Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Tuesday, December 20, 2011

cek dari tupperware..



Cek pertama dari tupperware yang saya terima..tidaklah banyak mana pon... tapi saper nak bagi free2 kan... alhamdulillah...

fakta2 yang baru saya ketahui :
  • dulu tupperware is single level marketing... baru (takde la baru sangat...saya ajer yg bari tau) kini telah menjadi multi level marketing
  • sekiranya kita ada 2 ahli bawah kita... 1) kita dapat membuat pembelian brg dengan harga potongan sebanyak 25%.. 2) 3% dari sales ahli bawah kita akan menjadi komisyen kita...

ada paham ka?! saya sendiri pon ada macam paham tak paham...hhehehe... saya budak baru belajar..kalau salah tolong betul dan tambah tambahkan...hehehe...

anyway...terima kasih tupperware...

Friday, December 16, 2011

jalan2 tupperware HQ..

nampak macam x aktif... tapi sebenarnya aktif jugak tau ! baru2 ni saya berkesempatan join team tupperware buat skin test kat HQ tupperware kat Subang Jaya.. ni sempena nak me relaunch produk Berry Gen.. so kita tunggu la hasilnya lepas seminggu nanti.. minum berry gen tu satu hal la... saya lebih terharu tgk produk2 kat HQ...aduhhh berpinar pinar mata...hahahha... giller tupperware sungguh...








sayer jadi ahli tupperware semenjak bulan 6 rasanya... tapi tak la bergiat aktif sgt sbb tgh ngandung kan... beli untuk pakai sendiri jer... lepas2 bersalin hari tuh...hmm...agak rajin jugakla pergi ambik brg..join team aktiviti...ahhaha...seronok!! brg2 tupperware pon semakin berkumpul kat rumah.. bulan lepas pon ramai yg ambik brg dari saya... seribu lebih gak la sales last month... terima kasihla kepada yang sudi mengorder yer...

status sekarang: DIQ <-- macam muri jer nak lepas bulan ni...
ahli : ada jugakla 5 6 org dah mendaftar..
mode: sukker !!

marila ramai2 kiter jadi ahli... kepada peminat2 tupperware.. kalau jadi ahli harga brg 20% lebih murah dari harga katalog... kenapa nak rugi beli mahal2... kalau ada 2 org bawah anda.. harga brg 25% lebih murah dari harga katalog... untung runcit sudah 25%... tidakkah berbaloi baloi...heheh...mari2...

Wednesday, November 23, 2011

blog cuti maternity jugak

melampau betol! sendiri cuti pantang...blog pon jadi cuti berpantang jugak.. heheh...
alhamdulillah... sudah ada ahli keluarga baru sekarang... memperkenalkan.. anak teruna saya..


adam zuhair ahmad shahir

3 sept 2011, jam 1:23pm, seberat 2.9kg



gambar di atas waktu umur sehari..beberapa jam selepas dilahirkan.. sekarang adam saya sudah nak masuk umur 3 bulan... begitu cepat masa berlalu..



adam: 2 bulan lbey..sudah 5.1kg lbey..


kini barula saya tahu.. now i know (bak kata org puteh).. bersalin normal amatlahhhh SAKITT!! aduhhhh....sampai sekarang saya tak lupa. Tapi saya bersyukur dengan pengalaman ini... alhamdulillah..melahirkan adam tak mengambil masa terlalu lama...

saya mula rasa contraction jam 4 pagi... kul 6 pagi sudah turun tanda... ada darah sikit. saya tak gelabah ke hospital..sbb 1st time bersalin normal, jadi saya rasa mungkin lambat sikit (melalui bacaan di blog2 lain)... hari tu hari raya ke 5.. saya releks mandi dulu.. makan ketupat, rendang daging ayam semua makan... lepas ni kena pantang kan ?! so saya makan puas2... dalam kul 830am saya gerak gi hospital.. sampai hospital check2 sudah ada 3cm.. alhamdulillah... saya terus di induce (drip)... kul 1030am saya dah masuk labor room... so tunggu punya tunggu... kul 12tghri gitu..sakit dah mmg tak tahan... allah...perut rasa di hiris pisau..hadduhh... contraction 5 ~ 10 minit sekali... sakitnyer ya allah.. pegang tangan en shahir aje la yg mampu.. gas ker.. ubat itu ini ker..semua pada saya tak berkesan..dalam kul 1tghri saya dah ready untuk bersalin.. push punya push... xbleh gak.. akhirnya guna vacum... keluarlah en adam saya... hadduuuuuu...sakitnyer mak.heheheh.. pengalaman ye dak... itula cerita bersalin normal saya... ringkas dan cepat tapi sakiitt..heheh...

pengalaman pantang saya alhamdulillah mudah... sepanjang waktu pantang saya sehat dan bertenaga.. anak hingga hari ini masih minum susu mummy... semuanya berjalan lancar dengan izin Allah...

title saya sekarang: seorang isteri dan ibu beranak 2...

berat badan: sudah kembali kepada normal...

sekian terima kasih....

Wednesday, July 20, 2011

misi mencari wardrobe selesai !

alhamdulillah.. atas kerjasama kederat dan wang ringgit en shahir... misi mencari wardrobe untuk anak dan anak2 selesai sudah... thank you en shahir... setelah survey sana sini.. last sekali kami beli kat ikea lah.. igtkan nak amik yang rendah jer.. akhirnya amik jugak yg tinggi melangit... hehehe...

kerja pemasangan almari ikea ni bukanlah senang sangat.. dapat plak yg tinggi melangit gini.. tapi tidahklah secomplicated dan sesusah mana pon... en shahir sorang2 pon dapat la menyiapkannyer... cuma dia rimas gak aa nak pasang drawers sampai 4 biji tuh..heheh... kami decided amik almari ikea gak aa.. saya dah survey beberapa kedai yg lain... tp mmg takde yang sesuai dan takde yang berkenanla.. yang ni en shahir spent dekat rm600 gak le...


sebelum


selepas


wardobe ni ada 4 drawers.. 2 yang atas untuk auni...2 yang bawah untuk adik dia nanti.. tpt gantung baju sila kongsi.. bawah tpt hang baju tu boleh la letak towel, pampers, sarung bntal tilam ker... lega dah selesaikan wardobe adik beradik ni... at least telah selesai satu kerja.. next thing nak kena kemas baju2 nak bawak balik berpantang... 3 bekas... baju saya... baju baby.. baju auni... then kiter boleh prepare beg to hospital for mummy and baby.. :)

Monday, July 11, 2011

Setelah penat survey...

Setelah menyervey beberapa kedai... "menyervey" huhu..manthap betol perkataan... akhirnya saya dah pon berjumpa dan membeli breastpump untuk sessi pantang kali ini untuk my soon coming baby... itupon hasil dari blogwalk sana sini..tgk org rekemen brand itu ini... saya pon mencari la breastpump madela.. alhamdulillah..udah jumpa...udah beli dah pon...





first few years, giggles




mybbstore,my breast pump shop & happy baby



awal awal saya tak tau nak amik yang mana.. macam2 jenis ada.. freestyle la.. pump in style la.. swing la.. harmony la.. manual ada.. elektrik ada.. mini elektrik pon ada.. sungguh menconfusekan... masa auni mmg saya dah ada pump.. manual breastpump brand pigeon.. OK..saya selesa dan senang dengan breastpump pigeon tu dulu.. dapatla jugak menyusukan auni sampai 10 bulan... breastpump pigeon senang guna, senang cuci.. tak byk bahagian2 pelik.. sehari boleh juga saya bawak balik 2 botol.. cukup la untuk auni hari berikutnya.. kalau x cukup campur susu formula.. gitula saya waktu auni.. malam direct nyusu badan..








dengan niat dan matlamat untuk menyusukan anak dengan lebih lama.. cheewwahh... maka saya plan nak beli breastpump yang dapat menstimulatekan susu.. kakak kat office ni sampai 2 tahun dapat nyusukan anak dia... itupon anak yang ke empat... anak satu dua tiga.. tak sampai setahun nyusu badan... byk la yang saya tanya2 dia... so saya pon decide la nak beli madela... freestyle is far TOO expensive from my budget... so saya cari swing package jer.. so ended up..yesterday i bought a package of swing electric breastpump...








buat masa ni..byk kedai baby having mega sale.. tp macam tak perasan sgt kan?!! mega sale will last until Merdeka day.. saya survey sana..survey sini.. harganya agak2 lbih kurang... ada yg bagi legging.. ada yg bagi purelan cream... dengan package yang sama dan lebih kurang ajer.. I was thinking on buying dengan mybbstore.. tp lain plak cerita nyer..heheh





baby cottage @ subang parade


tapi sudahnya semalam saya beli kat baby cottage kat subang parade.. en shahir kata dah alang2 sampai.. beli ajela terus..harga pon sama... package pon sama.. baby cottage kat subang ni kecik ajer.. ada di 2nd floor.. sebelah tapak toy r us yang lama... sekarang toy r us dah tak dak.. dah pindah gi empire yer.. selain kat sini..baby cottage ada kat tepi federal hi way.. kalau datang dari arah subang.. sebelum naik jambatan kelana jaya.. atau senang cerita dekat dengan nan yang siang pau tu.. saya pernah pegi... setahun lepas kot... cari child car seat.. kalau tgh sale.. harga berpatutan la.. nak kata murah sangat... erm.. standard la. baby cottage tepi federal lebih byk brg...lebih besar... lebih puas hati.. tapi silap2 lebih beli plak... heheh... saya jarang beli di baby cottage..singgah2 tu selalu.. tapi semalam akhirnyer terbeli sudah..


harap2 dapatla menyusukan anak lagi kali ini.. ya Allah permudahkanlah segala urusan kami.. berilah apa yang terbaik bagi kami.. berkatilah segala usaha kami. insyaAllah saya nak menyusukan lagi anak kali ini... yosshh... gambarooo... :)


Monday, June 27, 2011

saya di minggu ke 29 ++

banyak beza mengandungkan auni dengan mengandung kali ni... saya di kala minggu ke 29++


saiz perut yang lebih besar - ramai yang tegur. plus baju2 maternity dulu ada yg tak muat nak pakai.. siap kata my edd next month ka?? aiyoyo...lmbat lagi ler..

lebih susah nak berjalan, perlu jalan mengengkang sikit - mungkin sebab saiz perut yang lebih besar..

lebih banyak dan kerap merasakan tendangan tendangan "manja" dari baby - baby lebih agresif compared to auni.. sat2 dia siku sini.. dia side kick sana.. dia sondol plak sana sini... waduh2... agresif sungguh.. mungkin boy...tu yg kasar sket

kedudukan kepala sudah dibawah - alhamdulillah..buat masa ini baby dah pusing ke bawah.. dulu auni nyonsang sampai kesudah.. sehingga c-sec saya...

perut selaalu mengeras - perut selalu jadi keras..rasa macam contraction plak.. dulu auni xdela sekerap ini sgt...

perlu menyandar banyak - banyak sangat kena tendang kat bahagian perut.. terkejut akuh.. dan lebih cepat letih... udah tua la tuuu..



itu perbezaan yang saya rasakan mengandung yang pertama dan kedua...








AUNI di kala saya di minggu ke 29++ (ini yang nak di highlight sgt2 ni...heheh...



    asyik nak dukuuuuunng ajer... mesti saya yang dukung... abahnyer x bleh..

    selaaaaalu buat ragam.... ended up nangis sampai muntah2... haddduuuuu...

    mesti nak tido atas riba mummy... aiyoyo... pinggang rasa macam mau patah....awak tu bhukannyer kecik...

    susu mummy buat... ikut angin... kadang2 org lain x bleh buat...

    mandi mesti mummy yang mandikan.... pengsan la mummy gini...

    basuh bontot pon mummy yang buat... mmg rebah mummy....





    boleh di katakan.. macam2 la ragamnyer... semuuaaaaa nak mummy buat... aduh pengsan !




Thursday, June 23, 2011

sudah menjadi ahli tupperware...yey!



akhirnya saya sudah menjadi ahli tupperware... yey! dah lama tangguh2 nak register... akhirnya daftar jugak.. kebetulan tupperware Klang bukak booth dekat Jusco bukit tinggi last 2 weeks... saya pon terus register ajerla...









seperti yang ramai sudah sedia maklum... atau kepada mereka2 yang tak tahu... untuk menjadi ahli tupperware.. anda hanya perlu membayar yuran pendaftaran sebanyak rm60.. tp bayar tu pon bukan bayar kosong... anda akan terus mendapat 3 container tupperware..atau kita panggil starter kit beserta beg dan catalog2 dan price list untuk rujukan... bahan2 rujukan ni lebih kepada yang berminat untuk menjadi pengedar tupperware...



inila brg yg saya dapat dengan rm60.. not bad at all :)







auni pon sibuk excited bila brg baru sampai


kenapa saya jadi ahli tupperware ?!! ohh...senang ajer jawapannyer... sebab saya nak beli brg tupperware la !! isk isk.. saya mmg dah aim beberapa brg tupperware sebelum ni...adala beberapa bekas dier.. sbb rasa cantik... dan berguna... dan nampak tahan... dan menarik ! especially bekas bawang - garlic n all keeper, bekas air yg ada paip tu - outdoor cooler, bekas simpan beras - rice dispenser dan ada la macam2 lagi yang saya nak beli... so, dengan menjadi ahli.. harga pembelian adalah lebih berbaloi baloi..huhhuuu....







lepas dah register tuh... saya terus jer beli set promosi -tupperware kit- untuk new member.. dengan harga rm200.. ini special untuk new member sahaja.... huhuuu...lebih berbaloi baloi... apa yg menarik dengan set rm200 ni.. brg2nyer campur2... ada one touch topper, one touch canister, ada bekas air, crstal wave soup mug (yg warna kuning tu)... ada 12 brg dengan pelbagai saiz dengan harga rm200... oohh... sungguh menterujakan...hahhaha...bersemangat sungguh akuh ! mari la jadi member.... kalau berniat nak jadi dealer.. lagi berbaloi baloi... saya tidak la...sekadar beli nak buat pakai sendiri jer.... huhuuuu...


tp kalau anda nak jadi ahli... mariler... register bawah saya meh... :)



Monday, June 20, 2011

bau asap & jerebu..sungguh tak sehat...

Kesiannyer kitorang yang dok kat bukit tinggi.. botanic.. bandar puteri.. dan mana2 yang dok dekat dengan jalan kebun or along kesas hi way... tiap2 hari bau asap ajer.. jalan plak berjerebu sepanjang kesas... tak kira la pagi ke atau petang... jalan berjerebu..bau asap busuk...urgghh... rimas!




ini dah dikira pencemaran udara la kan ?! serius busuk... bau asap ni obvious lepas ptg.. bila hari dah petang dah sejuk sikit... yg lagi merimaskan... kain2 kat ampain kalau lambat angkat..let say angkat lepas maghrib la kata er... mmg kompem bau asap ! busuk ! softener jenis apa pon sure x jalan... sekarang ni... agak2 hari dah redup jer...teross angkat kain... tp kalau hari kerja ?! ha...camner ?!


googled skit...cari punca... rupa2 nye.. kat jalan kebun ni.. memang ada aktiviti pembakaran.. diorang bakar batas kebun... aduuhhh... pembakaran terbuka la kiranya... boleh ke gitu ?!on purpose kan ?! mana boleh gitu... ramai gak yang dah komplen... anak famili dapat asma.. dan macam2 lagi la...


batas kebun di diorang bakar dari pagi lagi... tp waktu siang angin tiup jauh2... cuma bila hari dah petang...udara dah tumpat...itu yang jadi bau tu terlekat dekat kawasan bandar botanic, bukit tinggi dan kawasan sekitarnya... sampai bilakah ?! katanya akan terus membuat pembakaran terbuka sampai bulan 7...haduh haduhh...boleh ke gini?!!!! mana nak komplen...??


Wednesday, June 15, 2011

contest anak ayah

Sunyi lama saya dari menyertai contest... sementara blogwalk hari tuh... terjumpa blog Puan Nina yang menganjurkan contest 'anak ayah'. Jarang meletakkan gambar en shahir dan auni berdua bersama sama... so saya pikir2 nak join lah... heheh...






Contest anak ayah



contest di anjurkan puan nina adalah bersempena dengan hari jadi suaminya bulan 6 nih... kebetulan pulak hari bapa pon tak lama lagi... menambahkan sebab untuk letak gambar auni dan en shahir dlm entry kali ni... nak cerita sket la perasaan saya tentang gambar di atas...


auni sekarang umur 2 tahun 5 bulan... rupa dia memang rata2 orang kata ikut rupa en shahir... baik mukanya.. matanya.. pipinya.. giginya...rambutnya... halus2 nyer... memang semua kata ikut muka shahir... oklah tuh...hehe.. org kata sejuk kalau anak pompuan ikut muka bapak... apa yang ikut saya?! hmmm... mungkin perangai tu ada sikit2 ikut saya.. perangai amarah...heheheh.. cara marah.. cara merajuk.. kadang2 bila tgk cara auni mengamuk.. terbayang aku seniri yg tgh mengamuk... :P


walaupon macam tuh..auni mmg lebih rapat dengan saya... en shahir mmg sukkker mengusik auni... sikit2 cuit..sikit2 kacau... sikit2 usik.. begaduh mulut tak payah kata la... mmg tak larat dengar kalau 2 beranak ni bergaduh mulut... macam dedua diorang ni sebaya ajer...


Ok la..bg sesiapa yang jarang meletakkan gambar anak dan ayah di blog... boleh la join contest ni yer..




syarat2 lanjut penyertaan boleh dapatkan di blog puan nina... have a look.. t&c sangat senang... selamat mencuba....opss!! contest hanya sehingga 17 Jun sahaja... tinggal beberapa jam sajer lagi.. jom2...


Petua mak kata...

Petua mak mentua saya kata...kalau nak pilih limau.. pilih yang montot limaunyer gini... seperti gambar di bawah... :)





montot limau berbunga...











Semenjak dari 3 4 bulan lepas.. sukker bennar makan limau ni.. tambah lagi kalau cuaca panas... simpan dulu limau dalam peti ais.. dah sejuk..potong kulit.. kopek dengan tangan..makan...huuuuu nyaman sungguh...saiko! dulu ada terbeli limau kat jusco...sedap.. manis manis masam... pergi lagi igt nak beli lagi...beli2 masam la plak ! then baru la MIL bgtau...kalau nak beli yg manis...cari yg montot bunga... insyaAllah manis...



tgk betul2 montot limau tu yer..jgn silap



dan semenjak itu...peti ais tak pernah takde limau sunkist ni...limau sunkist montot bunga.... uhhhh...mmg nyaman sungguh... kadang2 sekali makan boleh berbiji biji... en shahir pon dah jadi sukker ngan limau ni... kadang2 dier yg suh beli... ulas2 nyer besar...rasa plak manis manis masam... bukan masam masam manis tau...manis nyer lebih daripada masamnyer... mmg nyaman ! harganya agak mahal sket...kat jusco kadang2 mahal sangat... kalau kat apek pasar malam... rm 1.30 ka...rm 1.50 la lebih kurang... kalau saiz kecik sket.. 9kupang sebiji... cuba la petua mak saya ni... insyaAllah limau nyer manis... sebelum makan jgn lupa basuh buah limau tu dulu yer... :)

Friday, May 27, 2011

未来予想図Ⅱ- Nyanyi jom~~

Lama dah tak menyanyi... tetiba rasa nak nyanyi Jepun pulak... jom~






未来予想図Ⅱ

卒業してから もう三度目の

あいかわらずそばにある 同じ笑顔

あの頃バイクで 飛ばした家までの道今はルーフからの星を 見ながら走ってる

私を降ろした後 角を曲がるまで見送るといつもブレーキランプ5回点滅 ア・イ・シ・テ・ルのサイン

きっと何年たっても こうして変わらぬ気持ちで過ごしてゆけるのね あなたとだから

ずっと心に描く未来予想図はほら思った通りにかなえられてく

時々2人で開いて見るアルバムまだやんちゃな 写真たちに笑いながら

どれくらい同じ時間 2人でいたかしらこんなふうに さりげなく過ぎていく毎日も

2人でバイクのメット 5回ぶつけたあの合図サイン変わった今も 同じ気持ちで素直に愛してる

きっと何年たっても こうして変わらぬ思いを 持っていられるのも あなたとだから

ずっと心に描く未来予想図はほら思った通りにかなえられてく

ほら思った通りにかなえられてく



Mirai yosou zu II nyanyian asal oleh Dreams Come True... jepun panggil dorimukamu... sukker sebab penyanyi dier Miwa punyer suara sedap.. husky voice.. tapi video kat atas penyanyi nyer org lain.. Aoyama Teruma... dinyanyikan semula.. tertarik nak load lagu ni sebab lagu ni lebih R&b...kalau miwa bawak lebih kepada balade... teruma bawak pon ok gak.. sesuai dengan lagu skang...lebih fresh... so...layan~~


dulu rajin nyanyi lagu ni kat karaoke... mesti ada 2 3 lagu dorimkamu saya akan nyanyi.. selain tuh...spitzu pon sodap gak.. manalah pegi lagu2 lama tuh... dalam pasokon lama tak bukak2...




biller la nak gi karaoke ni.. kang ku bawak auni jer kang.. jennuh...heheh...




Friday, May 20, 2011

Wardrobe dan closet untuk anak anak

Berangan macam rumah besar ajer kiter ni yer... berangan tu sebenarnya teringin... huhuu... saya ada bercita cita nak beli almari baru untuk kakak auni and our coming soon baby... buat masa ni baju2 auni masih di raga... dan ada few dalam drawers..baju kecik2 dah masuk dalam storage.... tapi raga auni dah melimpah ruah...drawers pon dah kena tekan2 sikit baru boleh tutup... jadi konklusinyer... saya nak cari almari la untuk budak dua beradik ni... jadi marila kita start google...






DIY - antara yang simple..siap ada shoe box lagi.. drawers with roda lagi..




google tak jumpa byk sangat... so saya search ajer kat Ohdeedoh untuk cari2 idea mat salleh... so dapatla closet2 yang amat meruntun hati...alorrr... teringinnnyerr~~ kalau la rumah aku besooo... heheh... boleh la jadi rujukan jugak...lebih2 nyer hanya cuci mata... sila2 jamu cuci mata sama yer...




berkenan plak la warna putih bersih gini ek... ini kalau ada bilik luas boleh laaa.... semua baju bergantung... takde lipat punyer...



ini macam boys nyer almari kan ? simple... ini ada macam boleh buat la... should i go for this.. tapi i will make the height half la kot..










closet idaman dan impian... saya suka ada tempat hang dan ada drawers untuk baju folded.. kadang2 lipat lagi ok dari gantung.. bergantung pada jenis baju kan...







very sweet.. mmg untuk budak pompuan...masih banyak empty spaces... kalau saya dah buh drawers kat bawah baju2 hang tuh...





eheheh...yg paling simple... tapi nampak tak kemas sangat.. budak itu nampak sedap untuk dipicit picit...









diy.. kalau beli brg kat ikea ni boleh jadi ni... tapi space nak buat gini takde la...







walk in closet... mmg sekadar angan angan ajerla.. tapi yg tergantung di pintu idea yang baik...untuk kasut ka..stokin ka...







built in closet... color combination nyer sukker la... kecik but fully utilized all the spaces..







i rasa wardrobe macam ni bleh dapat kat ikea... tapi saya mencari yang tak terlalu tinggi... ini tinggi melangit laaa.... ermm... tp bagus.. child seat pon boleh tumpang simpan sekali... :)






so...betolkan...sekadar cuci mata ajerla... tapi bertambah gak la ilmu dan some ideas... bila baca2 some of their comments... ada yang jenis suka hang semua baju... ada plak lebih suka baju anak dilipat... but i have to agree jugak for those saying that baju lipat2 selalu terlupa nak pakai...sedar2 baju tuh dah tak muat... tak dan pakai lansung... hehehe.... kejadian yang biasa berlaku... sedar2...dah tak bleh pakai...sayyyaaaanggg jer... takpela... saya masih mencari idea nak beli almari macamana untuk budak2 ni nanti... kalau dah siap nanti kiter tgk...itupon kalau elok la... kalau dak... diam2 ajerla...




Thursday, May 5, 2011

J-Card day at Jusco Bukit Tinggi


Lately rajin benar update pasal shopping ni yer... ermm... kebetulan jer tuh... ok.. hari ni dengan esok J-Card day kat Bukit tinggi Klang... 2 hari la seperti biasa... 5 dan 6 May 2011. Rasa rasanya macam nak singgah sat lepas maghrib malam sat gi... kena tunggu sil tolong..kalau bedua dengan auni mau rebah plak nanti....




Nafsu nak bershopping tu sebenarnya x dela sgt... tambahan en shahir plak JB hari ni sampai esok... tujuan utamanya nak cari Mamy poko jer... sbb seigt igt saya.. mmg murah.. pernah pergi sekali J-card day dulu... dan dulu pon saya gi lepas maghrib... mamy poko masih byk... brg2 sale seperti diatas dia x kan letak kat tpt biasa... diorang akan longgokkan kat entrance dan kita hanya beratur dan terus byr kat kaunter special kat situ... so saya plan gitu ajerla...dah amik mamy poko..kita balik ler... tp kalau nak nyinggah2 sat tempat lain pon apa salahnyer~~~ hehehe...

kalau nak dtg mariler... cara yg paling senang korang ikut kesas jer...arah port klang exit kat bukit tinggi... senang ajer...



Friday, April 29, 2011

Sale pinggan mangkuk laaaagi...

Sale itu datang lagi... katrin bj berdekatan subang... saya sempat bershopping sekejap tadi waktu friday lunch break... saya mmg tak berniat nak beli apa2 buat masa ni... tp terbeli jugak... menambah koleksi gelas sahaja.... saya spend dalam 60 ringgit jer gitu...huhuh...









Antara barang yang ada itula... pan dari Mayer dan Maxim... pan dia murah sikitla compared to harga biasa kat parkson... kemudian termos La gourmet pon murah dari harga kat parkson or jusco... dekat luar mmg banyak pan...BBQ set... set gelas dan jug... boleh la kalau u all nak pi... setakat yang saya pergi taddi...org x ramai dan tempat tak crowded lansung... sbb tempatnyer pon luas... counter byr pon banyak...









Dekat bahagian dalam... ialah bahagian pinggan mangkuk... ada macam2 brand.. Royal Doulton, RCR Crystal.. luminarc dan macam2 yg lain la yg saya tak familiar sangat... pinggan mangkuk ada yang jual set.. ada yg loose... satu dalam rm5 pon ada ...rm10 pon ada...rm 15 pon ada...lagi mahal pon adda...tgk saiz la...


antara set yang saya rasa menarik ialah set di bawah ni la... saya igt nak beli tea set bawah tuh... kalau beli tea set tu ajer...harganya rm 80... tapi skang ada promotion... kena beli set food warmer tuh.. ada 3 saiz.. dengan harga rm150 (katanya harga asal rm750)... then boleh beli tea set tuh rm30.... masaalah saya... set food warmer pelbagai saiz tuh...saya xnak... adduhhh... tak jadi amik tea set tuh... kechiwaaa...




pakej tea set & food warmer 3 saiz.. rm 180... cantik sgt sbb english rose...



saya ni macam ada potensi ajer nak pergi balik kat clearance sale ni... rasa macam rugi plak tak beli... bunga pon cantik...harga pon murah... cuma saya tak de la budget untuk pinggan mangkuk... nonono...jgn fina... jangan..... mana2 peminat english rose design cawan and pinggan mangkuk...jgn tak beli !


sale sampai hari ahad yer...sampai 1 may 2011... lokasi di kawasan perindustrian UEP subang... near to USj 12 and faber castle... map boleh dapat di SINI.... kalau korang mmg nak beli... pergi jgn tak pergi !!


Thursday, April 28, 2011

McD coke can glass



Ops ops.. memang semenjak hari tu lagi ada perasan... yg this coke can glass akan kluar... only recently i tau yang it will start today... 28 April 2011.. so saya akan pastikan (insyaAllah...) selepas ambik auni di taska hari ni... kita akan hangkut auni bersama sama membeli set Coca Cola glass meal...

apakah coca cola glass meal... pilih sahaja any mc value meal...bersaiz besar large plus satu sundae... dah dapat satu can glass.. taktau la gi nak amik burger apa... tp today the can glass is charcoal... i nak satu !! setiap minggu akan tukar2 color yer...


maklumat lanjut: i'm loving it !

Wednesday, April 27, 2011

Terminal Bersepadu Bandar Tasek Selatan

Saya ingatkan impossible... rupanyer possible ajer kan... hehehe... boleh ajer kalau nak cari... saya cukup risau bila nak naikkan mak bas satria balik ke kluang... tambah2 lagi bila semua bas ke selatan dah dipindahkan ke terminal baru kat bandar tasek selatan... sungguh la tak familiar bunyinyer... almaklumlah kiter ni dok kat pelabuhan klang nuuu... pi KL pon boleh kira ngan jari baper kali pi dalam 6 bulan... macamana nak pergi bandar tasek selatan...cheras... aduhhh tak terbayang di mana tuh... hasil pencarian di google... baru la tau... xder la susah sangat semenarnyer~~




OK...the easiest way... in my opinion la kan... for those who come from klang, banting, kemuning, bukit rimau, alam impian, USJ, subang jaya or kinrara... jalan yang paling senang is to use Kesas hi way arah cheras... masaalah saya cuma kena tol mahal la... rm6.60... 3 kali tol dari botanic... basically anda just guna kesas ke arah cheras... straight ajer sampai area sri petaling... selepas endah parade (on your left)... anda masih lagi terus tapi dah boleh memerhati kan banner atau sign board yang ada tulis TBS ataupun depa panggil Terminal Bersepade Selatan... anda hanya perlu susur ke kiri... simpang ke TBS akan berada di sebelah kiri anda...



the bus terminal is big... so u wont miss it... cuma saya ada agak confuse bila kawasan nyer sungguh lengang...kereta pon x dak... bas ekspress satu pon x nampak... teksi ada la beberapa kerat jer... parking ada selaut.. surrounding yang sunyi dan takde kereta... kami sampai terpaksa berhenti di bawah terminal tu dan tanya pakcik2 teksi kat mana sebenarnya... then barula kami tahu yang those who comes from kesas kena u turn dan cari sign board untuk ke terminal lobby... jgn salah pegi yer... sila cari sign ke lobby terminal... lepas u turn barula kami nampak ada macam terminal bas sket... kalau tak suuunnnyiii jer....




parking memang ada selaut... buat masa ni parking masih free.. sampai bila saya x pasti... kami park dekat L5... dan terus ajer ke lif untuk ke L3 nak cari tiket...





sampai di L3 kami terus cari kaunter... jumpa kaunter TBS jer... terjah tanya bas ke kluang... diorang just bgtau kaunter Satria dan Transnasional ke Kluang ada di bahagian belakang... hmmm... igtkan diorang yg jula tiket...rupanya syarikat2 bas biasa macam transnasional, plusliner or Satria ada kaunter2 mereka sendiri.... tp kaunter TBS pon byk jugak... cumanya saya tak taula tbs kaunter ni jual tiket apa.... kaunter2 ni berasingan.. kaunter TBS kat satu island... kaunter bas2 biasa dekat bahagian belakang kat satu island yang lain.... dont worry u wont get confuse sebab semua information sign belambak lambak...dan kawasan pon lapang... senang jer nak cari...







kawasan menanti dan melangut dan tempat duduk memang banyak... tak payahla kita nak tunggu org bangun then berebut rebut duduk macam kat puduraya tuh... tempat tak crowded (buat masa ni la..) dan terang dan lapang... saya rasa kalau musim cuti sekolah ker...atau musim raya sekalipon..terminal takkan jadi penuh mana laa.... sbb too many open space...







yang bess nyer...bank pon dah ada kat sini... saya punyerla kelamkabut sbb lupa nak kluarkan duit awal2... tgk2 bank dah ada kat situ... kedai makan, kedai tudung, kedai kasut, kedai accesorries, 7e dan banyak lagi... dah ada kat sini... senang nak makan, senang nak tapau, senang nak merewang buang masa sementara tunggu bas...surau ?? ermmm...sepatutnya adala... saya tak cari plak...sbb saya pergi pagi kan... yg kurang bess nyer public toilet nyer.. adakah kerana disebabkan tak bayar... diorang susah sangat nak maintain toilet... ataupon manusia2 yg guna toilet ni jakun sgt... toilet agak kurang selesa... tisu kena amik kat luar... bau yang kurang menyenangkan dan keadaan toilet yang basah... ermmm...pada saya agak x selesa... :(

yang tak best nyer jugak... we need to say bye bye kat atas... no more kissing pipi kat tepi bas... hukhuk... hanya org yang ada tiket ajer boleh masuk lobi perlepasan... huk aloh.. macam nak naik kapal terbang la plak...jennuh dok bodek encik polis tu... nak la antar mak kita sampai tepi bas kan... sampai sudahh dier tak bagi saya turun...




selain guna Kesas.. encik shahir kata guna NPE pon boleh...gaya macamana tu saya tak reti nak explain... selain tu public transport yang ada... star, ktm komuter dengan klia ekspress...selain itu mungkin local bus la kot... kalau dah sekali pergi, lepas ni boleh la dibiasa biasakan pergi... xde la risau sgt... oh ya.. ini bas ke selatan sahaja yer... ada i terdengar org nak naik bas ke utara pon datang kat sini...kesian diorang... nasib baik abang2 polis tu ajar cara2 nak ke pudu... ni pon teringin gak nak tengok pudu... dah lawa bennar la agaknyer....


Sunday, April 24, 2011

sekali sekala ke FOS

seronok shopping kat FOS.. dah lama tak pergi sebenarnya... walaupon sebenarnya dekat jaer dengan rumah.. FOS bukit tinggi antara FOS yang banyak jual baju budak2...walaupon dier takde FOS kids.. tapi baju nyer banyak dan murah2...






saya beli baju 3 helai di atas dengan harga 30 ringgit.... kira murah la tuh pada saya... jadi sehelai sepuluh ringgit... kalau beli satu rm13 kalau beli 2 jadi rm 24..kalau beli 3 jadi rm 30... dia boleh campur2 seluar dan baju dari pelbagai saiz...







brand yg biasa ada okie dokie..old navy... baby gap... suka baju2 gini sebab tak de tag kat leher belakang atau kat tepi pinggang... auni ada baju2 yang ada tag kat belakang leher tu kadang2 dia tak tahan gatal... bergaru garu sampai merah leher tuh... so bila ada baju2 gini...dengan harga yang murah gini... boleh la beli... nak cari pon tak susah...elok ajer berlipatnyer...promoter pon dok ada tolong cari saiz...


saiz yang banyak bawah 12 months... yg paling besar pon saya jumpa itula..24 months... auni badan agak kecik...so saiz 24months ni pon dok gedabak lagi kat dia...color pon cantik... kain pon ok takde koyak2.. so kira puas hatila...


saya tak pasti sale sementara waktu ker... atau mmg gitu ker dekat FOS.. yg pasti dah 2x saya pegi dia dok jual dengan harga gitu gak... saya pernah pergi FOS kids kat IOI puchong... dia takde jual yang gini... mmg tak pernah jumpala kat FOS lain... meh la datang FOS bukit tinggi yer.. parking pon sonang...jusco bukit tinggi mmg berlambak....mari ler singgah....