Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Thursday, June 21, 2012

Jalan jalan di Macy.. SALE!



sungguh seronok berjalan jalan di the Macy semalam..hahaha.. sungguh bahagia.. buat masa ni Macy tgh buat sales yer.. di kesemua outlet nyer seantero klang valley... sales will end by 30 june 2012.



bercuti di tengah tengah minggu semalam.. hari rabu... owhh...sungguh bahagia. i planned to send my mum to stesen bas.. itu la purpose amik cuti. Tetiba en shahir pon macam malas nak kerja (boleh ke gitu??  :p) dia pon cuti gak... so kami bedua la gi hantar my mum to TBS... selesai melakukan tugas wajib... kami pon mula la melakukan aktiviti x wajib...heheheh... since en shahir dah bertanya..so saya pon jawab la teringin nak pi Macy nak usha2 meja makan... i planned ak gi Macy kat IOI puchong ja.. but since we went to TBS.. en shahir kata kita pi HQ macy..location: near to Komuter serdang.




yesterday was the first time i pegi sana.. the whole building was big enough to make me super excited. basically there are 3 main sections... the glass ware product, curtain and the home furniture sections... jalan- jalan cuci mata sahaja pon sudah cukup... apa lagi kalau dapat beli apa yang diinginkan...heheheh....



obviously they are having clearance sale..and as mentioned, it will end by 30 June. compare to Macy IOI, here they have more products you can see and choose. untuk dining set sekarang ada 25% less... tapi kalau u okay dengan display items.. they will give you discount up until 40%. jaga jaga dengan display items yer...akan ada calar2 sket sana sini.. so perati betoi2... barang2 kecil glass set kat.. rug pon.. sales sehingga 70%. saya berjaya mencilok sekepin rug dengan harga less 70%... yes!





Banyak juga offer2 menarik.. ada set meja makan 6 kerusi RM999 sahaja... tp.. saya tak berkenan plak dengan rupa kerusi dan meja nya... kerusi meja makan dia jual asing2... so anda boleh mix and match meja makan dengan kerusi2 yang anda suka... nak kerusi tinggi pon boley... kerusi rendah pon boley... kerusi macam2 mana pon boley... janji ada stok.

sofa pon byk offer.. less 50% dari harga asal... bunyi nyer mcm banyak ajer less kan...tp dah kalau harga asal pon beribu... after 50% pon still ribu2 jugak..hahahah... bergantung la atas kehendak dan citarasa tuan empunya badan yer... generally semua sofa buat masa ni less 25%...



 

curtain pon tgh sale.. tp saya x igt plak baper %... sebab x mencari curtain kan... we spent almost 3 hours dalam macy. hampir pukul 5 baru lunch...huhuh... luckily the macy guy was friendly enough to help us around and to share his opinion... and lucky me en shahir was in his good angin...  alhamdulillah... kami jumpa apa yang kami cari... kami beli apa yang kami jumpa...!! hehehhee... cuma bunga ajer x reti nak beli... soon kita nak masuk rumah baru... seronok!! boleh kita story di blog ni sikit sikit....  :)

 

1 comment:

  1. ila suka bl langsir kat macy..tp bab perabot kureng sikit..dulu pernah bl set katil macy ni...

    ReplyDelete