Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, July 11, 2011

Setelah penat survey...

Setelah menyervey beberapa kedai... "menyervey" huhu..manthap betol perkataan... akhirnya saya dah pon berjumpa dan membeli breastpump untuk sessi pantang kali ini untuk my soon coming baby... itupon hasil dari blogwalk sana sini..tgk org rekemen brand itu ini... saya pon mencari la breastpump madela.. alhamdulillah..udah jumpa...udah beli dah pon...





first few years, giggles




mybbstore,my breast pump shop & happy baby



awal awal saya tak tau nak amik yang mana.. macam2 jenis ada.. freestyle la.. pump in style la.. swing la.. harmony la.. manual ada.. elektrik ada.. mini elektrik pon ada.. sungguh menconfusekan... masa auni mmg saya dah ada pump.. manual breastpump brand pigeon.. OK..saya selesa dan senang dengan breastpump pigeon tu dulu.. dapatla jugak menyusukan auni sampai 10 bulan... breastpump pigeon senang guna, senang cuci.. tak byk bahagian2 pelik.. sehari boleh juga saya bawak balik 2 botol.. cukup la untuk auni hari berikutnya.. kalau x cukup campur susu formula.. gitula saya waktu auni.. malam direct nyusu badan..








dengan niat dan matlamat untuk menyusukan anak dengan lebih lama.. cheewwahh... maka saya plan nak beli breastpump yang dapat menstimulatekan susu.. kakak kat office ni sampai 2 tahun dapat nyusukan anak dia... itupon anak yang ke empat... anak satu dua tiga.. tak sampai setahun nyusu badan... byk la yang saya tanya2 dia... so saya pon decide la nak beli madela... freestyle is far TOO expensive from my budget... so saya cari swing package jer.. so ended up..yesterday i bought a package of swing electric breastpump...








buat masa ni..byk kedai baby having mega sale.. tp macam tak perasan sgt kan?!! mega sale will last until Merdeka day.. saya survey sana..survey sini.. harganya agak2 lbih kurang... ada yg bagi legging.. ada yg bagi purelan cream... dengan package yang sama dan lebih kurang ajer.. I was thinking on buying dengan mybbstore.. tp lain plak cerita nyer..heheh





baby cottage @ subang parade


tapi sudahnya semalam saya beli kat baby cottage kat subang parade.. en shahir kata dah alang2 sampai.. beli ajela terus..harga pon sama... package pon sama.. baby cottage kat subang ni kecik ajer.. ada di 2nd floor.. sebelah tapak toy r us yang lama... sekarang toy r us dah tak dak.. dah pindah gi empire yer.. selain kat sini..baby cottage ada kat tepi federal hi way.. kalau datang dari arah subang.. sebelum naik jambatan kelana jaya.. atau senang cerita dekat dengan nan yang siang pau tu.. saya pernah pegi... setahun lepas kot... cari child car seat.. kalau tgh sale.. harga berpatutan la.. nak kata murah sangat... erm.. standard la. baby cottage tepi federal lebih byk brg...lebih besar... lebih puas hati.. tapi silap2 lebih beli plak... heheh... saya jarang beli di baby cottage..singgah2 tu selalu.. tapi semalam akhirnyer terbeli sudah..


harap2 dapatla menyusukan anak lagi kali ini.. ya Allah permudahkanlah segala urusan kami.. berilah apa yang terbaik bagi kami.. berkatilah segala usaha kami. insyaAllah saya nak menyusukan lagi anak kali ini... yosshh... gambarooo... :)


1 comment:

  1. gambatte gambatte..insyaAllah boleh.... harap2 kalau kami ada rezeki anak lagi... nk BF lama jugak..insyaAllah.. nnt update lagi ye pasal BF,, kotkot menjadi inpirasi n motivasi kat kakbit...^^

    ReplyDelete