Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Friday, May 20, 2011

Wardrobe dan closet untuk anak anak

Berangan macam rumah besar ajer kiter ni yer... berangan tu sebenarnya teringin... huhuu... saya ada bercita cita nak beli almari baru untuk kakak auni and our coming soon baby... buat masa ni baju2 auni masih di raga... dan ada few dalam drawers..baju kecik2 dah masuk dalam storage.... tapi raga auni dah melimpah ruah...drawers pon dah kena tekan2 sikit baru boleh tutup... jadi konklusinyer... saya nak cari almari la untuk budak dua beradik ni... jadi marila kita start google...






DIY - antara yang simple..siap ada shoe box lagi.. drawers with roda lagi..




google tak jumpa byk sangat... so saya search ajer kat Ohdeedoh untuk cari2 idea mat salleh... so dapatla closet2 yang amat meruntun hati...alorrr... teringinnnyerr~~ kalau la rumah aku besooo... heheh... boleh la jadi rujukan jugak...lebih2 nyer hanya cuci mata... sila2 jamu cuci mata sama yer...




berkenan plak la warna putih bersih gini ek... ini kalau ada bilik luas boleh laaa.... semua baju bergantung... takde lipat punyer...



ini macam boys nyer almari kan ? simple... ini ada macam boleh buat la... should i go for this.. tapi i will make the height half la kot..










closet idaman dan impian... saya suka ada tempat hang dan ada drawers untuk baju folded.. kadang2 lipat lagi ok dari gantung.. bergantung pada jenis baju kan...







very sweet.. mmg untuk budak pompuan...masih banyak empty spaces... kalau saya dah buh drawers kat bawah baju2 hang tuh...





eheheh...yg paling simple... tapi nampak tak kemas sangat.. budak itu nampak sedap untuk dipicit picit...









diy.. kalau beli brg kat ikea ni boleh jadi ni... tapi space nak buat gini takde la...







walk in closet... mmg sekadar angan angan ajerla.. tapi yg tergantung di pintu idea yang baik...untuk kasut ka..stokin ka...







built in closet... color combination nyer sukker la... kecik but fully utilized all the spaces..







i rasa wardrobe macam ni bleh dapat kat ikea... tapi saya mencari yang tak terlalu tinggi... ini tinggi melangit laaa.... ermm... tp bagus.. child seat pon boleh tumpang simpan sekali... :)






so...betolkan...sekadar cuci mata ajerla... tapi bertambah gak la ilmu dan some ideas... bila baca2 some of their comments... ada yang jenis suka hang semua baju... ada plak lebih suka baju anak dilipat... but i have to agree jugak for those saying that baju lipat2 selalu terlupa nak pakai...sedar2 baju tuh dah tak muat... tak dan pakai lansung... hehehe.... kejadian yang biasa berlaku... sedar2...dah tak bleh pakai...sayyyaaaanggg jer... takpela... saya masih mencari idea nak beli almari macamana untuk budak2 ni nanti... kalau dah siap nanti kiter tgk...itupon kalau elok la... kalau dak... diam2 ajerla...




3 comments:

  1. as salam,
    wah cantek2 la wardrobe ni~
    kalau bole nak jg miliki 1

    ReplyDelete
  2. comelnye....kalu ada anak nak ada benda macam ni la..heheh

    ReplyDelete
  3. aah...semua tu mcm brg ikea je.. semua cantikkan?? mcm ila dah ada rmh n bilik snediri.. bila nak buat rasa mcm xjd2... tgk dlm gmbar mmg cantik.. bila skali nak deco... hampeh.. terus tunggang langgang jadinyer..

    ReplyDelete