Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Thursday, February 25, 2010

siapa cover InTrend..



Kan dah kata~~ movie layan malam2 mmg jawabnyer tgk half way jer lah... pretty woman half way.. kalau tajuk ugly woman harus suku way jer.. gambar atas amik waktu mata dah layu2... uni chan lama dah lena.. igt nak siapkan sekali baju antar umah bbsitter... tp mata dah tak terdaya..

anyway... semalam gi giant cari sabun uni-chan.. lalu depan magzine shop..biasala cari my Intrend.. emm..mmg dah selalu beli. selama ni dok kompius mencari indentiti sendiri...aiceh identiti tuh~~ hentam je la... ye la...mencari cari magazine apa yang sesuai untuk jiwa raga beta nih.. beli la keluarga la~~ wanita la~~ perempuan la~~ hampeh tak kenan.. then try Intrend.. AAA~~ ada kenan ! ada chemistry ! aiceh~~ tlg la layan aku ni eh...dah 4 5 bulan jadi pembeli setia..ahahah.. oh ya! **beli magazine ka..buku ka...lap top ka... jgn lupa simpan resit.. buat claim income tax nantih**

Okeh balik cerita Intrend tadi.. cove dier nih...macam ku kurang kenal sket.. cuba perati.. sekali tgk ku betul2 tak cam... ** abaikan nama yang tertulis tepi tuh *** aisey...sebenarnyer aku mmg terlupa ada nama kat situ...hahaha..


haa !! kalau takde tulih nama dia kat situ..aku tak kenal ! betol tak ?! betol tak ?! sokkoonngg ler... eye shadow very the brownie..smookey.. rambut dah straight ! no more MERAH MAK NGAH lipstick ! Gud for you... very wise! prefer dier gini lagi... dari pakai lip stick yang meraaahhhh menyala tuh... tollong ! ku tak suka!

Gambar next ni pon nmpak different.. i really prefer her this way ! and plus i rasa dier ada kurus sket la.. sukker makeup dier yang ala2 natural gituh... baca ?! tak lagi... baru tgk2 gambar... ahahah...

Tuesday, February 23, 2010

Good for Carlos-biggest loser asia


Huh...good for Carlos ! Total weight loss at week 12 9 kilos..biggest looser. Carlos choose Tony since he is the biggest threat...haha... that's the strategy. Play the game man... phathetic david!! please~~say me you have no strategy. He's full of emotional. "will never ever vote for blue team member".. hah!! Carlos become the biggest loser tepat pada masanya!

Hehe... emo plak. i've been watching this * biggest loser asia * every Tuesday at HMK 60 minutes series about 2 months ago. Lepas habis senja permai of course~~. takde la tgk sangat... 30 minutes setiap kali tgk. Tapi ada mengikuti perkembangan nyer dari masa ke semasa.

In my opinion.. trainer perempuan pilih team aka red team based on *want to help*.. trainer biru pilih members for blue team based pn *want to win*... obvious per ! nevermind... biarla.. really looking forward for the grand finale episode.. when ar ??! next2 week kot... next week i budget those two ladies will be below the yellow line...hahaha....

Pretty Woman-Mega Movie@TV2


Setiap malam satu cerita... hari rabu ialah hari layan CSI.. tapi last week entah kenapa tak tengok CSI.. turn to TV2.. tgk2 ada James Bond - Die Another Day. Cerita cepat dan pantas ni seronok tgk...tak sempat nak blank.. cemas sentiasa. Hujung kaki kadang2 gerak2 macam mengelak kena tembak...hahahha... apperla... dah tengok dah james bond yang nih...last tengok biller ntah.. tapi tgk lagi sekali pon tetap best gak


itu minggu lepas... minggu ni ada tgk iklan...kalau tak silap Pretty Woman.. allah..biller la last aku tgk cerita nih... jalan cerita pon dah igt2 lupa... lupa lagi banyak dari igt la.. alala~~ plan nk tgk.. cik Julia Roberts.. kalau tgk pon aper salahnya.. jangan terlelap depan tv dah la..eheh..


Mega movie tv2 every Wednesday from 10pm to 12am... pada pendapat ku movie2 yang sesuai untuk tontonan tgh malam di tengah2 weekday... feel nak tgk beriya iya pon takdela sangat... so kalau tertidor tgh2 cerita pon tak rasa ralat... jom nonton!

Thursday, February 18, 2010

Senja Permai - saya tonton



Drama 'mesti tonton' ku sekarang nih... saper sukker tgk ? saya ! saya ! Kalau boleh tak nak miss drama nih..hahaha.. setiap malam.. dari isnin hingga khamis.. jam 9 malam.. di saluran astro Prima.. aiceh... macam tlg promote astro plak. baca siap ada tone lagi..

actually tertengok.. bukanla plan nak follow. mak dok kat rumah hari tu jenguk auni... dah ada mak kat rumah...takkan nak layan CSI plak kan.. bagila can mak tgk drama melayu.. dah tetiap malam tgk... macam best plak...hahaha... skang kalau miss satu episode macam tak puas hati gitu... wallahh~~

paling sukker tgk mimi ngan hairi ngan mak mertua dier tuh... mimi lakonan zarina zainudin.. apsal watak dier cam tuh er? tapi kelakarla... boley go dengan mak mertua dier... mak mertua pon sporting... layan~~~ layan la perangai menantu yang ntah apaper ntah.. hahah... kelakarla... nak jadi pengacara... tapi tak reti.. dier nyer ngada2 tuh jarang tengok aa.. zarina zainudin dalam kamelia katrina lain character nyer.. totally different.. watak bendul ngada2 nih kena ngan dier... takdela ku meluat sangat..hahah.. makeup waduuhh tebal..especially tang mata.. eye shadow lawa la..

better la..daripada family norman hakim... kalau la mak mertua macam tuh...aduuhhh... jennuh.. tp depan jiran2 pandai plak cover menantu.. ada bagusnyer jugak la di situ.. bergaduh dalam rumah jer.. jgn sampai org luar perasan... norman hakim ? i dont like ! watak tak berprinsip.. watak die tuh menggambarkan dier seorang yang tak tegas.. tak boleh buat keputusan.. tak berpihak.. not respnsible to the family... lepas tangan. dengan bibir pink dier tuh... tak sukker aku ! yasmin..erm.. awal2 macam meluat sket.. tp lama2 macam OKla.. lain bennar dengan watak qaleesya dulu tuh... but OK.

Family dian macam tak de problem sangat la... pada ku hanya problem budak2.. setakat ni la... because thru my reading... bigger issue is bapak dier nanti. tp start episode biller tu...wa tarak tau la.. cuma kes anak sulung ngan azhar sulaiman.. erm... of all the people.. kenapa azhar sulaiman yang berlakon er...? ramai je lagi org lain... tapi takpela... ku takde problem pon dengan azhar sulaiman.. layan jer ~~ cuma..anak sulung dier tuh...erm... jarang org dah buat salah.. kantoi plak dengan mak and bapak sendiri.. still berkeras kata dier tak salah ! ada ke cam tuh ?! no la !! in reality (my opinion la).. kalau dah kantoi yang memang sendiri salah... biasanya org tak berani melawan. especially towards mak and bapak sendiri.. bukan gitu ke ?? ini dier boleh mati2 kata boyfrend kawan la.. takde apaper la... ish ! part ni.. skrip tak logik la.. tuh..dah jadi pengkritik drama aku.. ahahah...

apaper pon.. malam2.. dah takde la buntu lagi..at least ada benda nak layan. auni pon kadang2 boley layan gak.. ahahah..bergolek2 kami depan tv tuh.. en abang pon..sambil2 internet gewang tuh pon..dok kerling2 gak kat tv.. walaupon cerita ni setengah jam jer.. tapi sebab dier buat tiap2 malam.. kiter pon rasa ok la... takdela rasa tak puas tengok... maka saya akan layan cerita ini.. currently dah 30 episode lebey... total episode ada 68 gitu... byk minggu lagi nk layan.. and ulangan every day 430ptg... jom layan yer~~ best tau...

Tuesday, February 9, 2010

Baby with blanket~~ Omedetoo



Penyertaan my gegirl mendapat tempat di hati juri... yeay! dapat no 2 pon dah habeh happy yer... bukan dierla yang happy.. mummy yang happy lebih2... eh mestilah! (oya baka dah aku nih)... tolonn..
Anyway hadiah.. voucher RM 20 for photobook... valid until end May 2010. Selepas di teliti di Kedai Gambar Kami.. pakej photo book and photo shoot different... **erm.. of course la different.. rugila kalau samer kan... apperla aku ni..** so akan dipertimbangkan samaada nk guna atau dak.. masa ada hingga May... tik tok tik tok....anyway.. penaja2... terima kasih~~

Friday, February 5, 2010

Layan Lagu ~ Mudah Saja DIGI PrePaid



DiGi PrePaid – Mudah Saja
ke sini sana..jom bergembira..pasti segalanya.. mudah saja..
terus menyanyi..sepuas.. sepuas hati..pasti segalanya.. mudah saja..
satu dua tiga..menari bertenaga..pasti segalanya.. mudah saja..
borak lama-lama..hilangkan rasa hiba..pasti segalanya.. mudah saja..

Haa...mesti pernah dengar lagu ni kan.. alaa..iklan dalam tv... selalu jer ada... anakku yang berumur 13 bulan tuh.. kalau dengar aje iklan nih... tak kira la apa yang dier tgh buat... mesti kelam kabut pergi depan tv... hahaha ... tergelek gelek dengar lagu nih... sukker benar dier..

tp my personal opinion..lagu nih best..simple but catchy ! saper penyanyi dier.. yuna ker? shiela ker? tatau la... yg penting.. i like~~

Thursday, February 4, 2010

Sale AVENT, crocs, Fisher Price and McLaren near Subang~~



lawat SNS tadi...dah lama tak check SNS... eheheh... ada sale near subang... to be specific.. ermm... near USJ 1 behind digital one.. opposite Fella Design.. hihi...paham ke yer. ? apperla punyer explanation... those yang familiar USJ and Subang may know... OK among items on sale there....

Crocs
Avent
Hot Wheels
FisherPrice
Barbie
MacLaren



So... sekarang mmg nak cari botol extra untuk auni.. tp botol at jualan gudang ? erm.. kena extra careful nih.. berhati hati yer...
then kalau crocs betol2 harga berpatutan.. bleh la beli yang saiz tapak tangan untuk auni.. dier pon tak lama lagi nak berjalan... crocs for kids comel2 kan.. umur 13 bulan...sekarang jalan2 jatuh... ermm...OKla tuh kan ?!
OK kepada ibu2 bapak2 aiceh~ yang berminat dengan sale diatas...jumpa disana~~ sale start from 5th Feb ~ 7th Feb.. hope kiter bijak berbelanja...

Tuesday, February 2, 2010

therapy dan deco





























Coastalliving for people who love the coast aiceh~~ quote dari tagline mereka... hiasan dalaman, deco, lifestyle, aksesori, food untuk mereka yang menggemari pantai, kepulauan dan ketenangan.. gambar lawa2.. i like~~ kalau ada plan nk bercuti di pulau2 atau pantai.. bolehla ambik mood dulu di sini... simple yet beautiful arrangement...
i like some of the color combination..especially bedroom for pic 5 and living for pic 6.. and arrangement with white color ratio of 70:30 (white:color) in a room.. results spacious, clean, simple and calm surroundings..

Monday, February 1, 2010

MOBS & Kedai Gambar Kami : Cutest Baby with Blanket Contest

Contest lagi... yeay! yeay~~ buleh menang ka... hope2la menang...aiceh... Contest anjuran MOBS and Kedai Gambar Kami... i selalu gak check new online baby shop at MOBS dulu... so sesiapa yang nk updated and new online babyshop selalulah melawat ke MOBS yer... but kedai gambar kami ni jarang2 la.... so selamat berkenalan la pada tokeh Kedai Gambar kami yer.... kalau menang boley juga kiter buat album keluarga... aiceh ~~

OK...pertandingan simple je... Cutest Baby With Blanket ... so kiter carilah gambar auni dengan blanketnyer... malangnaya gambar tak boley berumur lebih dari setahun... alalalal... my doter kalau dengan blanket mestila awal2 lahir dulu... kalau sekarang nih.. bukannyer nk berblanket dier tuh... main2 dengan blanket ada la... so this is the photo Auni with Blanket... aiceh~


Nama: Auni Ufaira Binti Ahmad Shahir
Umur: 1 tahun 1 bulan
(DOB: 23 Dec 2008 umur dalam gambar: 1 tahun)


Blanket tu tgh main "Ummm chak...ummm chak !" hehehe...tu yang dapat gambar tersengih sengih tuh... kebiasaannya my doter baring and lepak2 depan TV... umur setahun lebih sikit dah pandai gelak2 tgk tv yer.. gambar di ambil depan tv... she was very excited abah and mummy baru balik kerja... thanx for the sweet smile auni.. letih kerja boley terus hilang tgk doter senyum begitu..

So..hope gambar ini dapat menawan hati juri... i follow~~ both blogs.. and dah letak banner at blog side bar... for those yang belum menyertai.. jom join. Check T&C di
SINI...