Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Sunday, January 31, 2010

Pretty Zaza Baby Face Contest

Contest ke dua.. kita nk join plak contest yang dianjurkan oleh blog PrettyZaza... hmm...rasanya cik zaza kita ni masih sigle mingle lagi.. dan terlampau sayangkan anak2 saudara dier.... sehingga dia menganjurkan contest nih... banyak ku baca blog dier pon.. byk dier join contest for baby and kid and pertandingkan anak2 sedara dier yang memang comel2 dan segak2 belaka...
but anyway... ku pula nk join contest cik zaza kita.. simple contest...Baby Face contest... so ku pertandingkanla baby ku yang sorang tuh...



Nama: Auni Ufaira Binti Ahmad Shahir

Umur: 1 tahun 1 bulan (DOB: 23 Disember 2008)

Kategori: Baby Girl

Gambar kat rumah.. ketika santai2.. waktu ni auni 9 mths old... hope auni bleh menambat hati cik zaza, bos2 dan juri2 di ofis cik zaza kiter... then boley dapat hadiah.. yeay~~ gud luck !

Dan bagi mereka2 yang nak join...masih belom terlambat... tarikh tutup hingga 5 Feb 2010.



Check T&C nya di SINI. Gud Luck....

Friday, January 29, 2010

..shopping CD~~..


misi mencari CD akan berakhir tak lama lagi... sila lawat MyCheekyBoo.. mereka ada SALE ! i managed to grab HH pocket diapers.. ha...menambah koleksi CD auni... yeay~~ SALE berlansung sehingga 24 Feb rasanyer... entah.. lupper plak... kalau nk beli sekaranglah masanya !

Tuesday, January 26, 2010

..layan lagu..

suara jamal nih menusuk kalbu la... sukker benar dengan en jamal nih.. pagi tadi dengar kat sinar waktu drive to office.. beriya iya..siap sengat senget berkerut kerut muka ku nyanyi... hahah... harus org depan tgk thru back mirror... ku menyanyi dengan penuh perasaan dan perasan !!

person who responsible introducing me to en jamal nih... mmg my family la... ahahah...family family ku kuat menyanyi... family mak la... family abah takder... p.usu, adik mak yang bongsu mmg hebat menyanyi... segala bala pertandingan karaoke summer dier join.. most of it dier menang la...kalau pegi kenduri org kawen pon.. tak segan silu dier mendendangkan 3, 4, 5... buah lagu...tapi pada ku.. p.usu mmg pandai menyanyi.. suara dier sedap ooo! especially kalau dier nyanyi lagu jamal... aiseyyy... ku mmg sukker la... sukkier betol ! bukan la ku nk promote p.usu bebenor.. tp suara dier mmg seeedaapp...ahahaha... bile nk balik kg nih... nk karaoke la dengan p.usu...


n3 ni nak cerita pasal jamal ker pasal p.usu nih... **hikhik**
kayla..dulu waktu aku sekolah rendah.. p.usu mmg dok sekali ngan kami. dier baru start kerja time tuh... zaman dulu2 lagi dah karaoke.. tp karaoke radio je aa.. banyak aa cd2 jamal dier beli.. rajin la dier dok main cd nih.... kitorang pon layan gak aaa... akhirnya dengan kami2 adik beradik pon layan nyanyi jamal gak... tp suara en jamal mmg sedap ! sesiapa pon bleh layan...

antara lagu2 yang ku suka... tu la.. sepi seorang perindu.. cinta yang terbiar.. azura ? erm...tak sukker sangat.. sbb ada kena mengena dengan k.ogy kut...ahahah... then Ghazal untuk rabiah, penghujung rindu, mati hidup semula, sendiri, takdir penentu segala, yang baru dengan mawi pon sedap gak...ish kena cari aa cd2 en jamal nih... buat layan di kala blues... ahahaha....


Bilaku rindu padamu Terasa kuatnya cintaku Terbangkit resah terpandang wajahmu Bertambahlah kasih sayangku Sesaat kau tak ku pandang Terasa sepinya jiwaku Tertunggu aku hadirnya dirimu Walaupun sekelip mata Betapa sepinya hidup seorang perindu Dihanyut oleh keresahan Rindu hatiku tak jemu padamu Selagi kau masih ku cinta Biar apa pun yang memisahkan Namun ku tetap menyintaimu Selagi hidup belum berakhir Selagi itu ku merinduimu Ku seorang perindu sepi Tak jemu ku terus menanti


kekadang layan uji rashid Kali Terakhir ku Lihat Wajahmu pon sodap..hahah...layan~~

untuk mendownload lagu.. sila ke 4Shared.. disini ku selalu donlod lagu..

Wednesday, January 20, 2010

CD..dah lama tak shopping~~

Dah lama tak menambah koleksi CD untuk my doter.. just recently my bess friend ada bertanya tanya tentang CD nih.. pregnant 2nd baby currently 5 month dah rasanya... baru nk try berCD katanya...

alaaa~~ biler la kiter nak ngandung lagi nih...ahuiii... teringin la... nanti kendong la dua2 satu kanan satu kiri... ahahha... baru la ramping pinggang... skang auni 13 bulan nearly 10kilos pon mummy dah tak larat nak dukung... berjalan...? taatih di mulut sahajala~alahai anak omak...

Collection CD auni tak berapa banyak la.. bcoz aim saya pon bukan la nk fully CDing my baby...tp weekend yes.. most of the time CD.. CD blom pernah pass pada babysitter lagi.. what we have in our keeping are coolababy 3 kpg.. drybees 2 kpg.. bumgenius 2 kpg.. cushie tushie sekeping.. bella bottom 2kpg.. hmm...total ada sepuluh keping jugak noo... ni sepatutnya dah tak payah beli pampers nih...aiceh.. akakaka.. mari saya kongsikan pendapat saya..
  • coolababy pocket CD--> jenama yang mampu beli...harga lebih murah berbanding yang lain..pilihan warna yang banyak tetapi warna warna kurang menarik..banyak plain color.. saya beli di anisnadhirah rasanya..**udah lupa..almaklumla dah lama beli**.. kauliti pemakaian...so~so~ shj... kenapa...? its a OS CD tapi..susah i nak dapat kan fitting yang sesuai untuk my doter..mine is button bukan velcro.. so dekat bahagian paha atas bawah nmpak longgar atau akan terlalu ketat.. tp bocor jarang ! haa pelikkan...cuma tula.. coolababy never fit well with my baby...3 stars..

  • drybees pocket CD-->harga mahal sket dari coolababy.. ada plain color dan ada corak2... menarik dan cute. drybees bukan OS.. yang ada is M size.. so by 12 months old... agak ketat sikit bg my doter. dah takkan muat soon..I bought at Babyz n Mom. drybess fits my baby well.. suka pakaikan auni dengan drybees. Haa...yg nila nak usha2 cari sais L plak.. cumaa.. yang i perasan..drybees ada bau.. bukan pada insert tapi pada CD tu sendiri... material macam plastik. So biler terbiar lama.. 2~3 hari tak basuh..nanti bau kuat. but other than that i sukker drybees. 4 stars.. yeay ~~

  • bumgenuis pocket CD-->harga agak mahal..mahal byk gak la dari drybees. bumgenuis pon plain shj rasanya.. entah.. yang i ada semua plain la.. tp color2 dier menarik dan sweet~~. color which can suit boys and girls...yang ni OS. not button but with velcro..huhu.. i like~~ fits my baby well.. kita pon akan rasa confident biler kiter pakaikan pada baby..bocor ? never...i will reccomend this to those yang nk berCD. I bought bumgenuis at MiaBambina. 5 stars... yeay yeay yeay ~~

  • cushietushie AIO CD-->hooo...harga adalah mahal ! tak yah la beli..nasib baik la ku beli satu... itu pon dah rasa nyesal. its an AIO CD..color and materials are very beautiful and soft.. kind to baby skin. i like jugak yang nih..fits my baby well.. cantik~~ berbaloi la dengan harga nya yang mahal.. bocor? adala sekali dua.. especially kalau dah lama sangat. jenis AIO nih..xberapa susume (recommend) la..saya personally merasa sangsi kebersihan dalamannya.. aiceh.. apa yang saya buat.. iyela..jemur sampai kering2 betol .. despite that .. i luve cushie tushie.. 4 stars~~ blink blink.. ku beli CD ini di Babysasha n Mom
  • bella bottom fitted CD-->haa...yang ni murah sket dari bumgenuis.. fitted diaper ke ek ? yang ni mmg tak sesuai lansung dengan saya.. atau mungkin saya tak reti nk kasi pakai to my doter. tak payahla beli..kiranya i ni dah tersalah beli la..shippai! sekali pakai basah.. iyelah materials dier pon cotton..mmg bukan water proof la..fitted diaper maybe kena pakai dengan CD cover kot.. ish...entahla...! saper yang reti tolong ajar saya yer...star? bagi twinkle twinkle litte star ajelaa...

haa...itulah pendapat2 saya yang hanya berdasarkan kepada pengalaman semata mata... kalau ada diantara yang baca ni ada nk kongsi..sila2 la...especially part fitted CD tuh...buntu aku !

CD mmg semua i purchase online.. selain kedai2 diatas.. boley juga cari di G-minimall, Mamaparadise, My Baby Pit Stop dan mungkin ada beberapa online shop yang lain..**i dah tak tau..saper bleh share..nak tau gak **....uhuu...

sekarang tiba2 rasa nk beli balik...aduh... kemahuan mengatasi keperluan..saya biasanya akan subscribe to all these online shop.. so whenever new stock arrive or kalau ada sale ke... i will be among the first to know...! yeay ! bukan apa..yang cantik2 tuh i susah nak dapat... selalu out of stock... i nk cari drybees yang cantik2 tuh... alahaaaiii.... tlg la bgtau kat saya nih...kat mana bleh dapat....saya mahu ~~~

local brand pon dah ada... Lunatots.. i might try this one sooner later la...

Tuesday, January 12, 2010

tak per ~~

video


Semenjak auni dah banyak bercakap nih...macam2 bunyi keluar dari mulut dier...hanya dier ajela yang tau maksudnyer.. Sememangnya girls will talk a lot than boy ke ?

Bukan apa.. kawan2 seangkatan auni kat rumah baby sitter tuh... senyap ajer.. lebih banyak jadi pemerhati dari berkata kata.. mmg ada gaya lelaki sejati la... eheheh...

Anyway.. auni sekarang ramah... dengan orang2 tertentu sahajala... dengan org baru..mungkin memerlukan masa suai kenal.. tuh ! gaduh dengan abah dier.. video dari henpon... so quality gambar tak berapa bagus sgt la...


Monday, January 11, 2010

new year goals


Melangkah ke tahun baru i decided that this year i should put clear goals besides new year resolutions... when mentioned goals.. i feel it clear on what is it that i will achieve, what is my targeted results and sure whether i've achived or whether i've failed.. then barulah i rasa i'll be more focus on my actions and intentions..

sebenarnya i never had the idea to set new year resolutions nor goals.. ye la.. setelah berpuluh puluh tahun hidup... inilah first time i feel that i must set goals and aim this year! i must improve! saya mesti menjadi lebih baik, suami saya mesti menjadi lebih baik, keluarga saya mesti menjadi lebih baik, anak saya mesti menjadi lebih baik.. kami tidak boleh berada di takuk lama lagi... kami mesti lebih baik dari sebelumnya.. sebagai seorang islam, sebagai seorang anak, sebagai seorang isteri dan suami, sebagai seorang ibu dan ayah, sebagai seorang pekerja.....

Oklah...mari2 kita list kan..

  1. saya akan lebih banyak membaca.. saya akan membaca apa yang saya suka baca.. dan sambung pula dengan bahan yang saya "perlu" baca.. walaupun bahan yang perlu baca itu berat... saya mesti lakukan sedikit demi sedikit
  2. saya hendak bercuti bersama anak dan suami, bersama keluarga saya dan keluarga suami saya.. details ke mana, bila dan budget... akan saya tampal pada vision board... lets be S.M.A.R.T (Specific, Measurable, Attainable, Realistic, Timely)!
  3. ingat dan wish birthday orang2 tersayang dan mereka yang penting dalam hidup saya.. call dan appreciate mereka yang telah banyak membantu dan menyokong saya... tahun ni mungkin senang sket nk igt... fb kan ada !
  4. memastikan produktiviti dan kualiti kerja lebih meningkat.. patuh kepada deadline dan cepat bertindak.. jika "angka" masih di situ... jika perlu angkat kaki.. kita angkat kaki !
  5. saya nak berniaga... tak reti pon kena cuba juga... kenapa? kerana menarik dan dapat menambah kenalan disamping menambah pendapatan.. "Sembilan per sepuluh rezeki datangnya daripada perniagaan".. ehehe..tp tahun ni mungkin satu per sepuluh ajelah kot..
  6. saya nak belajar decoupage ! yeay... bila kak affen nk kompemkan date nih... dah tak sabar dah nih...
  7. last but not least..eat healthy food! pantau perbelanjaan ! hiasi kediaman dan hiasi peribadi !

Hmm...macam2 resolutions... and ada goals ! for the goals.. kiter review nnti by Dec 10. Gud luck to me... i kena bentangkan pada husband nih.. baru boley dapat support.
Hehe.. hope you guys out there also have your own new year resolutions and goals. Gud Luck.. semoga tahun baru 2010 lebih memberi kebaikan, keberkatan dan kejayaan bagi kita. Diiringi doa.. semoga kita tabah menempuhi hari hari yang mendatang...

Happy new year!

Wednesday, January 6, 2010

therapy

mari saya kongsikan beberapa gambar yang saya google yang menjadi tharapy saya hari ini~~