Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Thursday, May 20, 2010

Top Host 2010 TV3


Tidak pernah mengikuti lansungggg this reality tv show.. top host at tv3... tup tup semalam tertengok finale. urrmm... not bad. Ok la kan finalist2 dier (cet... ! cakap macam aku terrer jer !) Ada 5 finalist semalam... yang menang is Syazwani Diyana.. menang 10 ribu ringgit... bess nyer...

Since hanya tgk finale jer semalam... so nak cerita sket aa... ada 3 tasks yang mereka kena buat semalam... bagi laporan in 45 s (random topics), di interview oleh CEO (en farid kiter) dan menginterview sorang VIP (of all the VIPs...siti rupanya.. igtkan menteri ker ulamak ker...artis rupanyer). on the 45s random topics report tuh... semua mereka amatlah gabra.. wakakak...saper tak gabra kan ?! so bertunganglanggang jugakla... ada tuh.. ayat entah kemana.. kelam kabut nk bagi facs and figures nyer.. kena make sure tau maklumat kena tepat ! tatau la tepat ke daknyer... dah masa pendek sangat... diorang kelam kabut... kiter yang dengan pon kelam kabut gak... jadinyer xberapa paham la kiter yang mendengarnyer... ada yang muka cool jer... ayat berbungan bunga... tapi takde pengisian... ermm..dame dane~~.

2nd task they were interviewed by the CEO dan beberapa org juri sebagai pemerhati... haaa... part ni mmg semua failed! wakakak... semua macam nk memuji diri sendiri... ye la.. mestila kena up sket kan.. tp..ermm... semua gabra kot... sian diorang... pemilihan perkataan mmg tak tepat... point ada.. tapi susunan ayat amatlah berterabur.. as if macam semua nk bgtau... tp nasib baik senyum masih maintain...huhuh...


task terakhir interview VIP.. ingtkan menteri penerangan ke haper... rupanyer interview siti daaa... xper... i like jer. sambil mempromosikan Simply Siti dier tuh... 2 finalist ajer yg manage to go for this final task.. Diyana nampak macam gabra... tp waktu dier interview siti... she looks very calm and confident... nampak dia begitu selesa..dan nampak siti pon begitu selesa.. ada kimia la kot ek... and yang patut i tabik is Siti la kot... siti kalau di interview...mmg sungguh pandai menjawab. jawapan dier teratur, point ada, straight to the point, menjawab soalan & susunan ayat yang cantiklah ! dengan senyum lagi ! mungkin sebab dier dah biasa kot... lagipon bukan dier yang dalam pertandingan kan ?! of course la dier releks... tp tu la... kalau compare cara siti menjawab dengan cara 5 finalis td menjawab interview... macam langit dengan bumi... kita bagi siti lah menang ! wakakaka....

itu ajela nak citer... nak bgtau kater.. walau siti tak ngaji tinggi sangat pon... dia pandai! pandai bercakap dan pandai senyum ~~~heheh... nasib baik tertengok tv3 semalam... dapat tgk siti...

anyway...kiter tunggula perkembangan Syazwani Diyana nanti... mungkinkah akan lebih menyerlah dari nurul syuhada nurul ain ?!

2 comments:

  1. Syazwanie Diyana ...
    Name die mcm kite ...
    hahahaksssss

    ReplyDelete
  2. nama jer sama... kalau nk jadi macam dier kena banyak practise cakap sorang2 la dik... tp bukan adik nak jadi penyanyi ker ?! :p

    ReplyDelete