Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Friday, April 15, 2011

kedai jam di Malaysia... berhati hati

semua orang sayang harta benda masing2 kan... walau semahal mahal atau semurah murah benda sekalipon.. kalau harta benda sendiri mesti sayang... tapi macamana kita sayang harta kita sekalipon x kan sama org sayangkan benda kita...hmmm...nasib baik jam saya tak rosak...


jam valentines gift - thanx to en shahir




jam hantaran - thanx to en shahir jugak :)




jam hantaran ni saya sayyyyaanggg sangat...walau pon dah calar sket sana sini... ye la saper tak sayang barang hantaran kan.. jam tak pernah tukar bateri semenjak beli.. i think that was almost 4 years ago... just recently jam ni mati plak.. sbb habes bateri... seperti biasa kita hantar la kat kedai jam yg ada model yg sama... lepas tukar bateri.. lepas bayar dekat 40 ringgit (mahal nyer) ... jam saya pon bergerak la macam biasa kan... yokatta~~ ye la tukar bateri je pon...



yang tak puas hatinyer... selepas tukar bateri adala satu kejadian.. jam saya basah.... boleh mati plak...jam water resistant 30M kena air sket sudah mati.... ayyoyo apa pasai ? all this while masuk berenang cukup x pernah mati pon... ish2...cerita kat en shahir.. dier pon ada experience sekali dua camni... jam mati masuk air lepas tukar bateri kat mesia... kalau tukar bateri kat nihon dulu x jadi gini plak... hmmm....


saya dengan yakinnyer merasakan... encik yang menukar bateri jam saya tempoh hari.. dengan tak professionalnyer telah menutup jam saya balik... mengakibatkan air masuk... kalau rosak harus 2 3 ratus nak pebaik... ish... ish... dah pegi balik...nasib baik dah ok... dia cuma bukak dan check sikit..tiba2 jam dah jalan... nasib x rosak lain...


so kalau korang sayang jam... lepas hantar kedai untuk tukar bateri ke haper... jgn dok bagi kena air... tak yakin saya dengan kedai2 jam malaysia ni....

2 comments:

  1. betul tu..biasanya if ada warranty huda akan hantar kat kedai time kite beli tu je..risau tersalah betul ke kan :)

    ps: huda ada lagi..lom bersalin :)

    ReplyDelete
  2. aku pun pernah kena mcm ko kena. beli jam mahal (casio) mmg lasak giler, sbb aku mmg dulu 11 tahun jadi askar wataniah. once bile jam tu mati bateri, aku gi kedai tukar bateri, lepas tu tiba2 masuk air pulak. WTF!!!

    ReplyDelete