Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Thursday, August 12, 2010

bercuti di Pangkor island


kami sudah pulang bercuti~~ seronookkk sgt ! we spent 3 days 2 nites at Pangkor Island beach.. mari saya sajikan gambar2 dan aktiviti kami di sana.....



kalau dah dok hotel tu mmg kerja terjun swimming pool ajela kan... auni mmg super excited. Dari dalam bilik lagi dah kendong pelampong dia tuh... ke hulu ke hilir diangkutnya.. tapi bila dah letak dalam pool... menjerit takut la pulok ! aduhh..aduhh....





terpaksa la mummy pon terjun menyelamatkan keadaan... kalau kita tak berenang sekali.. duddduukkk ajela dier tak bergerak gerak.. bila dah 2 3 kali pergi pool... baru la ada berani sket dier... hisshhh...kena selalu gi pool auni ni...

Swimming pool di Pangkor Island Beach Resort ada 2... satu dekat dengan ocean wing.. satu lagi dekat garden wing... bilik2 nyer terlampau byk.. so idea membuat 2 kolam renang adalah sangat berkesan... so pool pon xderla penuh sgt.. setiap aech wing ada pool sendiri2... and the pools are big. thumbs up!









dan selain berswinmming pool... of coursela makan. Makanan di sini OK... biasala makanan hotel... gitu2 gak la... malam 1st tu ada bbq.. so best la.. kambing dier...wallaa~~ sedap! but malam 2nd tu.. masakan biasa2 sahaja... sedap ka ?! ermm.... bolleyla~

waktu makan anda kadang2 akan dikunjungi oleh cik burung2... hornbill kot namanya.. alaa...burung yg paruh besar tu~~ saya x sure plak apa namanya... selain burung... kadang2 cik kera pon boleh dtg berkunjung gak...huhuhu... tapi depa x kacau org...




Pangkor island mempunyai pantai yang paannnjaangg.... cantik plak tuh. landaaaiii sgt pantainya.. kira satu teluk tuh dier punyerlaa..air pasang dari lebih kurang pukul 10...sampai la ke ptg... lebih kurang kul 3.. auni as usual.... menjerit jerit tak nak masuk laut.takut betol dier kalau ombak besar dtg... bapak kaki mancing.. anak takut laut plak. aiseeyy~~




aktiviti tambahan yang kami lakukan, menaiki speedboat island hopping. auni menjerit lagi.... dier tak suka dipakaikan lifejacket yang obviously lagi besar dari dier.hihihi...punyerla terrified... awal2 mmg menangis sajer... last sekali... terlena..huhuhu...

pakcik boat bawak kami pusin satu pangkor... 1st dier tinggalkan kitorang kat pekan pangkor, then bawak pusing2 kat Damai Laut then berenti dekat satu tempat untuk snorkling. harap maap gambar waktu snorkling xde... sebab saya muntah2 dan mabuk laut.. kikiki.....en shahir turun boat snorkling tgk2 ikan... cik auni sibuk bagi roti pada ikan... mummy plak sebok uwek uwekk.. :p






we went there with en shahir office mate. diorang satu family pon 3 org... anak lelaki dier jadi kawan auni la... makan pon nak sama... swimming pon nak bersama sama... main kejar2 pon nak bersama sama... sampai x terkejar mummy.





auni behave well during the whole trip... dia paling sukker dok dalam bilik... berlari sana.. berlari sini.. lompat atas katil la bagai... kat luar kurang sket.. mungkin sebab panas kan.... anyway... thanx abah sbb bawak kitorang bercuti... nanti2 kita gi cuti lagi yer.... :)




3 comments:

  1. bess nya gi bercuti...bila la nak pegi cuti2 mesia...dr firas tak keluar perut sampai dier kuar perut...tak pegi jugak...hahaha...teringin nak gi cameron highland...

    ReplyDelete
  2. sekali sekali pergi bercuti mmg besss...

    ReplyDelete
  3. lorr..awat x habaq..leh singgah manjung umah kite..

    ReplyDelete