Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Thursday, October 28, 2010

Nasi Arab jom~~

Pernah cuba tak nasi arab?! ini kali ke dua saya cuba nasi arab... dan selepas kali ke dua la baru jatuh cinta dengan nasi arab... sedap!!


lamb aukdah - kambing yang dihancurkan... sedap !


ada dua pilihan... samaada anda suka ayam ataupon kambing.... dan saya memilih kambing !! owwhh...sedap sungguh....


lamb aukdah - makan bersama roti arab



kiri: hummus - makan bersama roti arab --> yang ni x berapa kena dengan selera saya
kanan: Salad Arab & Chicken Kabsah




Kenapa saya suka nasi arab.... nasinyer sahaja dah sedap ! bila makan plak dengan kambing dan sup dier... owwhh... bertambahla manthap nyer! Nasi nyer panjang2 dan sebutir sebutir... makan bersama sup yang ada rasa masam2 sikit... dan kambing yang juicy.... dan yang paling sedapp bila di campur dengan air asam nyer yang amat lain dengan air asam kiter... tp mmg sedap.

Satu set saya order... nasinya banyak. boleh kongsi makan berdua...





kali ke dua saya makan nasi arab di Arabic food di area TTDI Jaya... katanya ada cawangan yang sama di seksyen 7 shah alam.. near to Unisel - lokasi sebenar x pasti... kali pertama saya makan nasi arab bos belanja nasi arab dari cyberjaya... tapi xsedap... rasa kering dan x sesuai lansung....
kali ke dua makan di TTDI Jaya ni barulah rasa sedap... dan ingin meng"reccomend" pada semua... cuba jangan x cuba....... sedap!

Tuesday, October 26, 2010

Dynamo dan Daia di Speedmart

Speedmart 99 sekarang tumbuh melata... macam cendawan naik lepas hujan.... kat klang valley ni mmg takde masalah kita nak cari speedmart kan ?! kat Botanic klang ni sahaja ada 2 3.... tp di luar kL ni masih belum byk lagi.....

Beruntunglah kita ni yer... alhamdulillah... byk urusan yang makin di permudahkan Allah...


Speedmart byk memudahkan hidup saya... kedainya kecik... brg yg standard2 ada... dan harga yang berpatututan.... senang nak pegi... senang nak capai barang....




antara barang rumah yang saya rasa murah... ialah Dynamo dan Daia... harga standard dynamo disini mungkin dalam rm23 macam tu kot.... tapi saya suka kejar harga merah dia ni.... Dynamo 4.7kg dengan harga rm19.90... murah la tu kan?! kalau giant or tesco mungkin rm23 ~ rm26.... kadang2 mak saya pon pesan suh belikan...







selain itu... softener Daia pon OK... rm4.95... saya pernah tgk rm4.60 harga merah dier... kalau tgk2 di tesco or giant mesti rm5 lebih....







itu sahajala brg2 yang saya suka beli di speedmart... huggies merah nampaknya memang xder di speedmart... yang ada huggies biru.. mamypoko... tp harga xberapa sangatla pada saya.... pampers akan cuba kejar harga promosi di tesco atau giant... sekian tet tot!

Friday, October 22, 2010

Susu Enfa 1.7kg free DVD song for kids

Semalam mencari pampers di Giant...hampeh huggies mahal la plak... tp terjumpa Enfa dengan harga yang murah berbanding speedmart....






Sempat membeli 2 tin...since masih ada 2 tin lagi dirumah... promosi berakhir 11112010.... harga ini murah berbanding harga rm 69.95 di speedmart... plus u will get 1 DVD songs for kids.... apa salahnya kan?!






Friday, October 15, 2010

Kira kira harga susu enfagrow A+

Kemana pergi entry saya sebelum ini... ilang la plak... ni gara2 cuba nak update dari handphone la nih... hilang semua nya....

seperti yang saya dah cerita hari tuh... ulang lagi sekali la... harga susu memang murah di Speedmart99.. bukan setakat susu enfa... tp mmg kabanyakan susu formula... ini berdasarkan pembacaan dan bloghoping...






kami sebelum ini adalah pembeli susu tegar di speedmart... especially enfagrow twin pack...tripple pack jarang ada di speedmart saya nih... tapi sedar x sedar harga di speedmart naik sikit...sikit..sikit.... the latets enfagrow dah jadi RM 69.95... so harga per 100g sudah jadi rm5.38... mahal SIKIT berbanding giant rm5.35






jadi bila sudah dikira kira... harga 69.95 itu adalah agak mahal SIKIT dari harga tin 1.7kg di Giant... kadang2 ada waktunya... Giant punyer price will go as low as rm88 or rm89....
so rakan2 pembeli susu enfa... kalau harga di giant atau mana2 kedai sensei turun sehingga 88,89 or even rm 90 sekalipon... ianya adalah MURAH.... berbanding speedmart.... walaupun sebenarnya murah nyer pon murah SIKIT jer... ini untuk tin 1.7kg yer



TETAPI... sedar atau tidak sedar sebenarnya kenapa saya suka beli di speedmart dulu ?! sebabnya kerana speedmart kan kecik... terus je capai susu tuh.... compared to Giant... kita kena amik troli satu hal.... puuussssiiing la satu giant yg besar tuh semata-mata nak cari susu.... huhhh... memang jenuh !

jadi pembeli susu enfa.. pandai2 la memilih cara sendiri...dan bijaklah berbelanja.... macam saya... saya akan kejar harga murah di Giant... sekian terima kasih!



gambar sekadar hiasan.. auni di kala 6 bulan... botol susu pon mummy pegangkan lagi

Thursday, October 7, 2010

Deco perhiasan dapur # 2

Dah lama xbukak AT... dah lama tak meninjau ninjau keindahan dapur... sebabnya dapur sendiri di rumah sekarang amatla tunggang tebalik..... lately aje malas bebenor nak ngemas dapor.. aper kena nyer ntohler.....



so sajela buka2 apartment theraphy... kot la mood nak mengemas dapor tu ada balik..... harap harap ada la hendaknya....



sukker la dapor yang terang dan putih macam ni ! cantikkan ?! tapi mesti kena selalu maintain...putih maaa... jenuh selalu kena tonyoh.... koleksi pinggan2 colorful...dari dulu dok berkenan... tp belum buat apa2 action lagi.... lagi pon xjumpa laa.....





amacam kitchen cabinet color pink... ada berani ??! saya tak berkenan... hehehe....





kuning ni nampak cantikkan ?! saya pon nak letak la sedikit bunga2 hijau kat dapor.... nampak berseri plak....










cabinet yang hijau ni pon nampak cantik.... mmg setuju sangan letak glass depan tempat memasak tuh.... tp kebanyakkan kita pon akan letak tiles yg kecik2 tuh... itupon OK...senang cuci....







last but not least.. lapik peruik panas.... amatla menarik dan cantik... xder org ke yg boleh tlg buatkan satu ?! :) nampak mcm senang ajer nak membuatnya..... tp saya tak reti !

Wednesday, October 6, 2010

Saya dan Hari Raya Office

Rasanya kalau nak cerita tentang sambutan hari raya di kampung... dikirakan sudah agak basi.... jadi saya cuma nak bercerita tentang sambutan hari raya di office aje lah... baru lagi gambar2 nih... sambutan di Concorde kitorang buat 1hb... pre-sambutan anjurah wanita2 office kita buat minggu sebelum tu... 24hb....

komuniti di office saya ni kecil kecilan ajer... ladies adalah dalam 12 13 org... dan satu floor ni pon mungkinla ada cuma 40 staff. komuniti yang kecik macam ni memudahkan kami bergaul rapat antara satu sama lain... kami tidaklah kerap buat makan2 ni... tapi kalau ada sorang yang cadangkan.... PASTi akan ada yang menyokong dan dari idea yang kecik asalnya... jadilah satu jamuan makan yang meriah....


jamuan makan di office tahun ni lebih meriah berbanding tahun lepas... tahun lepas ladies yang plan... then ladies2 ajer yang makan... tp tahun ni kitorang dapat ajak jejaka2 sekali makan... bukan order bukan cathering... its an office potluck....




OK laa... ladies kat office ni sporting2 belaka... mintak tolong masak A...boley... mintak tolong masak B... boley... ended up lauk memang meriah... senang buat kerja dengan org2 begini... mudah & cepat selesai....



Sambutan hari raya tahunan office buat tahun ke 3 kitorang buat di Concorde juga... semakin tahun Concorde Shah Alam sentiasa memberikan service yang terbaik... dan makin tahun makin baik... as a committee member... we faced no problem at all.... semua committee amat committed. biasala kalau ada tinggi suara ker... tarik jeling mata sikit tu... asam garam la... tp overall the event went well.




Auni and en shahir will always came later... tak sanggup nak suh diorang datang sekali dengan saya... saya perlu ada awal... and perlu balik lambat... so auni macam last year datang dalam kul 9 gitu... nasib baik auni x meragam.... tp malu2 plak bila org tegur... cet!



Malam dinner antara orang2 yang terlebih gembira.. mestila committee... kalau nak pakai over2 pon ...kalau nak makeup over2 pon... and kalau bergambar over2 pon...mmg geng committe la... xper2...sila sila la yer....


begitula sambutan raya office saya... yang sememangnya tiap2 tahun meriah... tet tot!

Monday, October 4, 2010

Auni & Upin Ipin


Auni di ketika ini amat kemaruk dengan Upin Ipin nyer...hingga boleh meronta ronta...berguling guling kalau tak di tayangkan cerita nya tuh... huh ! jenuh...





Dan kalau dah on cerita dia tuh... akan melangut la dier tak kelip kelip mata.... aasssyyiikkk benar dengan cerita tuh....



jadinya...ini ajela caranya kalau mummy nak mandi...or mummy nak masak... or if mummy nak keluar sat tinggalkan dier dengan opah ataupun abahnyer ! Budak2 mmg senang paham cerita ni yer....


saya pon sudah hampir boleh hapal la cerita ni... dari episod satu... sampaila upin ipin beraya... upin ipin pegi sekolah.. upin ipin berpuasa... upin ipin masuk hutan... upin ipin main badminton... upin ipin naik basikal... upin ipin mandi kolah... upin ipin berkebun... dan yang paling saya suka upin ipin dan apin.... ahahahah.... apin tu nama kucing....suka suka suka (dengan nada ipin)....

tak salah rasanya saya biarkan dier tgk cerita upin ipin nih.... kan ?! ada banyak info dan teladan yang di selitkan... ajar puasa la... ajar baca doa la... hormat opah cikgu dan macam2 lagi....

kalau ada kat mana2 yang negatif tolong bgtau yer~~