Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, January 10, 2011

Menang jugak Hafiz AJL 25... yey!!





uhhuuuu... sangatla sukker nyer sebab Hafiz menang... walaupun dapat no 3... aku tetap berpuas hati... dapat plak vokal terbaik... memang terbaek laa... go hafiz... hehe.. walaupun di sebalik rambut ketiung tiung tiung dier tuh.. persembahan malam ajl finale semalam mmg bess lah. i like...

saya bukan sempat tgk pon... actualy i was away pergi KL sentral hantar mil balik naik keretapi... tp mesti cari nyer kat you tube... i balik semalam pon dah sampai umah kul 1030pm... saper tgh nyanyi ek... emmm...ooo... faizal tahir selamat malam... tgh nor khiriah main gosok2 perut plak... huhuh... so selepas tuh mmg saya dok follow la except for lagu hujan kot... sbb i tak baper sukker sangat Noh hujan tuh...

semua yang terlepas termasuklah hafiz, yuna, shahir, ana raffali... err.. saper lagi er... x sure... tp mengikuti perkembangan dari fb beautiful nara... punyer la ramai manusia komen... elok pon komen... kalau x elok laagi la kena komen... byk komen shahir x bess... sebab nasha aziz kacau...hahah... i tak tgk lagi shahir nyanyi... tp persembahan faizal tahir yang lagu ke dua tu pon manthap ! i like...



photo: beautiful nara



tapi persembahan paling manthap persembahan Tok Ti laa....huhhuuuuuuuuu i like the most... kluar2 macam anak dara aku tgk... badan pinggang kecik ajer... nampak macam pon**ong ada besar sikit... suaranya... lenggok nyer.. senyum nyer... waduuhhh... sukker sukker... bess! dah lama tak nengok tok ti perform... igtkan x pakai tudung... tapi itula... tudung ala2 suka hati dier ajer.... ish ish....berdosa tok ti..

Keputusan ? emm... i tak berapa tahu la sapa itu ana raffali... pernah dengar la lagu yang dier nyanyi tuh... tak de la sukker sangat... i have the same opinion... the juara menyebabkan ajl 25 macam anti klimax sikit... tapi i nak expect saper menang ?! entah...saya pon has nobody in mind... so terima ajelah walau saper pon pemenangnyer.... janji hafiz nyanyi bess... tok ti maintain best... i dah puas hati.. yey!

Saturday, January 8, 2011

Agihan pendapatan ASB dan ASN 2010


Semalam MIL dok tanya2 berapa dividen asb tahun ni... eh ! ye tak ye plak... saya sendiri pon lupa nak check... berapa % la aganyer boleh dapat tahun ni yer... dah siap pasang niat nak bawak kluar sket...ehhehe... bonus kan ?! apa salahnya kalau nak bawak kluar sikit... tp en shahir i kalau tahu mestiiii marah... dia cukup pantang kalau draw duit dari asb...



so dek sebab mama dok tanya2... kita pon search... search x jumpa so terus la bukak ASB nyer website... agihan pendapat / dividen asb bagi tahun 2010 ialah 7.5 sen se unit dan bonus ialah 1.25 sen se unit.. untuk asn plak... agihan pendapatan ialah 6.0 se unit... asn x de bonus yer... ooo..baru tau... then orang ramai boleh buat semakan atau kemas kini buku mulai 3 Jan...



hehe... tak taula plak kata dah boleh update buku ek... huhu.. minggu depan la update... bunyi nyer macam banyak sangat duit simpanan dalam asb tu er... tapi saya mmg ada buat potongan setiap bulan... so ada la sikit kot... heheh... jom2... kita update buku...tgk bonus dapat berapa... then cilok bawak kluar sikit... heheh...

Monday, January 3, 2011

Jom pergi sekolah....




selamat bersekolah semula kepada adik2 sepupu sepapat ku.... huhuh... honeymoon korang dah berakhir... cuti sudah habesss.... ada yang form3 tuh.. haa...jgn lupa nak peksa... yang form5 pon jgn lupa ada peksa besar.... hahah....

juga diucapakan selamat la kepada sepupu sepapat ku yang no longer di benarkan ber fb or even ber internet... mmg setuju benar... selama cuti sekolah nih... mmg fb internet x berenti lansung ku peratikan... so rasakanlah bila semua dah x dibenarkan lagi...percayalah itu pon untuk kebaikan korang jugak... study jgn x study... lagipun dah ramai janji nak bg hadiah kalau result gempak nanti... so study hard!

gambar sekadar hiasan. :)) budak yang dah teringin nak pergi sekolah...sabar kakak... kakak baru 2 tahun laa...

auni: kakak nak pergi sekolah !


dan kepada anak2 yang baru 1st time pergi sekolah... selamat bersekolah. jgn nagis yer... ibu bapa yang nak menghantar anak ke sekolah darjah satu hari ni... good luck... harap2 nya tak ramai yang yang nangis x bagi mak ayah balik... hehe...

Sunday, January 2, 2011

Pengacara baru nona 2011

(pic : google)




Sejak semalam perasan yang pengacara Nona tv3 dah tukar... of all people.. Vanida rupanya yg jadi pengacara baru... lorrr... kembali kepada yang senior yer... penat la buat program mencari pengacara Nona la... itu la ... ini la... alih2 Vanida gak er..

mmg ada baca hari tu di beautiful nara rasanya... yg Maya Karin dah nak abes contract dengan Nona ni... dan pengacara bakal di ganti... mungkin ke sebab Maya Karin pon x mampu nak menaikkan rating Nona... ermm... saya selalu gak tgk Nona ni... ptg2 hari ahad kalau tak ke mana mana... boleh jer layan... bukanlah sebab pengacara nya... tidak lah ku hirau sangat siapa pon yang mengacara rancangannya... asalkan ada benda menarik saya nak tgk...

dari maya kepada Vanida... ada pros and cons... samaada TV3 target org muda2 yang tgk ataupon target mereka yang berkeluarga untuk tgk.... ada tgk vanida tadi... hmm....ok la... mungkin sbb baru 1 episod... nampak macam x natural sgt dia jadi pengacara... bess lagi Maya Karin dulu... nampak sweet dan selesa... xpa2... kita bagi masa pada vanida... mungkin next2 episod she will improve.... so Vanida... Gud Luck !