Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Friday, April 8, 2011

Oh begini rasanya menjadi ibu...

pic: google

ohh...begini rasanya menjadi ibu... hati memamng betul2 tersentuh dengan perkara perkara yang melibatkan anak anak ni... aduuhhh... sayu sekejap dengan perkara yang berlaku sehari dua ni... sayu tu satu hal... sampai hati pon satu hal jugak...


saya dikejutkan dengan keputusan mendadak my baby sitter... "makcik dah tak nak jaga anak kamu... cukup la sampai hujung bulan..."


ADUHH...ADUUHH... tak terbalas akan kata2 makcik lela... my first respond was to turn to Auni in case kot2 dia paham ker... of course la dier tak paham kan ! silly me !! budak tu sibuk main pokok bunga makcik tu jer... tak sempat jawab kata2 my babysitter tu... air mata dah rasa macam nak jatuh dah..... tapi ku tahan jua.... control2....jgn nangis dulu... relax2... rasa tak keruan... apa salah anak aku ni.... budak kecik kan?! 2 tahun 3 bulan... apa salah dier...


tarik napas dalam2... then i asked back why? apa masalahnyer.... alasan cik lela... my doter tak sesuai dengan rumah dier... haa?!! only after 2 years dier cakap macam nih... tak rasa macam ada tak logik dak kat situ... fyi... my baby sitter ni jaga my doter semenjak auni umur 5 bulan... almost 2 years dia jaga my doter sekarang dia cakap macam ni plak...


ada dekat 20 minit jugaklah saya cuba nak faham the real reason kenapa tiba2 dier dah tak nak jaga my doter... sampai lambat la saya gi office... but i failed. I could not understand !!! i memang tak boleh paham lansung !! confiuse lagi ada.... tak serasi la... ada yg kacau la... hantu raya la... auni ayik menangis tanpa sebab la.... aper nih!!! hantu hantu la plak.....adusssss...haa...


fyi.. dulu my babysitter ni x jaga budak... dia offer diri nak jaga my doter... then bilangan budak di bawah jagaan dier semakin bertambah dan berubah rubah.... sekarang ni pagi ada 3... ptg ada 3 budak... dan sekarang ni jugak dier dah tak nak jaga my doter... PING! macam2 dalam kepala otak ni..... last2 sekali malas nak pikir....


thanx for the smile dear.. it has brighten up my day !



kakak dearie.... sayang... we will move on !!! mummy wont cry anymore... tipu! selalu mummy nangis setiap kali tgk muka auni... siannyer... makcik lela dah tak sayang auni kot.... mmg la anak mummy ni sekarang byk perangai... yela... dah mmg musimnyer kan?! umur 2 tahun lebey ni... tambah plak soon nak dapat adik... so... mmg macam2 ragam auni sekarang....


takpe2!!! we will move on... Allah maha mengetahui... mungkin ini yang terbaik... semoga Allah memberi petunjuk untuk jalan yang harus kita pilih seterusnya. Amiinn. no big issue! kita cari babysitter lain... or nursery... nanti mummy hantar kakak gi sekolahh..... we will move on !!


4 comments:

  1. alahaii.. siannye auni ngan norat,,, takpe norat, mungkin mmg ada sebab2 tertentu yg takleh dielak oleh makcik tu.. kita terima je..
    think positif.. maybe dh sampai masa for auni to go to school/nursery yg ada xtvt2 ilmiah nye.. maybe auni lagi seronok jumpa kawan2 baru,, learn new things etc..etc.. cheer up okay ^^

    ReplyDelete
  2. thanx k.bib... saya pon fikir dah masanya auni mingle and make friends with children her age... rasanya this incident pon lebih kepada opportunity...

    ReplyDelete
  3. sabarla..kesian jugak kat auni, tp apa nak dikata..isk3..

    ReplyDelete
  4. bila huda sebut 'sabarla...' rasa nak menitik plak air mata ni... perasaan macam maner er.. perasaan yang sedih sbb org tak terima anak kita ke... entahla... x pela.. saya redha... we will move on !! thanks huda...

    ReplyDelete