ibu...

pic: google

ohh...begini rasanya menjadi ibu... hati memamng betul2 tersentuh dengan perkara perkara yang melibatkan anak anak ni... aduuhhh... sayu sekejap dengan perkara yang berlaku sehari dua ni... sayu tu satu hal... sampai hati pon satu hal jugak...


saya dikejutkan dengan keputusan mendadak my baby sitter... "makcik dah tak nak jaga anak kamu... cukup la sampai hujung bulan..."


ADUHH...ADUUHH... tak terbalas akan kata2 makcik lela... my first respond was to turn to Auni in case kot2 dia paham ker... of course la dier tak paham kan ! silly me !! budak tu sibuk main pokok bunga makcik tu jer... tak sempat jawab kata2 my babysitter tu... air mata dah rasa macam nak jatuh dah..... tapi ku tahan jua.... control2....jgn nangis dulu... relax2... rasa tak keruan... apa salah anak aku ni.... budak kecik kan?! 2 tahun 3 bulan... apa salah dier...


tarik napas dalam2... then i asked back why? apa masalahnyer.... alasan cik lela... my doter tak sesuai dengan rumah dier... haa?!! only after 2 years dier cakap macam nih... tak rasa macam ada tak logik dak kat situ... fyi... my baby sitter ni jaga my doter semenjak auni umur 5 bulan... almost 2 years dia jaga my doter sekarang dia cakap macam ni plak...


ada dekat 20 minit jugaklah saya cuba nak faham the real reason kenapa tiba2 dier dah tak nak jaga my doter... sampai lambat la saya gi office... but i failed. I could not understand !!! i memang tak boleh paham lansung !! confiuse lagi ada.... tak serasi la... ada yg kacau la... hantu raya la... auni ayik menangis tanpa sebab la.... aper nih!!! hantu hantu la plak.....adusssss...haa...


fyi.. dulu my babysitter ni x jaga budak... dia offer diri nak jaga my doter... then bilangan budak di bawah jagaan dier semakin bertambah dan berubah rubah.... sekarang ni pagi ada 3... ptg ada 3 budak... dan sekarang ni jugak dier dah tak nak jaga my doter... PING! macam2 dalam kepala otak ni..... last2 sekali malas nak pikir....


thanx for the smile dear.. it has brighten up my day !



kakak dearie.... sayang... we will move on !!! mummy wont cry anymore... tipu! selalu mummy nangis setiap kali tgk muka auni... siannyer... makcik lela dah tak sayang auni kot.... mmg la anak mummy ni sekarang byk perangai... yela... dah mmg musimnyer kan?! umur 2 tahun lebey ni... tambah plak soon nak dapat adik... so... mmg macam2 ragam auni sekarang....


takpe2!!! we will move on... Allah maha mengetahui... mungkin ini yang terbaik... semoga Allah memberi petunjuk untuk jalan yang harus kita pilih seterusnya. Amiinn. no big issue! kita cari babysitter lain... or nursery... nanti mummy hantar kakak gi sekolahh..... we will move on !!


Tuesday, April 5, 2011

Layan lagu~~ Melakar rindu..

anda layan Trilogi Cinta? aaa... kalau korang tgk.. mestilah korang tau lagu ni kan... saya pon baru terfikir nak cari lagu ni.. jumpa dan dah donload dah pon... sedap la lagu ni...






Terlalu singkat hubungan ini... Belum pun sempat melakar rindu... Baru semalam mimpi dicipta.... Mengapa mendung melanda sukma...


Kaulah segalanya maka digubah... Ketika cinta masih di dada.... Punahlah jua kini akhirnya.. Entah mengapa hati bertanya.... Mengapa kasih terlerai kini.... Ku tak salahkan dirimu sayang.... Lantaran takdir sudah tersurat....


Punahlah jua kini akhirnya


lirik just for my reference.. nak nyanyi kan...lirik mana hapal lagi



ok...lagu ini dinyanyikan oleh Julfekar & The stringers... saya pon baru tau selepas jumpa di youtube... 1st time dengar lagu ni waktu tgk drama trilogi cinta... lagu asal dinyanyikan oleh Jeslina hashim... kalau u all dengar jeslina nyanyi pon sedap gak... tapi this refreshed version pon teramatlah boleh layan... lagu mendayu dayu... menyentuh hati sungguh... kalau tgh sedih ni mmg boleh nangis... aikk chewwah.... suara pakcik ni pon sodap plak dengan lagu nih... suker dengar lagu yang suara besar dan boleh pergi rendah nih... plus senang saya nak nyanyi sama... heheh


Trilogi cinta mungkin dah nak habis rasanya... entah2 malam ni last episode apa... huhu... saya pon tak taula... menjadi peminat setia cerita ni setiap 10 ~11mlm di tv1.. tiga hari from ahad until tuesday. saya tak tengok dari episod awal... dah tgh2 baru terjebak... itu pon masa saya kena bedrest 2 minggu... my mum mmg tak nak mengalah cerita nih... dier mmg nak tgk gak... kesannya... saya pon terjebak sama.


cerita ni mmg tak menyesal layan... sbb saya pon suka tgk rosyam nor belakon... tambah plak tv1 iklan pendek2... xderla macam tv3... boosan... di akhir2 cerita ni macam rimas dengan lakonan fauziah gous yang macam ala2 ngada2 sikit... kagum dengan lakonan seha (tak tahu nama sebenar)... sebab berjaya membuatkan aku meluat dengan dier (kiranya pandai berlakon la tuh)... kesian dekat bad sbb asyik kena ketuk ajer dengan seha... plus kesian kat bibik sbb asyik kena hamun dengan seha...hehehehe... x bess nyer cerita ni dah nak abeh... mesti ramai yang dah tahu kesudahan dier canner kan? saya taktau sebab x baca pon novel tuh... so terpaksalah layan sampai abesss....