Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Wednesday, February 1, 2012

pilihan baby carrier saya...


agak susah jugak la saya membuat keputusan nak beli carrier yang mana satu.. survey sana sini.. try itu ini.. tak terdecide decide.. harga pulak dari semurah 60 70 ringgit... sampai la semahal mahal 600 700 ringgit...ish ish...

akhirnya saya telah memilih... Lascal M1 carrier..



harga lascal M1 dalam rm300 lbey...mahal! tapi disebabkan ada org dah bagi rm200 untuk suruh beli carrier, jadi saya tambah la sikit lagi... harganya lebih kurang baby bjorn jugak.. saya tak beli online. saya beli di mybbstore cawangan kelana jaya.. dah try pakai..dah try buh baby..dah try itu ini.. baru la saya amik... takkan nak beli online lak kan?! kena la cuba2 itu ini dulu...

sebelum decide nak beli lascal ni.. sy dah try dan tengok macam2 jenis carrier... saya ada juga cuba baby sling.. tapi rasanya en shahir takkan mau pakai nyer... so tolak tepi siap2.

babylove antara yg saya pernah guna. saya pinjam kawan office punyer..waktu bawak auni pegi genting dulu... carrier babylove OK... boleh la nak pakai. tapi kainnyer terlampau lembik.. susah nak masukkan baby kalau saya sorang... ada jugak saya jumpa graco punyer carrier... nampak macam OK.. tapi saya tak beli sbb waktu tu tak bawak baby untuk try sekali.. pernah try my dear... entah kenapa adam macam tak selesa... so my dear pon tolak tepi jugak... akhir sekali lascal M1 jugak sudah nyer...




adam prefer face out dari face in... dier lebih selesa kalau abah dia yang bawak dia.. kalau saya yg bawak... dia macam nak cari susu plak jadinyer... heheh...

pilihan warna, merah hitam... kebetulan car seat ngan strollers pon merah hitam... jadi sedondon plak. heheh... merah hitam sesuai la kan baik boy or girl... so sekarang ni...carrier mmg standby ajer dlm kereta... car seat auni masih guna lagi... and strollers hanya akan guna bile nak gi kluar makan ka.. or tgk2 mcm adam nak ngantuk ka... tapi kalau saya sorang2 ngan adam... saya guna carrier shj... tet tot!

1 comment:

  1. gmmm..cantik... mcm ila pakai baby bjorn... tp bl ms offer kat mothercare... dr Rm4++ tinggal RM3++... tp mmg selesa la

    ReplyDelete