Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Wednesday, November 23, 2011

blog cuti maternity jugak

melampau betol! sendiri cuti pantang...blog pon jadi cuti berpantang jugak.. heheh...
alhamdulillah... sudah ada ahli keluarga baru sekarang... memperkenalkan.. anak teruna saya..


adam zuhair ahmad shahir

3 sept 2011, jam 1:23pm, seberat 2.9kg



gambar di atas waktu umur sehari..beberapa jam selepas dilahirkan.. sekarang adam saya sudah nak masuk umur 3 bulan... begitu cepat masa berlalu..



adam: 2 bulan lbey..sudah 5.1kg lbey..


kini barula saya tahu.. now i know (bak kata org puteh).. bersalin normal amatlahhhh SAKITT!! aduhhhh....sampai sekarang saya tak lupa. Tapi saya bersyukur dengan pengalaman ini... alhamdulillah..melahirkan adam tak mengambil masa terlalu lama...

saya mula rasa contraction jam 4 pagi... kul 6 pagi sudah turun tanda... ada darah sikit. saya tak gelabah ke hospital..sbb 1st time bersalin normal, jadi saya rasa mungkin lambat sikit (melalui bacaan di blog2 lain)... hari tu hari raya ke 5.. saya releks mandi dulu.. makan ketupat, rendang daging ayam semua makan... lepas ni kena pantang kan ?! so saya makan puas2... dalam kul 830am saya gerak gi hospital.. sampai hospital check2 sudah ada 3cm.. alhamdulillah... saya terus di induce (drip)... kul 1030am saya dah masuk labor room... so tunggu punya tunggu... kul 12tghri gitu..sakit dah mmg tak tahan... allah...perut rasa di hiris pisau..hadduhh... contraction 5 ~ 10 minit sekali... sakitnyer ya allah.. pegang tangan en shahir aje la yg mampu.. gas ker.. ubat itu ini ker..semua pada saya tak berkesan..dalam kul 1tghri saya dah ready untuk bersalin.. push punya push... xbleh gak.. akhirnya guna vacum... keluarlah en adam saya... hadduuuuuu...sakitnyer mak.heheheh.. pengalaman ye dak... itula cerita bersalin normal saya... ringkas dan cepat tapi sakiitt..heheh...

pengalaman pantang saya alhamdulillah mudah... sepanjang waktu pantang saya sehat dan bertenaga.. anak hingga hari ini masih minum susu mummy... semuanya berjalan lancar dengan izin Allah...

title saya sekarang: seorang isteri dan ibu beranak 2...

berat badan: sudah kembali kepada normal...

sekian terima kasih....

3 comments:

  1. omedetou.... dh sepasang... sama la kita norat ^ ^ ... bestnye dpt bg susu mummy lagi..gambatte gambatte... and lagi best biler dpt kembali ke berat badan normal.. hihihihi... urayamashiii ~~~
    happy for you dear :D

    ReplyDelete
  2. thank you k.bib...lain yer anak lelaki anak pompuan.. macam2 pengalaman rasa..hehehe...

    ReplyDelete
  3. anak kita mmg tak jauh beza umur pun..sepasang jugak ye :) .. ina jangka dpt bersalin normal hari tu tp c-sect juga...tapi xpe, yg penting ibu n anak sihat n selamat..

    ReplyDelete