Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Thursday, July 29, 2010

L.O.V.E... class with baby sitter


auni dengan rambut baru... baru potong


The other day... kisahnya my doter bergaduh dengan budak2 lain di rumah babysitter... merebutkan bola.... wadduuhh.... dier dah la yg paling kecik... mmg la kalah !! tapi sebab dier tau bola tuh bola dia... itu yang dier lagi bengang tuh...

babysitter kater menangis sorang2... tak mau di pujuk... jangan di pegang... akhirrnya... selepas hampir 2 jam menangis... tertidur sorang2....kesian anak mummy.... babysitter pon sayu jer bercerita....


total ada 4 org yang my babysitter jaga... auni dan 3 adik beradik.. sorang kakak (4+) dan sepasang twin boys (2+).. auni 1+.... yg berebut ni dengan bebudak lelaki twin tu laa.... last babysitter sorok bola tuh...saper pon tak dapat...

mummy dah kena warning dari baby sitter "parents are not allowed to bring toys to nursery... so tollllooong la jgn bawak toys lagi..... bawak food takpe... bebudak diorang mmg takkan mengalah kalau bab toys ni.... tolllong jgn bawak lagiiii..." :P aammmppuunn mkcik... saya takkan bawak lagi (tho semenarnyer auni yg bergolek golek nak gak bawak bola)


selepas semua mereka2 ni berperang.... makcik lela (babysitter) telah membuat inisiatif untuk memupuk semula kasih sayang mereka... cheewwaahhh.... bagus cik lela ni... :) mereka2 telah dikerah untuk melukis kata2 sayang L.O.V.E..... tgk la gambar tuh....






siap auni nyer pon ada gak.... iyor sgt la dier yang buat tuh....hehehe... dah masing2 buat.... ditampalnyer di dinding rumah.... dulu ada hasil mewarna masing2... lupper plak nak amik gambar.. auni punyer mewarna yang paling cantik... sbb bukan dier yg buat :P hahahah.... makcik lela yang color kan untuk dier....


itula auni dengan perangai macam2 nyer sekarang... kuat benar merajuk.... siapa la yang diikutnyer tuh :P

Tuesday, July 27, 2010

Terminal bas sementara Bukit Jalil


Nak pergi terminal bas bukit jalil bukan main suspen lagi kitorang... tau ke tempatnya di mana ?! boleh jumpa ke dak ?! jem teruk bebenar ker ? ada ke bas nyer ? timetable sama ke berubah ?! heheh... suspen macam kan haper jer kitorang.... padahal xderla susah benar nak cari pon......


Bagi yang tak pernah pegi lagi... actually amatla senang... kitorang ikut bndar kinrara.... terus ajer menuju ke arah stadium... to be specific ke arah LRT bukit jalil.... if the LRT on your right... the terminal will be on your left..... kawasan dekat parking lot F...... kitorang ni mmg xpernah pegi bukit jalil :p itu la macam jakun sikit....


kawasan lapang dan panas... kalau hujan mmg jenuh.... compare tu pudu...mmg pudu lebih convenient la.... terminal ada 12 kot... sbb itu jer yg i nampak... jarak antara satu2 mmg jauh... me hantar mama balik kluang... of course la bas Satria... berada di terminal 10....



perkhidmatan telefon mmg belom ada lagi.... timetable bak kata tukang jual tiket... mmg tak berubah.... u mmg takde option untuk call dan tanya.... but what i did... i called terminal Satria kat Kluang... diorang yg kater gitu.... alhamdulillah... tiket kluang biasanya senang dapat... maklumlaa... bas sejam sekali....



Terminal ini jangkaannyer hanya untuk tempoh 4 bulan.... dah berapa bulan pon tatau...sampai bila pon tatau... mesti berita akan announce la kaann... kalau pudu dah siap nanti... lets hope that pudu can be completed on time... sian tgk org berpanas panas di terminal lapang stadium nih....

Monday, July 26, 2010

8 Bulan bersama Vanida laaagi~~



Vanida laaggii... tak rasa lately byk cerita Vanida berlakon ke?! kan ?! tp x kisah pon kan...?! dier punyer lakonan OK sentiasa....


semalam i dah tgk 1st episode of this "8 bulan" punyer cerita... perasaan is... Yes.. i rasa nak tgk the next episode. bukan macam Isabella... buat masa sekarang ni... xder excited pon nk tgk next episod...


cuma this 8 bulan punyer cerita ni kenapa time pukul 1030 malam yer... agak lewat pada saya... hari ahad malam.. ermm... nk gosok bajula.. siap beg auni la... lipat kain la..itu ini la... plus.. TV3 baaaaaanyyyakkk sgt iklan...huh! tensen kadang2 tgk tv3 nih... cerita plak setengah jam jer... ermm~~~ puas tak puas jugaklaaa....


sinopsis boleh baca di tv3... i will wait for the next episode... boleh layan gak la cerita nih... except kena bersabar lebih part commercial... :)

Monday, July 19, 2010

Wali band... aku cinta allah...

Disebabkan hari ini mood insaf... almaklumkah baru balik Team building 3 hari 2 malam... so kita tepek lagu Aku cinta Allah nyanyian Wali band...





Pengalaman training bersama Ustaz Zawawi Yusoh memang meninggalakan kesan mendalam... approach yang di gunakan ialah mengingatkan kita tentang mati.... menyedarkan betapa kecilnya kita di hadapan allah... dan betapa tak layaknya syurga itu untuk kita...

Kami juga di ingatkan tentang tujuan sebenar manusia dicipta... tugas2 yang harus kita galas sebagai hambaNya.. tunaikanlah ibadat pada Allah.... xpelah...mungkin lain hari boleh cerita details and boleh load sket2 gambar disana tuh... dengarlah lagu ni dulu... sebelum pergi saya x nangis pon dengar lagu nih... tp sekarang... x berhenti mengalir air mata dengar lagu nih....

Thursday, July 15, 2010

Cintai aku~



saya ada album rossa yang bertajuk... ermm.. apa yer~~ ermm... KEMBALI... tahun bila yer... 2005 ke 2006.. not really sure... waktu tu still study kat sana lagi... rasanya i beli kat Shibuya kot.. lepas balik kerja.... ehhh~~ bukan2... Rossa datang ke NHK... she left some album for NHK... i managed to borrow and copied to my MD.... mana pegi md ntah....



Tapi lagu2 dalam album Kembali ni MMG best!! I sukkeerr~~ sangat !! Uhh... lagu yang setiap kali i dengar... mmg mengalir air mata punyer laa~~... except for Pudar & Kembali.... yang lain tuh mmg i tangkap leleh laa.... aduhh~~ sedey dengar lagu2 album nih...






dalam album ni ada 10 lagu... the most i sukker are Cintai Aku..Bicara Pada Bintang..dan Biar... huu... lagu mmg sedey... naik train pi baito pon boleh meleleh air mata..huhu....

disebabkan hari ini mood mendung... so saya dah download semua lagu2 ini... dan nak layan air mata... (mode: sedey & jauh hati...teramatla jauh hati...)


Sanggupkah ku bertahan

Tanpamu di sampingku

Setelah kau memutuskan kita berpisah

Serasa seumur hidupku slalu denganmu
Haruskah ku relakan haruskah ku berjalan

Tapi bayang wajahmu selalu di anganku

Karena cinta yang dulu pernah kau beri

Takkan ku lupa untuk selamanya
Reff:Cintai dan sakiti hatiku

Kalau itu dapat membawamu

Kembali ke pelukanku lagi

Aku rela memberi sgalanya untukmu
Malam yang dingin ini
membuatku menangis

Melihat gambar kita yang dulu bahagia

Kemana perginya masa indah ituTuhan tolong kembalikan kisahku
Kembali ke: Reff
Cintai aku sakiti akuKalau itu dapat membawamu

Cintai dan sakiti hatiku

Kalau itu dapat membawamu

Kembali ke pelukanku lagi

Aku rela memberi sgalanya
Cintai dan sakiti akuBila itu membawamu

Untuk selamanya

Kembali ke pelukanku lagi

Aku rela memberi sgalanya untukmu

Wednesday, July 14, 2010

suppliment & vitamins for auni

Dulu auni selalu kena selsema... especially lepas dah tak minum susu ibu... kerap jugakla kami mengulang ke klinik Dr Tan... selsema... batuk... nappy rash... then selsema balik..dan selsema lagi... sampai pernah jugakla saya suh dr sedut... aduh... kesian plak bila diingat ingatkan... tp sbb selsema dah lama sangat... pekat plak tuh... mestila risau... ended up tu yang suh dr sedut tuh..... menangis menjerit jerit dier.....



disebabkan itu kitorang pon cubala suppliment untuk auni... i bg Scott's Emulsion...perasa cod fish... uuweekk... i cannot go.. mmg muri !! tapi auni... dier cukup suka !! hahaha...bagus2...gud girl~~ lepas habis sebotol.. kitorang pon belikan yang perisa oren tu... errmm... mmg dier lagi sukker la...

so mmg rutin untuk bg scotts emulsion setiap pagi... sebelum pegi rumah babysitter... selepas susu... tugas itu diserahkan pada abah... auni sampai menjilat sudu...




sebelah ptg plak kitorang bagi vitamin... actually we never planned to buy.. ada la plak... promoter mana ntah approached.. promote suh beli... haa tu yg beli tuh... 2 perisa... satu anggur another one is strawberry flavor... huuuu...yg ni pon my doter cukup berkenan... sanggup melakukan apa sahaja untuk mendapatkan vitamin... aaaa... saper2 yg suh kiss tu... dier kiss ajer... doa suh baca 3 kali pon dier sanggup baca... asalkan dapat vitamin...hahaha.... vitamin bagi seketul sehari...



so sekarang ni dapat rasala perubahan tuh... auni alhadulillah...mmg jaaaraanggg sangat selsema sekarang... dan kitorang pon mmg laaammmaaa dah tak melawat Dr Tan tu... sampai terlupa untuk injection 18 bulan.... ermm... biler nk gi inject nih ?! :)

apa jadi Isabella episod 1...



Semalam tengok isabella episod satu.. lakonan vee dan rosyam.. urrmm..?! ada yang macam kelakar... especially penggambaran di london tuh... urgh...ada macam pelik... kenapa macam kelakar sangat...



suara mmg rakaman semula... and tak align elok pon dengan pelakon.. camera tak focus pada pelakon yang bercakap pon.. camera bergerak ke sana sini... pening tgk cerita macam tuh. camera mmg tak focus lansung pada pelakon2... kejap gerak sana...kejap gerak sini... huuuu... x best la...

then saya ada googled sket... found out yg memang they faced dificulties shooting at London... nasib la...saper suh buat kat sana... we expected better!

then dressing nampai dasai (kuno)... make-up dengan hair do nampak ketinggalan.. apsal jadi macam tuh ek... i dun know... lighting ka... apa ka... tp mmg ada kureeng.. takkan la sebab hero dengan heroin senior... so yang sampingan2 tu jadi ala kadar je plak... ermm... rasa macam kechiwa sket tgk cerita semalam...



Xper...kita maapkan dulu... mungkin sebab baru episod satu... cerita ni ada 26 episod kesemuanya... disiarkan setiap selasa jam 930malam di Astro Prima.. pastinya peminat2 Rosyam takkan ketinggalan punyer... i bukanla peminat... tapi sukker gandingan Rosyam and Rita Rudaini.. especially dalam cerita Rozana... eheh... untuk cerita isabella... dok berharap gak ada sesuatu yang Boom!!... harap2nyer adala~~ saya akan terus menonton minggu depan...

Tuesday, July 13, 2010

azhar sulaiman dalam Ilusi TV3.



Dah tgk cerita ni di tv3? rasanya dah masuk minggu ke 2 siaran jam 6:30 ptg ni... saya ada tgk la.. beberapa episod.. lompat2... ye la balik rumah pon kadang2 awal..kadang2 lambat... kalau sempat biasanya mmg saya tgk la...


azhar sulaiman dalam cerita ni jadi org tua yang jahat... jarang2 aku tgk dier ni belakon jahat... org tua plak tuh..cet! awak tu kan masih ensem... lukis misai janggut pon macam xreal... kikiki... dulu.. dalam Senja Permai pon berlakon jahat gak... semalam la tengok dier suh inject diana rafar... boleh er ?! inject2 suka hati... macam xpercaya plak azhar sulaiman yang sweet2 gitu jadi jahat... muka baik.. so jadi ada macam kelakar sket aa... jahat yang jadi macam xjadi... ahahahah... kalau bawak watak sweet tu dah semestinya menjadi la dak ?! hehehe....



Suka plak tgk Diana Rafar semenjak tertengok dier dlm nenek kebaya hari tuh... lawa ke dia ?! lawa gak laa dari jadi nenek kebayan hari tuh... tapi waktu jadi nenek kebaya... lawa jer dier... cerita ni ada kompius sket... diana mengenangkan boyfriend nyer yang dah mati... eksiden... i beleived semua dah dirancang oleh azhar sulaiman nyer... kompem !





xper2.. saya akan terus mencari masa untuk melihat kesudahan cerita ni... yang pasti sentiasa menanti watak azhar sulaiman yang tak berapa sesuai bawak watak jahat tuh...

Thursday, July 8, 2010

Huggies 1 Malaysia 1 Million Moments.. Jom join~~


jom kawan2.. kakak2... ibu2.. kita join contest by Huggies... cara nak menyertai amat senang... contest pon lama.... boleh tunggu sampai last minute... tempoh sampai 1 sept yer...


Grand prize hadiah 1 juta tuh~~...kalau la boleh menang ~~ (mode berangan....) tapi kalau tak dapat grand prize pon... apa2 prize pon boley ajer....kikiki....








Borang boleh download
online... ataupon boleh dapatkan borang ni mana2 pasaraya berdekatan... syarat utama... jawab 2 soalan mudah... dan sertakan satu kod bar dari any of huggies product as proof of purchase... senang jer~~




apalagi ?!... lengkapkan borang... gam2 kiri kanan... tampal setem.... boleh la hantar~~~


jikalau anda terpilih...anda akan di hubungi ... harap2 ada la rezeki kiter.... aminnn... (mode berdoa)

Monday, July 5, 2010

anak digigit nyamuk...

anak saya memang cannot go la dengan Mopiko.... kalau kena gigit nyamuk. bila sapu mopiko mmg cepat surut (rasa2nya la)... tapi akan tggl bekas parut hitam.. dan bekas parut hitam tu bukannyer senang nak hilang...



tgk tgn tu ha... dari jauh pon nampak



penggunaan mopiko di ajar oleh mak saya dulu.... tp sebelah husband... mak guna minyak geliga cap keris... diorang adik beradik guna minyak tu jer dari kecik2... bila kena gigit nyamuk jer sapu minyak geliga... and minyak geliga lebih berkesan ! mmg berkesan ! dan yang lagi bess... parut hitam pon tak ada... bintat pon cepat surut... so mmg berpuas hatila dengan minyak geliga... harga pon xmahal... 3 ~4 ringgit rasanya... kedai2 runcit pon ada... senaaang nk cari...


my husband kata.. dulu kalau sakit gigi, abah suh sapu dalam mulut... titik setitik dalam air.. then minum... tapi sekarang kat botol dah ada tulis... kegunaan luaran sahaja... so sekarang xberani la nak sapu dalam mulut lagi... kalau tanya ubat apa untuk kena gigit nyamuk.. i will recommend.. minyak geliga cap keris... :)

Saturday, July 3, 2010

decoupage # 5: pagi sabtu saya~~


pagi2 sabtu yang redup dan sejuk ni... awal2 lagi dah cari senjata... cari gunting... menggunting rambut anak dara sorang ni...

rambut auni ni kategori yang mmg cepat panjang... rambut depan dah 3 kali mummy potong... rambut belakang dah potong sekali.... itu pon masih nampak panjang lagi... kalau compare dengan cousin dier ker... or tgk budak baya2 dier ker.. rambut dier mmg panjang ! nasib baik rambut auni lurus... senang nak di urus.. ye la rambut mummy dengan abah pon mmg lurus...








Lepas potong.. nampak macam muka auni bullatt.. heheh... dah macam rambut jepun plak... senang plak amit gambar kali ni.. siap posing senyum2 plak...

malam tadi sambil tgk Pirate of The Caribbean kat TV3.. sempat menghabiskan kerja decoupage pada botol jem... cantikla ! suka plak tgk... tisu beli pada k.affeen... color tu.. pakai satu kaler jer.. butter milk rasanya... sajer amik tisu yang background yang lebih kurang dengan butter milk kaler tuh... ish suka plak ! lepas ni igt nak beli lagi satu dua kaler... nk buat untuk botol jem jugak...













inilah model yang suh pegang elok2 tak mau pegang... tapi bila mummy nak pegang... dier plak sebok2... haa... ini sebelum ptg rambut... see rambut depan dier dah masuk2 mata... tak lama lagi nanti mesti kena potong lagi....

Friday, July 2, 2010

Minute Maid Orange Juice--sodap!

Dah rasa Minute Maid Pulpy Oren jus nih ?! ermm.... sedap ! especially kalau baru bawak kuar dari peti ais... oohh~~ amat melegakan tekak... sedap ! xberapa masam... xberapa manis... elok2 je rasanya.... pada saya lagi sedap dari Peel Fresh...


Lagipun ni murah 40sen dari peel fresh... hati tu beli kat Giant.. rm 4.49... peel fresh rm 4.89 :p


Tapi Minute Maid mmg lagi sedap la !~

Thursday, July 1, 2010

The New You! Giveaway by TheHoneybunch

Its been a while since last i joined blogger contest and give away... uhh lama sungguh.. here we go... contest by The Honey Bunch... the new ME!!






The New Things Happen to Me ?! Owh... i dah semakin feminine sekarang~~ kikiki....






I learnt to love flowers... buy table cloth... flower printed cushion... wear long skirt for outing... pakai high heels.. hang my baby and family photos... i learnt to love to decorate my home... already fall in love with those deco2 blog and website... and i love to cook now !!


Tidak seperti dulu...meja letak table runner ajer.. xde lapik2 pon... bunga ?! allah...sekuntum pon tak pernah ada... kalau keluar pakai suar jeans or seluar pendek bawah lutut... sneakers n sport shoes only... dan yes! i tak reti masak dulu.... dan dulu waktu sekolah pon my favourite subjects were physics and add math... owh.. really typical technical person i was... tak reti la bunga2 ni...


semuanya sudah lain sekarang.. i even dah belajar Decoupage....












Yup... sifat2 kewanitaan dan kejelitaan saya (muahahahah...) semakin terserlah... Alhamdulillah... it's good rite ?! Perubahan ke arah yang lebih positif... ye lah.. fasa hidup manusia berubah... dari seorang anak.. menjadi seorang student... menjadi seorang remaja... menjadi seorang isteri dan sekarang saya menjadi seorang mummy ! kita harus lebih peka dan harus lebih pandai memainkan peranan dan tanggungjawab... setelah bergelar isteri dan bergelar mummy.. peranan saya harus lebih menyerlah dan saya harus lebih matang..






saya mula menghias rumah

meja yang dah ada lapik.. dan dinding yang dah pon ada bunga...huhuh





telah semakin suka memasak




mula belajar menjadi suri rumah

dan akhir sekali....











Kenyataan ini harus diterima setiap wanita saya pasti.. kita berubah dan harus memikul lebih tanggung jawab terhadap rumah tangga, keluarga, suami dan anak2... dan tanggungjawab ini bukanlah mudah... terutama bagi wanita bekerjaya... macam saya!! Cakap memang senang... kan?! Memang kita berazam untuk menjadi anak, isteri dan ibu yang terbaik... tetapi kita kena igt that "things just doesn’t always turns out the way we want..." pasti ada naik dan turunnya... apa yang lebih penting kita sedar dan berusaha... haaa... di ulang sekali lagi...cakap mmg senang... nak buat tu bukan senang...!! inilah yang akan terus diusahakan...

Jadi pihak2 penganjur...sekian sahaja introduction on THE NEW ME....

Listed below are the penganjur hadiah bagi contest kali ini...
Hadiah yang ditawarkan amat2 menarik....
  • Blog Makeover by Jiji of TripleColourLife worth RM250
  • RM120 worth of Makeup Voucher from Loving Minerals.com
  • 10 bottles of Perfume For All + 10 Vouchers by Nabila.com
  • Green Pocket Laundry Ball worth RM 189 from The Green Pocket.biz
  • 3 Shopping Vouchers worth RM 45 each from Khazis Boutique
  • 5 Shawls from ZaraShoppe
  • 4 sets of Quilling Accessories & Jewelleries from HoneyB Quilling Creations
  • Beauty items & Ladies Accessories by Hanz


jadi pada mereka yang ingin menyertai... boleh check T&C di SINI