Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Wednesday, January 20, 2010

CD..dah lama tak shopping~~

Dah lama tak menambah koleksi CD untuk my doter.. just recently my bess friend ada bertanya tanya tentang CD nih.. pregnant 2nd baby currently 5 month dah rasanya... baru nk try berCD katanya...

alaaa~~ biler la kiter nak ngandung lagi nih...ahuiii... teringin la... nanti kendong la dua2 satu kanan satu kiri... ahahha... baru la ramping pinggang... skang auni 13 bulan nearly 10kilos pon mummy dah tak larat nak dukung... berjalan...? taatih di mulut sahajala~alahai anak omak...

Collection CD auni tak berapa banyak la.. bcoz aim saya pon bukan la nk fully CDing my baby...tp weekend yes.. most of the time CD.. CD blom pernah pass pada babysitter lagi.. what we have in our keeping are coolababy 3 kpg.. drybees 2 kpg.. bumgenius 2 kpg.. cushie tushie sekeping.. bella bottom 2kpg.. hmm...total ada sepuluh keping jugak noo... ni sepatutnya dah tak payah beli pampers nih...aiceh.. akakaka.. mari saya kongsikan pendapat saya..
  • coolababy pocket CD--> jenama yang mampu beli...harga lebih murah berbanding yang lain..pilihan warna yang banyak tetapi warna warna kurang menarik..banyak plain color.. saya beli di anisnadhirah rasanya..**udah lupa..almaklumla dah lama beli**.. kauliti pemakaian...so~so~ shj... kenapa...? its a OS CD tapi..susah i nak dapat kan fitting yang sesuai untuk my doter..mine is button bukan velcro.. so dekat bahagian paha atas bawah nmpak longgar atau akan terlalu ketat.. tp bocor jarang ! haa pelikkan...cuma tula.. coolababy never fit well with my baby...3 stars..

  • drybees pocket CD-->harga mahal sket dari coolababy.. ada plain color dan ada corak2... menarik dan cute. drybees bukan OS.. yang ada is M size.. so by 12 months old... agak ketat sikit bg my doter. dah takkan muat soon..I bought at Babyz n Mom. drybess fits my baby well.. suka pakaikan auni dengan drybees. Haa...yg nila nak usha2 cari sais L plak.. cumaa.. yang i perasan..drybees ada bau.. bukan pada insert tapi pada CD tu sendiri... material macam plastik. So biler terbiar lama.. 2~3 hari tak basuh..nanti bau kuat. but other than that i sukker drybees. 4 stars.. yeay ~~

  • bumgenuis pocket CD-->harga agak mahal..mahal byk gak la dari drybees. bumgenuis pon plain shj rasanya.. entah.. yang i ada semua plain la.. tp color2 dier menarik dan sweet~~. color which can suit boys and girls...yang ni OS. not button but with velcro..huhu.. i like~~ fits my baby well.. kita pon akan rasa confident biler kiter pakaikan pada baby..bocor ? never...i will reccomend this to those yang nk berCD. I bought bumgenuis at MiaBambina. 5 stars... yeay yeay yeay ~~

  • cushietushie AIO CD-->hooo...harga adalah mahal ! tak yah la beli..nasib baik la ku beli satu... itu pon dah rasa nyesal. its an AIO CD..color and materials are very beautiful and soft.. kind to baby skin. i like jugak yang nih..fits my baby well.. cantik~~ berbaloi la dengan harga nya yang mahal.. bocor? adala sekali dua.. especially kalau dah lama sangat. jenis AIO nih..xberapa susume (recommend) la..saya personally merasa sangsi kebersihan dalamannya.. aiceh.. apa yang saya buat.. iyela..jemur sampai kering2 betol .. despite that .. i luve cushie tushie.. 4 stars~~ blink blink.. ku beli CD ini di Babysasha n Mom
  • bella bottom fitted CD-->haa...yang ni murah sket dari bumgenuis.. fitted diaper ke ek ? yang ni mmg tak sesuai lansung dengan saya.. atau mungkin saya tak reti nk kasi pakai to my doter. tak payahla beli..kiranya i ni dah tersalah beli la..shippai! sekali pakai basah.. iyelah materials dier pon cotton..mmg bukan water proof la..fitted diaper maybe kena pakai dengan CD cover kot.. ish...entahla...! saper yang reti tolong ajar saya yer...star? bagi twinkle twinkle litte star ajelaa...

haa...itulah pendapat2 saya yang hanya berdasarkan kepada pengalaman semata mata... kalau ada diantara yang baca ni ada nk kongsi..sila2 la...especially part fitted CD tuh...buntu aku !

CD mmg semua i purchase online.. selain kedai2 diatas.. boley juga cari di G-minimall, Mamaparadise, My Baby Pit Stop dan mungkin ada beberapa online shop yang lain..**i dah tak tau..saper bleh share..nak tau gak **....uhuu...

sekarang tiba2 rasa nk beli balik...aduh... kemahuan mengatasi keperluan..saya biasanya akan subscribe to all these online shop.. so whenever new stock arrive or kalau ada sale ke... i will be among the first to know...! yeay ! bukan apa..yang cantik2 tuh i susah nak dapat... selalu out of stock... i nk cari drybees yang cantik2 tuh... alahaaaiii.... tlg la bgtau kat saya nih...kat mana bleh dapat....saya mahu ~~~

local brand pon dah ada... Lunatots.. i might try this one sooner later la...

No comments:

Post a Comment