Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Wednesday, April 28, 2010

Clinique Mothers Day Gift.. a gift she'll love...


Tidakkah set ini murah ?! tidakkah ?! i'm a mother... can i get one for myself...?! aiceh~~ sempena meyambut hari ibu... (hope2 en shahir bacaa la entry ni.. kekeke)


Beauty favourite.. clinique most wanted colors - a give i'll love... ceh ceh. yg paling i suke dalam set ni is the eye shadow... brown ke purple tu ek...?! i prefer kalau brown.. sbb purple masih ada... my clinique mascara mmg dah lama habeess... so just nice kalau dapat yg nih. gloss pon soro2 nak abes.. tp gloss dalam set ni macam garang giller kaler... berani ke aku nk pakai.. hehehe... the floral beg... urrmm.. ok la kalau ada, apa salahnya... make up remover... seriously i tak pernah ada.. alaa.. bukannyer aku makeup beriya bagai sgt... tp kadang2 mascara tu la kot yang susah sket nk take out...
so...worth tak kalau teringin nak beli..?! terpaksalah mengkuburkan CD untuk auni...hahahah....


there are other sets for mothers day promotion ni jugak.. set perfume la.. set mosturizer la bagai...tp tak berminat sgtla.... i cuma minat yang ni jer... alaaaaahai!
akhir kata... entry ini saya tujukan buat en shahir tersayang... wakaka.... tak boleh ke?! :p

Monday, April 26, 2010

i love days without pampers

yeah... i love days without pampers.. i really do ! tong sampah pon tak penuh... bau pon tak busuk.. tidakkah itu melegakan mata dan meringankan beban hidung.. hmm... alangkah baik nya kalau boleh fully CDing my doter.. tak payah nak beli2 pampers lagi... kan?!


tp itula... masalah dengan CD ni... ianya agak mahal ! price range about RM35 ~ RM120... mmg mahal la pada saya nih... tp tak semestinya yang murah itu tak bagus dan yang mahal itu hebat... bergantung pada jenis, materials, usage dan brand! (wakaka...brand tu my personal opinion la...) tp setakat ni average price cd2 yang saya dah beli dalam RM 70~ Oleh sebab itu saya hanya boleh budgetkan 3 bulan 1 cd...ahahaha.... tp kalau sale.. apa salahnyer beli lebih kan ?! wakaka... kena potong budget tempat lain plak aa~~


tetiba sekarang berminat nak beli CD lagi... macamana?! 2 bulan lepas (ujung bulan 3 <--baru sebulan lepas ok... :P) dah beli satu dah.. AIO urban fluff... 1st and 2nd time pakai ada leaking... masuk kali ke 3 dah OK... sekarang ni dok nengok AI2 Monkeez... the webshop is EverythingBabything.. alaaahai ! comey2... owner of the webshop is Joanne... konsep kedainyer a bit different from others.. she promotes cds from community who sew their diapers from home with their own hands.. urgh..sungguh mother earth.. so i'm into the AI2 Monkeez pattern.. AI2..ada 11 layers..(giller byk layer dier..kalau leaking gak tak tau la nak kata!) nk tukar ke AI2 la plak.. sbb pocket cd mcm dah byk plak... so ?! bile yg nk bershopping nih...


among CDs at EverythingBabything.. Happy Heinz (bottom leftside) sekadar hiasan...



gambar hiasan jugak.. my doter last weekend.. seronok goro2 satu rumah 2 harian...

Friday, April 23, 2010

Tudung Velvet RinnaRitta

pandai betol memilih hari berniaga yer... hari gaji diorang dtg...hehehe... marketing stratergies. pandai...pandai !

hari ni time lunch pon rasa tak lapar...dek mata dah berpinar pinar excited membeli belah tudung... tapi tudung kakak ni mmg i sukkkerrrrr sgt2... especially pattern velvet tuh... aduh.. i like~~ these 2 kakaks named themselves as RinnaRitta.. first time i met them i mean their booth, was at Subang Parade.. accidentally.. bcos tujuan sebenar nk pergi mothercare aje.. tp actually mmg byk booth kat depan foot spa tu rupanyer... xpernah tau la plak... huuu... so waktu tu la dah berkenan bebenor dengan tudung diorang nih... cantik~~~ sempat la amik no handphone...



So hari ni... heheh... diorang bukak booth kat my opis plak... hahahah... minah2 kat opis ni bukan boleh.. diorang mesti bellli punyerla... wakakakak.. mmg pembeli tudung tegar... sessi beli membeli tudung berlansung waktu lunch~~ (tak melanggar undang2 tau!)





yang tudung silver is K.ita (tuan tudung).. she looks younger than her age... jeles i


tudung yang k.ita pakai tu la yang aku bekenan.. velvet.. isk mmg cantik la! tambah dier plak pakai... mmg nmpak cantik! color tu nmpak x over... nampak relax tp nmpak mahal! mmg pricey sikit pon ...ahahahah... tapi apa salahnyer kan ?! dah cantik !



kawan2 yang excited membeli tudung



ni tudung yang saya beli! seronokkkk!!! tudung velvet.......cantik!



pilihan tudung RittaRinna banyaaakk... wide range of choices, pattern, colors & materials... mungkin ada yang suka awning thai silk.. munking ada yang suka awning bukan thai silk... so u alls byk pilihan... price range agak2 rm 39 ~ rm70.. ikut jenis kain and awning... isk... i mmg sukkerla tudung2 dier... heheh... kalau nk berminat.. tgkla website or u can just go to subang parade.. weekend shj... rite infront of foot spa...

Tuesday, April 20, 2010

Selamat Hari Jadi...

Tak sangka di hari2 dah tua begini masih ramai yang sayang~~ wallaaa~~ ayat sedih ker...

My 29th birthday 14 April 2010.... office pon buat surprise... kakak pon beli kan kek... ada yang belanja lunch... auni belanja mummy dinner... heheh...happy... happy...


Yang belanja i lunch is Mr Masa... boss Sales & Marketing... Single but not available.. aicehh~ mandai ajer aku menjatuhkan hukumnyer.. yela... single parent.. dengan daughter and son... Yuya kun and Hana chan... baguih anak2 dier nih... behave...



Anyway Masa bawak lunch hari Jumaat Lepas... Japanesse Restaurant Western Style Haikara Style Cafe & Bekery... location dekat sebelah Carrefoure Subang Jaya... Ground floor bangunan condo E-Tiara. Kedai nyer yang paling bucu sekali... betul2 depan guard nk enter condo tuh.. Kalau nmpak byk pokok bamboo tuh..aa disitulaa...



Natsukashi~~ tteiu kanji... cafe nyer redup, kecik tapi menarik... please dont hope for any sushi ka sashimi raw bagai.. mmg takde yer. For those yang teringin nk makan Mentaiko Sapghetti ker... tomato base seafood spaghetti ker... nihon karei ker... Wallaa~~ nampak menarik tertarik gitu... owner ialah husband and wife.. of course la org Jepun.. ada sorang pekerja melayu... besides main menu tuh.. ada macam2 jenis roti and kek... roti dan kek aunty ni buat sendiri...





Yana makan seafood karei rice + Salad









i makan mentaiko pasta.. masa makan nasi and burger... nasi masa tu the very healthy aku tgk... and my strawberry role kek.. next nk try Arabiata Pasta la plak...









Sambil2 makan.. tgk magazine nihon..alaa natsukashi~~ thanx masa! thanx yana!

Hari sebelum tu...kat opis.... surprise kek la kononnyer... dari ceo office... resit kek tunjuk depan aku..hahahah appala~~


Nak gak bubuh lilin byk2 gitu








yang ni kek my sil yang beli... thanx akak ! seddapp sgt!




finally malam tuh makan dengan auni-chan dekat jusco bukit tinggi... hubby belanja... thanx awak... tp dinner dengan famili la yang paling best kan !? walau tak ramai sgt pon.. dengan kakak..hubby and auni... tp seronokla ! especially auni... u always brighten up my day la dear... luv u muahh muaahh.... hhahaha....



auni makan habis tumpah2.... baju semua basah sebasah basahnyer.... biar ajerla... baju spare mmg dah siap bawak... akhirnya auni terrer makan sup guna sudu.. dalam masa yang sama.. berjaya membasahkan lantai kedai dengan berjayanya...hahahah.... tuan kedai jgn nk byk komplen er !



Jadi di kesempatan ini... saya ingin mengucapkan (wallaa~ formal!) terima kasih.. pada semua.. hubby..akak... auni..yana..en am.. masa.. sbb belanja kek & makan bagai... to all friends and beloved family.. thanx all for the warm wishes... tak sangka masih ramai yang sayang....

Friday, April 16, 2010

Rumah Papan Biru

Rumah papan pon boleh kaler biru tau... biru macam x best... rumah papan pon boleh kaler turquoise tau ! hahaha... macam dah best sket...eheheh... cantik aper... combine dengan putih... cuba bayangkan umah nenek kiter kaler putih + turquoise (seriously aku susah nk type perkataan nih.... t.u.r.q.u.o.i.s.e)

yang ni macam modern sket


haa... aku dah terbayang dapur nenek aku dah...dengan periuk belanga bagai belakang tuh



tangga tuh macam tangga umah nenek laa.....




dengan kerusi rotan siap bagai kaler turquoise



abaikan pantai er... cuba bayangkan sungai ker... tp ada jer org umah betul2 tepi pantai kan~




cara susun pinggan tuh... aduh macam opah aku






Cubala sarankan pada nenek2 kiter... kalau sarankan kosong jer mungkin susah sket... apa kata beli cat siap2...ehehhe..sekian merepek saya hari ini.

Thursday, April 15, 2010

kenapa hari ni....

urgh...mood yang berswing...kejap ke kanan...kejap ke kiri... rasa nk ku hempuk2 pc nih...


kenapa hari ini mood begitu tunggang langgang...


kenapa hari ini saya kena isi PMS form bodoh tuh.. sebanyak 2 kali.... bukan aku punyer plak tuh.. urgh bodoh betol ! haram formula happa pon tarak ! kata dah upgrade form... upgrade ke haper bendanya kalau formula pon xreti nk bubuh.... hampess!


kenapa hari ini aku tak sempat nk buat PMS ? Kenapa hari ini PMS bespren aku lama sangat... dah rimas PMS ni tak settle2 lagi... bukan ada untung pon. ada ke org tua tu kisah gaji aku berapa...ada ke dier kesah work load aku byk mana... ada ke org tua tu kesah ?1 haram dak nyer....


kenapa hari ini tak sempat nk beli breakpast... udahla lappoor menggigil gigil... mintak simpati bespren pon tak makan lagi... nasib baik roti cekelat hubby beli ada lagi....


kenapa hari ini Nano can lupper nak bawak... udahla jadinya minum air rasa tak sedap...


kenapa hari ini saya dapat call yang aku tak tunggu... tak perlu call ! meracau perasaan dan merobek jiwa raga ajer.... aku banyak kerja ni... kang dengan tepon dengan ngko2 sekali aku hempuk...


kenapa ada no phone company aku di internet... banyak call2 giller yang aku tak suka masuk... aku benci !


kenapa hari ini boss ada tetamu... nak makan kat bilik plak.. tak reti bersosial kah ? cafe sikit punyer cun melecun... meja bersusun susun elok..pasai pa nk kena serve sampai depan batang idong plak.. igt aku pelayan ? kan syok je kalau nk makan kat cafe


kenapa hari ini decoupage, apartment therapy & deco tak boleh menstabilkan mood sendiri...


kenapa hari ini rasa macam nak kerja separuh hari... nak baaallikk! nk pergi menangis ada dada hubby... nk pergi tdo dalam tgn dier... rasa runsing !




rupanyer....~~ aku period........................................................................... cet!

Tuesday, April 6, 2010

Colorful kitchen accesories- Deco perhiasan dapur

Dapur or kitchen cabinet kiter selalunyer plain color kan ?! atas kaler coklat... table top kaler putih... itu kalau tgh kemas la... kalau tgh selerak.. macam2 kaler ader..pening akuh! kaler plastik beg laaa... botol susu la, tupperware itu ini la... peruik belanga la.. macam2 atas table top tuh... hahah...

tp lately my table top dah ada kosong sket... sbb dah ada tempat baru simpan barang... udahla nampak plain le sesangat plak... so...mari meriahkan dapur kiter dengan sentuhan warna warni pada aksesori nyer... bukan pada kitchen kabinetnyer..~~


Cabinet glass warna warni
(tak sempat nk buat dah ni.. kaca sayer dah permanent! bunga tu cantikla...)



Acuan kuih bingka ker tuh ?! rumah patik xder.. xreti buat kuih



yang ni cantikla ! i like~~ dengan bunganya..dengan curtain nyer...
cawan2 dan pinggan mangkuk colorful! nk try !




white=spacious, bright & clean





Loving the flower and the bowls ! maner nak carik ?!





Sumber di petik dari
Apartment Therapy. Selamat berdeco~

Thursday, April 1, 2010

Fish Foot Spa at Jusco Equine : Gellliii~~

kalau ada org lain kurangla ikan kat kita


Pernah dengar foot spa? Diri sendiri tak pernah plan untuk pergi... sampaila kakak kat ofis nih.. ada sorang tuh...share dier punyer cerita.. macam best plak ! dier buat murah woo~~ setengah jam 5 ringgit jer... tidakkah itu murah giller.. haa...dier gi buat kat Taman Pertanian Malaysia (Bukit Cerakah).. macamanala dier boleh tahan geli setengah jam tuh..hehhehe...


Seruis gelliii~~ diriku buat kat Jusco Taman Equine... itupon kebetulan jer... sebenarnya xsudi ikut hubby gi kedai pancing.. suh drop kat equine park jusco..plan nak jalan2... tetiba terjumpa la plak... dah la mmg tgh cari2..ada plak depan mata... tanpa banyak soal terus jer try... sorang2 plak tuh..akhirnya gelak besar pon sorang2....hahaha... tak berenti aku gelak.. mmg gelii..






kakiku di kerumuni ikan..auww! gelli!


yang saya pergi kat Equine Jusco ni pon tak la mahal sangat... sepuluh minit 5 ringgit... tp sebab macam tak puas and sbb syok ku tambah lagi 5 ringgit.. so ku buat 20 minit untuk harga 10 ringgit... 10 minit yang pertama tuh..aku gellllaaaaak~~~ajer tak berenti... ahahhaha... the other 10 minutes tu barula menikmati "micro massage" dengan tenangnyer~~


saper nak cuba?! cubala~~ kompem nak cuba lagi..hehehe... antara kebaikannya adalah...


  • membuang sel2 mati di kaki** kulit2 kering segala alam laa..

  • sebagai micro massage** relax tapi gellii

  • melancarkan perjalanan darah

  • theraphy** aku asyik gelakk jer tak berenti renti.. luper sekejap tensen di opis

  • melicinkan dan menggebukan kaki** <-- yang ni tambah sendiri... hahaha... kaki jadi super licin dan ringan...


ikan yang sentiasa menunggu kaki...hahaha

boleh cuba la... seronok.. biller la nak pergi lagi ni... anda2 semua tak perlu risau..ikan ni semua tak de gigi...rongak2 belaka... oh nak share lagi satu... sebelum terjumpa foot spa di equine ni... i pernah plan nak pergi Fish Foot Spa di Subang Parade tuh... aduhhhh..mahal giller... setengah jam 38 ringgit tu~~ ish...ngarut betol... pegi je la tempat2 lain yang murah.. kalau di Equine Jusco nih...tempatnyer betul2 pada entrance Jusco ground floor.. ade gak mintak kad...tp kad dah habeh la pulokk... katanya dah nak dekat setahun kat situ... xde plan nak pindah2 buat masa ni...cuba la~