Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Tuesday, March 1, 2011

Sunyi bersebab...


Lama benar saya tak menulis di blog yer... banyak sebenarnya yang dah berlaku sepanjang sebulan dua ni... dari pening2 muntah nyer... kehilangan orang yang di sayangi... masuk spital la... aduhaaii dugaan Allah... tak siapa menyangka.... semoga dugaan yang di beri Nya dapat meningkatkan lagi iman dan taqwa kita padaNya...


Alhamdulillah... saya dah semakin sehat... dan dah mula duduk kat office balik selepas MC hampir 3 minggu.... dan baby dalam tummy pon dah masuk 15 weeks... yey! yup... saya pregnant lagi... alhamdulillah ... huhuhu....


tapi itulah setiap pregnancy is special.. yang kali ni.. aduhh...saya rebah.. rebah dengan peningnyer.. rebah dengan muntah2 nyer.. rebah dengan sakit pinggang dan sakit kepala yang teruk... tambah memburukkan keadaan di minggu ke 9 saya bleeding... bleeding yang terlampau teruk yang saya sangkakan mmg dah tak de harapan... tp rupanya Alhamdulillah.. baby masih bertahan... denyutan jantung masih kuat.. akhirnya i was admitted at Pantai Klang and was adviced to take 1 week of bedrest.... kenapa bleed ? only after a week when i went back for follow up check up... Dr Pang gynae at Pantai Klang mentioned that there is an empty small sack... hmm??? termanggu manggu sekejap... x faham apa yang doctor tu bgtau... she continue explained that there might be a possibility that i had a twin... tp only 1 developed well.. and the other failed. that's why the sack is empty...that`s why i bleed.. wallahualam..



frankly, i didn't know how to respond. do i have twin history in the family ?? nope. tapi itulah... i went to seek for 2nd adviced from dr yati, klinik aman... she did mentioned that everything starts from nothing. it doesn't need to have a twin history to get twin. Allah maha kuasa... who knows. and she added that statement from Dr Phang is possible. i might had twin at the beginning.... then i was given another 1 week bedrest from Dr Phang.



Saya bersyukur mak saya masih ada untuk menjaga saya... terlalu besar pengorbanan mak saya... bayangkan... saya hanya bariiinngggg sahaja... my mum did all the housework. coooking, cleaning, taking care of auni.... aduh... macamana nak membalas budi mak yang begitu... Allah, Kau peliharalah mak ku yaAllah... and my husband... was there all the time. he's been very patient taking care of me, of my auni... bertuah sungguh mempunyai suami yang supportive dan memahami..... ramai yang membantu... my sil... selalu datang rumah... looking after auni... diorang mmg tak bagi saya bergerak, saya bangun, buat apa pon tak bagi... thanx all. Allah sahaja yang dapat membalas budi semua....






Earlier, keluarga kami telah di uji Allah.. on 22nd Jan 2011.. my uncle passed away. pakcik saya di Ipoh.. tanpa ada tanda atau sakit yang berlarutan dia meniggal dunia jam 6 ptg. the whole family was shocked. Waktu tu kami balik alor setar.. terus bergegas balik ipoh... selepas makcik call bgtau pakcik pengsan tiba2... Allah...kehilangan pakcik ibarat kehilangan bapa sendiri... walau saya memanggilnya pakcik sekalipun, lebih kepada bapa sendiri hubungan kami... pakcik terlalu baik orangnya....terlalu lembut sifatnya... terlalu manis setiap kata katanya... terlalu hangat kasih sayangnya... saya sedihhh... memang terlampau sedih akan pemergian pakcik yang terlalu awal.. dan tanpa kami bersedia... tapi kami redha.... kami redha ya Allah.... kau ampunilah dosanya, kau cucurilah rahmat ke atas rohnya... kau kasihanilah dia... kerana dia terlampau baik orangnya...

biarla saya sambung nanti yer... dah x nampak screen... sedeyyy....

4 comments:

  1. Congrats fina for ur 2nd pregnancy..take care..n takziah atas pemergian pakcik tersayang..semua tu ketentuan Allah..sbb die org baikla dia dijemput lebih awal coz Allah lebih sayangkannya..

    ReplyDelete
  2. thanx k.maya... saya pon dah makin sehat and makin confident dah. hari tu nak jalan pon takut2...

    ReplyDelete
  3. omedetou norat for second baby^^ iro iro datta ne,, patutla sunyi sepi je...
    insyaAllah..smoga sumer nyer baik2 belaka... Allah maha mengetahui,, Allah maha penyayang,,

    ReplyDelete
  4. hi k.bib.. how are you ? budak2 cam ne... sehat2ker...

    ReplyDelete