Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Monday, June 25, 2012

Sparepart madela swing..

encik adam sudah 9 bulan lebey... boleh di katakan budak yang sangat baik dan tidak byk kerenah... benchmark kita...mestila kakak dia...heheheh... auni dari dulu sehingga kini boleh dikatakan budak yang sangat riuh..dengan tangis nyer...dengan pot pet nyer... dan dengan bermacam keletah... cukup dengan 2 org budak ini.. rumah sungguh meriah dan riuh rendah... love  :)




mengerjakan tupperware mummy






masih lagi menyusukan adam secara eksklusif.. tho supply sudah semakin kurang dan merundum.. kerana demand pon tak tinggi. adam kuat makan.. susu pon kuat gak. tapi makan bubur lagi kuat la..hahaha... setelah menggunakan madela swing selama 9 bulan, i have to admit that pump tak semantap waktu awal2 beli dulu... saya kena pump kuaat sikit dan bunyi motor pon jadi kuat macam mesen rumput... so saya pon dok pikir2 kenapa jadi gitu... akhirnya saya decided tukar membren putih and connector kuning tuh...

sparepart madela sememangnya ada di mana2... antara yang dekat dengan my place is Lunatots bukit tinggi... so saya call and tanya.. spare parts sentiasa ada dan boleh datang bebila untuk ambil... the white membren cost me around 7 ringgit and the yellow connector tu x igt plak berapa. lepas tukar 2 benda ni... pumping sudah rasa seperti baru.. heheh.. tak perllu pam kuat2 sangat lagi... bunyi ppon x bising.   :)

rupanya membren lama tu dah haus.. so dia tak tutup rapat pada connector kuning tu. dan benda kuning tu pon rupanya patah... mesti masa basuh2 tu terpatah.. bila membren tak tutup rapat.. dah tak jadi vacuum sangat la... itu sebab tak berapa mantap. so sekarang ni alhamdulillah... pump sudah jadi OK... cumanya supply sudah tak banyak... soon i planned to introduce adam tu formula la nampaknya....  :(





5 comments:

  1. dah lama tu berkhidmat...berjasa orang kata:-)

    ReplyDelete
  2. adus...sgynyer... ada amik suppliment x? cubala mkn suppliment dulu kot boleh byk balik susu...

    ReplyDelete
  3. tgh cuba jugak dengan shaklee... tgkla result nyer macam mana... :( sedey biler tgk susu makin kurang...

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete