Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Tuesday, November 9, 2010

6 lagu pertama ke AJL 2010


Semalam rasanya macam tgh tengok separuh akhir juara lagu... tup tup sedar sedar jam dah pukul 1130....tertido atas sofa la rupanyer~~~ :p rasanya sempat tgk adibah noor ngan nubhan gitu jer kot....


hari ni saya cari cari keputusan di beautiful nara .....



hafiz-rambut retro sungguh


yappari mestila ada kan... dalam 6 lagu yang terpilih tuh.... saya sukaa................... lagu HAFIZ..... hehehe...memang sungguh suka lagu tuh.... hope-hope hafiz boleh menang....huhuhu....

minggu ni dah habess.... minggu ke 2 separuh akhir is minggu depan 15 nov dan pusingan ke 3 on 22 nov....

to be frank... takdela berminat sangat nak tgk.... tapi lebih kepada berminat nak tahu keputusan.... sebab dalam banyak2 lagu yang dipertandingkan... mungkin saya tahu setakat 20% je kot... (udah tua ke kita ni... generasi berbeza) :p

Monday, November 8, 2010

Maher Zain



Dapatkanlah di mana mana kedai CD berdekatan.... lagunya masyaAllah... sedap sedap laa~~ lirik lagu saya refer di SINI.

Saya baru memiliki album maher zain lebih kurang sebulan ni rasanya... tujuannya hanya untuk mendengar apa la yg best sgt lagu2 dia nih.... ternyata lagu2 nya sedap di dengar... lirik yang simple dan maksud yang jelas.... lagu2 dalam album ini x jemu di dengar... mudah diikut dan menginsafkan....

antara lagu lagu yang saya suka ulang... Baraka Allahu Lakuma, The Chosen One, For The Resy of My Life, InsyaAllah dan Thank you Allah.... cuba cuba la jadikan lagu kegemaran anda juga... sedar x sedar kita akan berselawat untuk nabi junjungan kita, Nabi Muhammad SAW... semoga kita beroleh syafaat nya di sana nanti...InsyaAllah...

Monday, November 1, 2010

Auni loves tuna spaghetti...


Rupanya anak dara sorang ni suka makan spaghetti yer.... baru la mummy tau.... requested by abah... auni pon rupanya suka jugak....


Menu hujung minggu hari tu... tuna spaghetti... biasa nya saya guna mince meet... tapi kali ni kiter tukar tuna... ermm... lazat... plus..biasanya saya guna speghetti yang tebal tuh...tapi kali ni saya guna angle hair... haluih sket.... bersungguh sungguh auni makan... pagi makan...tghri pon makan... baguss...bagusss...

auni mmg kurang berminat makan.... dier lebih prefer susu.. nestum2 mmg dier tak layan... dulu adalah semusim yang indah ajer dier makan bubur... to bila gigi dah naik banyak... dier tak sukker lansung food yang lembik2 nih....

jennuh dulu memikir menu untuk dia... tp mmg obvious yang dier sukker mi & bihun... nasi sekadar 2 3 suap ajer... tp semenjak dua menjak ni.. ada bersungguh sikit dier makan... mi sup... kuew tiau sup... spaghetti... alhamdulillah la... ada lega sikit.. kalau bubur nasi ada sosej... dia pulun makan sosej ajer.. yg lain tinggal... kalau ada kentang pon... yang lain tinggal... makan memilih sket...

so bila masak hujung minggu hari tuh.. tgk dier makan bersungguh sungguh... kita pon amatla SUPER HAPPY !