Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Tuesday, July 24, 2012

Taska Tasneem Bandar Puteri..



Auni secara rasminya telah berpindah sekolah.. i mean berpindah taska. now we moved to sec 27 shah alam.. so gambar di atas was taken on her last day at the school..  biler? ermm... last 2 weeks.. cukup 14 Julai 2012.. saya bayar yuran bulan tu pon separuh shj...

auni had spend nearly 2 years dekat taska tasneem bandar puteri klang.. awalnyer.. dia mmg tetiap hari menangis.. almaklumla.. budak biasa rumah baby sitter.. memang tak mahu di hantar ke taska... menangis tetiap pagi... ada la seminggu kot ! tapi lama2 dia OKlaa... dah seronok menyanyi.. dah seronok main... dah seronok ada kawan2...  so drama menangis pagi2 tak de la berpanjangan... thanks to cikgu ruby yang selalu memujuk auni...

however on a different stories, itula permulaan auni masuk spital... it was really tough. auni selalu berhingus balik dari taska... batuk selsema demam toksah kater ler... jennuh! yg akhirnya auni warded because of pnumonia... huihhh... 41c rekod tertinggi demam panas auni... kesian dier... kami dlm dilema gak samaada nak maintain dier di situ atau pindah tempat lain... tp lama kelamaan auni OK... immune system dier got better day by day... kami pon dok bagi vit c and scotts emulsion tetiap pagi... so alhamdullilahh... jodoh auni dengan tasneem mmg panjang. she met lots of friend... tetiap hari dok cerita kawan itu ini.. damia la... afrin la... ashraf la.... ituu la iniii laa.... tp bess frend dia is afrin sorang... sikit2 afrin... sampai cikgu pon kater mmg dier rapat dengan afrin...

semenjak di tasneem... auni jadi banyak bercakap... banyak menyanyi... dan lebih lasak... thanks to cikgu ruby.. cikgu aisyah.. kak ika... kak sue... dan semua yang ada di tasneem... thanks for taking care of my auni... mandiikan dia... suap makan dia.. tidor kan dia... dan segala ilmu2 yang dikongsi... terima kasih banyak.   :)





we love you kakak... sedar x sedar sudah besar.... :)

Wednesday, July 11, 2012

kfc flaming crunch..ermm

KFC Flaming Crunch



semalam baru pertama kali rasa... asalnya bukan nak makan ayam sangat.. teringin benau nak makan whipped potatoe.. tapi takkan nak makan kentang putar ajer dak.. alang2 dah sampei kfc.. belila ayamnyer sekali...
hot n spicy yang biasa buat masa ni semua dah jadi flaming crunch... bahagian flaming tu boleh tahan lagi... tapi bahagian crunch tu..adoiiii tak sedap la ! the crunchy corn flake tu tashikani crunchy... tp bab rasa corn tu aisehhh... menganggu rasa hot n spicy yang asal... bila makan tu kan rasa nak marah jagung2 tuh... sbb ngacau! sebok la jagung2 tuh... haiihh... xperlu jagung2 bagai la. tak sedap. sampai biler la jagung2 ni nak ada... sekejap2 ajer udahla... orang nak makan hot n spicy yang asal.. itu jauh lebih sedap.   :(


Tuesday, July 10, 2012

Proton preve encik shahir

kereta baru encik shahir sudah sampei... sudah dekat seminggu gak la.. sy sudah test. semestinya cepat2 mau cuba... baru beli? owh tidak... ini kereta company yer. bertuah jugak la badan ni.. waktu awal2 presona keluar, en shahir dapat persona..skang preve kluar, en shahir dapat preve plak.. hehehe...




dari luar lagi boleh nampak yang kereta ni BESAR... bonet belakang gedabak tinggi giller... side mirror pon aku rasa besar capang.. hahah.. kita masuk masuk ajer kita boleh rasa yang bahagian dalam kereta ini pon besar.. luass.. dan lapang... kerusi nyer besar tetapi keras sket. button2 nyer smart dan kemas... tempat keluar aircond pon fuhhh... macam angin tepi pantai...hahah... interior nyer dash board, radio, steering button, finishing pintu tingkap semuanya saya rasa kemas dan terletak...takde bunyi2 longgar2.. of course la kan.. kereta baru... kalau bunyi2 gak tak tau laa...





then apa lagi...test drive la... bila dok kat tempat driver... ntah kenapa aku rasa diri ini kecciikkkk sangat.. again terasa kereta ini sungguh kedabak. bawak OK.. kereta terasa berat... tapi seddap bawak. rasa stabil..dan mantap. cuma awal2 lambat pergi...kena tekan sket baru pergi... once dah dapat momentum.. dia pergi canteekkk ajer... and very smooth... sedar2 ku dah bawak 130kmh...hahahah... terlampau smooth sampai x terasa lajunyer... at 130kmh rpm tak sampai 3000 rpm pon...manthap!... so overall saya amat berpuas hatiii... tapi bonet... ahhaha x bleh lawan bonet persona. Bonet preve besar tapi bonet persona tetap yang terbesar...

any way... kereta saya pon dah siap! hahaha... sungguh excited encik shahir menukar baju kereta saya... kereta terpaksa tukar baju... sebab 2 kali kena langgar... cat jadi bertapuk tapuk... jadi en shahir dengan baik hatinya offer nak cat satu kereta...huhuh...




sian kereta.. 2 kali kena langgar... 1st dekat pintu bahagian driver... beberapa bulan lepas tuh kena hentam plak dari belakang... habihh bumper...yang kena langgar dari belakang tu tak pasal2 jer... lampu isyarat tgh merah... kita berenti.. mai org ulu entah dari mana rabun warna dia nampak traffic light kaler ijau... pi pecut x dan brek.. hentam kereta saya yang tgh berenti... x pasal2 sungguh. mesti tgh sms tuh...kompem!! haihhh... eksiden rasanya bulan 11 tahun lepas... dekat seminggu gak la kereta ku dok bengkel... ketuk sanan sini spray cat bagai... kluar2 tengok kaler belang2...hahahha... mana kan boleh sama dengan kaler ori... lagi pon kereta selalu parking tgh panas... kaler jadi sebamm... sian kereta...

setelah mengkonsider macam2 kaler.... akhirnya... kereta saya telah berubah wajah... wahahah...



:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:





walllaaa...!!! i like.. candy orange.... serius cun! dengan wizer, rim sudah kaler hitam. manthap! thanks en shahir ! i like...   :)

en shahir ni kalau bab2 kereta serah sajer pada dia... habih segala di mantap kannyer... supper excited dia buat kereta saya ni... dengan hid nyer.. break led nyer.. semua sudah tukar.. tu dok cari side mirror baru plak tuh... saya follow ja... janji kereta boleh jalan... nama saya nak pikir2 hal kereta ni idak ler... so saya amat puas hati... kalau org lain x suka kaler tu pon... janji en shahir dan saya suker...hahahha...