Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Thursday, July 1, 2010

The New You! Giveaway by TheHoneybunch

Its been a while since last i joined blogger contest and give away... uhh lama sungguh.. here we go... contest by The Honey Bunch... the new ME!!






The New Things Happen to Me ?! Owh... i dah semakin feminine sekarang~~ kikiki....






I learnt to love flowers... buy table cloth... flower printed cushion... wear long skirt for outing... pakai high heels.. hang my baby and family photos... i learnt to love to decorate my home... already fall in love with those deco2 blog and website... and i love to cook now !!


Tidak seperti dulu...meja letak table runner ajer.. xde lapik2 pon... bunga ?! allah...sekuntum pon tak pernah ada... kalau keluar pakai suar jeans or seluar pendek bawah lutut... sneakers n sport shoes only... dan yes! i tak reti masak dulu.... dan dulu waktu sekolah pon my favourite subjects were physics and add math... owh.. really typical technical person i was... tak reti la bunga2 ni...


semuanya sudah lain sekarang.. i even dah belajar Decoupage....












Yup... sifat2 kewanitaan dan kejelitaan saya (muahahahah...) semakin terserlah... Alhamdulillah... it's good rite ?! Perubahan ke arah yang lebih positif... ye lah.. fasa hidup manusia berubah... dari seorang anak.. menjadi seorang student... menjadi seorang remaja... menjadi seorang isteri dan sekarang saya menjadi seorang mummy ! kita harus lebih peka dan harus lebih pandai memainkan peranan dan tanggungjawab... setelah bergelar isteri dan bergelar mummy.. peranan saya harus lebih menyerlah dan saya harus lebih matang..






saya mula menghias rumah

meja yang dah ada lapik.. dan dinding yang dah pon ada bunga...huhuh





telah semakin suka memasak




mula belajar menjadi suri rumah

dan akhir sekali....











Kenyataan ini harus diterima setiap wanita saya pasti.. kita berubah dan harus memikul lebih tanggung jawab terhadap rumah tangga, keluarga, suami dan anak2... dan tanggungjawab ini bukanlah mudah... terutama bagi wanita bekerjaya... macam saya!! Cakap memang senang... kan?! Memang kita berazam untuk menjadi anak, isteri dan ibu yang terbaik... tetapi kita kena igt that "things just doesn’t always turns out the way we want..." pasti ada naik dan turunnya... apa yang lebih penting kita sedar dan berusaha... haaa... di ulang sekali lagi...cakap mmg senang... nak buat tu bukan senang...!! inilah yang akan terus diusahakan...

Jadi pihak2 penganjur...sekian sahaja introduction on THE NEW ME....

Listed below are the penganjur hadiah bagi contest kali ini...
Hadiah yang ditawarkan amat2 menarik....
  • Blog Makeover by Jiji of TripleColourLife worth RM250
  • RM120 worth of Makeup Voucher from Loving Minerals.com
  • 10 bottles of Perfume For All + 10 Vouchers by Nabila.com
  • Green Pocket Laundry Ball worth RM 189 from The Green Pocket.biz
  • 3 Shopping Vouchers worth RM 45 each from Khazis Boutique
  • 5 Shawls from ZaraShoppe
  • 4 sets of Quilling Accessories & Jewelleries from HoneyB Quilling Creations
  • Beauty items & Ladies Accessories by Hanz


jadi pada mereka yang ingin menyertai... boleh check T&C di SINI

3 comments: