Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, June 28, 2010

Suamiku Nelayan~~


Suamiku bukan nelayan sepenuh masa... dia nelayan di hujung minggu.. itupon bukan tiap2 ujung minggu... kadang2 jer...

Macam minggu semalam nih... nelayan di... errmmm... di mana aa ??! entahlah.. tak tau dier gi mancing kat mana... tetiba bawak balik ikan... ada 5 6 ekor... ikan talapia... yang besar sekali tu.. talapia merah...




uuhh...besar sungguh... berperang perang nak menyiangnyer... kita ni bukanla terrer sangat... kederat pon takde la nak menyiang ikan2 besar nih.. yg merah tu besar sungguh... harap2 sedapla yer...




Katanya memancing kolam air terjun... so kita berharap ikan2 sekelian rasanya sedap.. sedapla hendaknya... tapi ikan talapia er.... errmm... masak apa yang ok yer... masak sambal kah ? sweet sour kah ? taucu kah ? any idea ?! erm.. nanti call tanya makcik di kg....





dekat sejam jugakla berdiri menyiang ikan... ikan besar potong 6... dapatla 2 3 potong bagi baby sitter auni... banyak2 pon bukan habes nanti..simpan lama2 dlm peti ais pon bukan sedap...

nampaknya rumah saya kena lengkap dengan alat menyiang ikan la... pisau kena tajam... papan pemotong kena besar... asam atau limau kena sentiasa ada... teknik menyiang ikan kena manthap... baru boley jadi isteri nelayan~~ kikiki

Wednesday, June 23, 2010

Berjimat~~


Bulan ini saya mesti berjimat cermat ! berdasarkan penyata credit card bulan lepas, my this month cash flow must be monitored... kikiki... rasakan ! Dont spend much... do not buy unnecessary things for yourself or for auni sekalipun... no need to buy dresses for auni anymore..sebab hari tuh dah beli byk kan !! ... (nak beli kasut boley :p) no cosmetic makeup... (alaa...lipstick habis dah).. no shirt, blouse or jeans.... no no no... i must ensure that my money is spend on something that is valuable rather on something useless (bukan useless la... less important)


lets get busy with reading or decoupage or blogging contest instead ?! why not kan?! :)

source

Tuesday, June 22, 2010

No More Toys "R" Us at Subang Parade

Toys R Us is no longer at Subang Parade.... yang tinggal sekarang hanyalah Baby Cottage terkontang kanting kat 2nd floor tuh... last month kot i pergi... kechiwa... sbb dah pindah ke Empire Gallery Shopping Mall... huhuh.... oh ya... Royal Selangor pon dah pindah gak... no more Royal Selangor at Subang Parade yer... moved to Empire gak....




Sudahkah anda ke Empire Gallery ?! tempatnyer belakang Subang Parade jer... tidak jauh dan tidak susah bg org2 subang....











i pergi dah hari tuh... 2 3 minggu lepas... bagi mereka yang nak cari baju anak2.... Poney ada... Lovely lace ada... Chateau de Sable.. Pumpkin Patch... Kidz World.. soon opening is Adams Kids... selain tu boleh cari di Tangs la... kat Tangs yg i igt hari tuh.. brand hallmark ada...




dekat lobby... ruang melepak lepak











lunch at Italiannies



Kedai makan pon mestilah ada kan... tp you wont find KFC or McD kat sini yer.... kenny rogers adala... kalau nak tau lebih details boleh klik di sini... pergi...jgn tak pegi... parking tgh free lagi ni.. sampai bila tu saya tatau la....

Monday, June 21, 2010

Decoupage # 4 - Tin Seaweed lagi~


Lama benar meniggalkan kerja2 gunting dan tampal nih.... dah ber"buri2" rasanya... hati tuh mmg teringin nak buat... tp tu laaa..... (tu la apa ?!) hahaha... kena ada mood tau... kalau tak haramnyer tak menjadi...


Semalam melengkapkan decoupage lagi satu on Tin Seaweed... yang hari tuh.. tin kecik.. ni tin tinggi lagi... agak2 dalam 25 cm... project bermula selepas auni tdo... cuba jugak waktu dier belom tdo... hooo no no no... impossible ! muri ! mmg kena tunggu dier tdo...



Rupanya byk jugak koleksi tisu saya ni yer... kekeke.... dok beli beli beli... tapi tak buat2 gak... serius byk... bunga la.. buah la... pokok la... ros la... orkid la... tulip la... huiii... ngalahkan org berjula plak... dek sebab byk sgt.. jenuh gak nak memilih tisu yg mana nak guna... last2 guna tisu yg k.ju bagi.... not exactly bunga laaa... tp a vase of flower..



Seperti biasala... sealer dan gesso bagaii... gesso 2 kali jer... yg hari tu sampai 7 8 kali tuh rupanya gesso dah mendap... lupa nak kacau... ini dah di kacau kacau... baru la pekat sikit... 2 layer ajer gesso.. dah tak nampak kaler tin asal....




kali ni saya tak gunting ikut bunga betol2... saya just koyak2kan ajer... bukan malaaasss... sajer nk tgk apa rupanya nanti.... so tisu just koyakkan ajer freely.... seni la tuh kononnya..

dan mmg plan asal pon nk boh kaler... tak nak biarkan putih... tp itulaa.... koleksi kaler saya ada 2 shj... butter milk and pink.. so dok blend kot2 tu je la... (saya berazam nk tambah koleksi kaler la plak... mana boleh beli yer ?! )





haaa... akhirnya jadilah begini.. ok dak ?! sebab sendiri yg buat sendiri mestilah kata OK kan ?! hehehe... saya amat berpuas hati... itu belom varnish lagi... malam satgi boleh sambung...




gambar tak berapa clear ek... gambar dari handphone








dapatla sepasang... tin hujung yg kecik tu.. lama dah buat dulu... jadi itu sajala kerja decoupage saya semalam... tunggu mood baru for the next project plak... :)

Thursday, June 17, 2010

Package : i-city & Jakel Shah Alam

Saya sudah sampai ke i-city dan Jakel shah alam... yey !! alaaa~~ macam best sangatla yer... biasa biasa ajer...



Tapi korang jgn tak sedar yer... always be alert ok... walaupun baru bulan rejab nih... there are still 2 months to go before raya... tetapi ! tailor dah tak sudi nak ambik tempahan tau !! aduh makin tahun makin dasyat yer... harga pon dah tentulah kot.. menaik naik nyer... ada satu masa tu pernah saya mentioned pada auni... suh pandai menjahit.. senang esok2 di hari hadapan... ahahha...



jakel shah alam tu rasanya 4 tingkat kot... larat naik sampai tingkat 2 jer kan... tujuan nnyer bukan nk beli langsir bagai... nak beli kain buat baju raya jer... so dapat la apa yang dihajati... i beli...errmmm...1..2..3..4..5..6... hehehe 6 pasang rupanya aku beli ek... tak sedar plak ! hahaha...tuhan tak marah rasanya... sebab saya beli pon satu jer utk sendiri.. lain2 tuh untuk "mak-mak" saya...



Jakel shah alam baru launch April hari tuh.. kira tak baru la jugak... kan bagus dah ada satu cawangan kat area sini... tak yah susah2 nk ke jalan TAR lagi... seperti kebiasaanyer.. sebelah jakel mestilah ada Ariani... tapi mintak maap yer.. tak sempat nak jenguk... i pergi lepas kerja... so parking senang ! nak cari kedai pon senang ! almaklumla... tinggi melangit.. location tepi simpang jer.. tak susah org nak cari...kalau dari klang.. selepas tol... kalau dari shah alam sebelum tol... sila exit UITM & Kg Jawa... access very the senang ! kedai bukak antara jam 9 pagi sampai 8:30 malam... tp waktu i pergi tuh... dekat kul 930 baru tutup...




kalau korang pegi Jakel... elokla lpas tu pegi i city terus.... bukannyer ada apaper pon... sajer.. tgk2 lampu... auni terlampaula excitednyer tgk lampu2 tuh... dari jauh lagi dah riuh...





nasib baik bawak payung... tgh syok menikmati lampu2... tiba2 hujan daaaa~~~ terpaksa la menyelamatkan diri...hehehe... kalau la ada camera yang bulat2 yang besar2 tu kan... ishh lagi best... takpela... ada rezeki nanti kita beli yer....

Monday, June 7, 2010

Filem Lagenda Budak Setan... sudah tgk !

Lamanya tak tgk wayang yer. Last tgk.. auni masih di alam lain.. hehe...

Urgh...lagenda budak setan.. i dah tgk.. hari jumaat hari tuh... with my mate... Auni ! thumbs up auni... good girl! nanti mummy bawak gi tgk wayang lagi yer... kiter tgk cerita auni plak.





Nak kongsi sket pasal cerita ni... Lakonan Farid Kamil & Lisa Surihani dah biasa kita tgk.. am i over expecting from them ?! Nak kata BEST giller cerita tuh...erm... to me xdela best tahap giller... tp OKla... mungkin combination farid n lisa dah terlampau common... dah byk sangat diorang ni di gandingkan berdua... farid pon i rasa lakonan dia dalam lbs terlampau bersahaja... macam relaaxxx sgt.. relax yang to me kurang impact.. i'm no expert.. tp itu yang i rasa la... lisa as usual..comel, cute.. badan dier kecik kan ?! sukker time dier pada t-shirt and track suit jer.. nampak badan dier very the sekeping.. i like ~ gandingan diorang bedua ni mmg romantik.. tp itula... dah takde umph! dah rasa biasa...


farid kamil is the budak setan, met lisa surihani, fall in love.. then promise to get married after their studies.. farid then on special college project was sent to suburb.. i tak tau kat ner.. tapi scenery mmg cantik.. xde jalan raya.. no electricity and of course no communication tepon, tv, handphone bagai... so diorang lost contact for about 1 year.


di situla lisa dipaksa kawen dengan azmi aka que haidar.. yang betol2 meninggalkan kesan.. is que haidar la kot... urgh ! giller ! giller takut time dier pukul lisa tuh.. wallaa~~ macam psycho. boleh terkeluar "allah~" dari mulut i tau.. punya la rasa ganas... dia pukul minah tu betol2 ke? ish giller real. azmi ni semenarnya sayang kat lisa tp tula... jelous kot! tu yang dier pukul minh tuh teruk2.. urgh menakutkan ! lakonan yang giller manthap !


lisa terpaksa lari sbb terlampau tak tahan.. unfortunately.. accident ! iskk...eksiden la plak.. terpaksa ubah personaliti dan muka.. di sinila keluar sorang minah yg i tak pernah kenal... syikin kamal.. cerita apa dier berlakon sebelum ni ?! tarra taula... lakonan x bess sangatla.. tp make up dier cantik !! kikiki... i sukker color lipstick dier.. membuatkan i tertanya2... brand apakah itu ?! color apakah itu ?! kikiki...agak brown2 sket... the makeup pon jadikan kulit muka nampak very fair n licin... sorry yer..no comment on her acting...


ending yang meninggalkan question mark.. ya lorr... dier ada tulis to wait for the second part.. ada sambungan.. i tak baca la buku ahadiat akasha tu.. tp biasanya baca buku lagi meninggalkan kesan kot... compare to movie... itula mungkin sebab kita expect more.. agaknyela... this movie cacat celanya xdela... tp xderla besstt giller. worth watching.. for those yang nk tengok tp belom tgk... pegila tgk !

Lagu by Filianti Vlee- Hilangnya Cintaku... nice song ! i like ! itu ajela yg aku dok nyanyi 2 3 hari ni...


rambut kita macam sama la auni !

Disajikan gambar my mate yg tlg temankan i tgk wayang... walaupon my mate suku way dah ambik botol ttdo lena...



auni awal2 ada takut sikit.. mungkin sbb bunyi yang kuat kan... tp... lena xsedar sampai habih cerita... kena kejut plak sbb nk balik... heheh... thanx auni ! good girl ! nnti kita tgk wayang lagi yer.. tgk citer auni plak....