Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Tuesday, February 24, 2015

Aktiviti cuti raya cina

cuti raya cina.. 4 hari lengkap.. saya tak kemana... dok di rumah sahaja.. tak sanggup nak meredah jem balik kg.. so we decided not to go anywhere by plus hi way.. malas nk bersesak sesak jem.

antara kerja yg di buat...

1) persiapan adik baby

ramai pembantu ha.. yg baju biru tu paling rajin sekali membantu. heehhe.. en shahir dah siap tolong pasangkan katil baby. bukan katil baru.. katil lama guna semenjak zaman adam. pon... x di beli. office mate yg bagi.. katil x de masaalah.. masih boleh di gunakan lagi..
dah elok2 pasang... ramai plak yg nak try naik. baik adam baik auni.. semua claim kata x pernah naik...








berjaya mengorek semua baju2 lama adam.. jumpa dah. yey!! baju2 adam kebanyakkan masih boleh pakai lagi. tp kena pi beli jugakla beberapa helai new born.. tuala dan juga selimut. rasanya tuala and selimut kena beli baru la dak.. kulit baby sensitip..nk cari yg lembut sket. yg lama2 tu dah kasar..
basket putih tu lammmaa dah cari.. jumpa jugak yg berkenan. Berkenan sgt2... cantik! siap ada tutup lagi gittew... ada dua basket saya beli...satu utk siang..satu utk baju malam. saiz nyer sedang2 elok ajer... sukker!


2) main dengan anak2

panjangnyer adam uiiii... jem ke haper. cuti2 raya cina jem kat hi way er... ipad berjaya disorokkan. jadi budak2 ni main dengan barang2 depa ajela... habes bersepah sepah satu rumah. 






kakak auni dah pandai buat puzzle. yey!! ikut step step yg mummy ajar. cari yg bahagian corner dulu... then bahagian tepi2 frame.. last sekali baru yg tengah2... akhirnya siap jugak. pandai kakak! then asyik buang cantum...buang cantum... itu ajerla di ulangnya. xper kakak..nnti kita belo yg susah sket...kita buat sesama yer.

3) membeli aset-pandora 916






yey yey yey... cantik2!!! yg diidamkan dah dpt. lama dah weeiii...servey sana sini... sy beli di kedai emas pkns. ish... terapi betol membeli emas ni. seronok.. harga within my budget. i let go one of my gelang yg dah kemek2.... masuk habib pon...masyaAllah.... boleh jadi hilang akal ngko! oro italia design tu ya Allah!! nasib baik aku ni masih waras... ish2... ruginya rasa x beli. tp ongkosnya kena di monitor sekarang ni... kan nak bersalin tak lama lagi sayanggg oiiii... sabar2 sket yer. 

ada plan nk bwk kanak2 ke air terjun... tp en shahir tak berapa setuju sbb takut kes air kencing tikus. akhirnya gitu je la cuti kami... tak stress tak memboringkan... booleeyyla..




6 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  3. Website is comprehensive as well as informative. I have enjoyed the visit. From www.sendonlinerakhigifts.com

    ReplyDelete
  4. Website is comprehensive as well as informative. I have enjoyed the visit. From www.retailobiz.com

    ReplyDelete
  5. Hi, can I contact you through your email? I've something to share that might interest you.

    Aaron
    aarongrey112 gmail.com

    ReplyDelete
  6. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete