Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, June 27, 2011

saya di minggu ke 29 ++

banyak beza mengandungkan auni dengan mengandung kali ni... saya di kala minggu ke 29++


saiz perut yang lebih besar - ramai yang tegur. plus baju2 maternity dulu ada yg tak muat nak pakai.. siap kata my edd next month ka?? aiyoyo...lmbat lagi ler..

lebih susah nak berjalan, perlu jalan mengengkang sikit - mungkin sebab saiz perut yang lebih besar..

lebih banyak dan kerap merasakan tendangan tendangan "manja" dari baby - baby lebih agresif compared to auni.. sat2 dia siku sini.. dia side kick sana.. dia sondol plak sana sini... waduh2... agresif sungguh.. mungkin boy...tu yg kasar sket

kedudukan kepala sudah dibawah - alhamdulillah..buat masa ini baby dah pusing ke bawah.. dulu auni nyonsang sampai kesudah.. sehingga c-sec saya...

perut selaalu mengeras - perut selalu jadi keras..rasa macam contraction plak.. dulu auni xdela sekerap ini sgt...

perlu menyandar banyak - banyak sangat kena tendang kat bahagian perut.. terkejut akuh.. dan lebih cepat letih... udah tua la tuuu..



itu perbezaan yang saya rasakan mengandung yang pertama dan kedua...








AUNI di kala saya di minggu ke 29++ (ini yang nak di highlight sgt2 ni...heheh...



    asyik nak dukuuuuunng ajer... mesti saya yang dukung... abahnyer x bleh..

    selaaaaalu buat ragam.... ended up nangis sampai muntah2... haddduuuuu...

    mesti nak tido atas riba mummy... aiyoyo... pinggang rasa macam mau patah....awak tu bhukannyer kecik...

    susu mummy buat... ikut angin... kadang2 org lain x bleh buat...

    mandi mesti mummy yang mandikan.... pengsan la mummy gini...

    basuh bontot pon mummy yang buat... mmg rebah mummy....





    boleh di katakan.. macam2 la ragamnyer... semuuaaaaa nak mummy buat... aduh pengsan !




9 comments:

  1. cm lebih kurang je kite berdua ni..ragam anak dlm kandungan dgn si kakak..cuma farhah dia lebih kpd papa skrg ni coz mama dia byk menda tak dpt buat untuk dia.. :(

    ReplyDelete
  2. memang selalunya mcm tu kalau dia org terasa kehadiran org baru..jeleslah tu..akak pun cam tu jugak..nangis sampai muntah,semua nak kita je...
    anyway,gambatte..boy ke ni?
    -Affeen-

    ReplyDelete
  3. hadina: kalau ikutkan mmg tak dapat buat dah...tapi apakan daya... sob sob

    k.affen: dah 3 4 kali scan dok tgk 'bird' dier ajer... insyaAllah boy kot... :)

    ReplyDelete
  4. ala cian mama..nak wat cammane mmg camtu kot bebudak bile dapt adik..

    ReplyDelete
  5. mmg gitu la agaknyer yer puan nina...apakan daya... sabbooorrr je la.

    ReplyDelete
  6. wahh.. ciri2 kandungan kedua tu byk sama nye time kakbit ngandungkan Azeem dulu... moshikashite... baby boy???? hihi..insyaAllah moga2 mudah bersalin nnt ..sama2 kita doakan ye.. ^^

    ReplyDelete
  7. saya sembang ngan sil.. dia kata kalau boy mmg gerak kasar sikit.. pengalaman dier la... anak pompuan x kasar sgt. tp time bersalin anak lelaki lagi senang keluar dari anak pompuan datte.. itu pengalaman dia la... kita punya cerita wallahualam...

    ReplyDelete