Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Tuesday, March 30, 2010

Ponyo - Ponyo on the Cliff by the sea..

(Gake no ue no Ponyo)
(Ponyo on the cliff by the sea)

igt nak kongsi cerita hujung minggu hari tuh..aktivit mengemas rumah...tp gambar tak bawak plak... xpe la..cerita hal lain dulu.. n3 yang dah lama tertangguh..

let me share a movie from Ghibli Studio, Japan... jom tengok cerita Ponyo. hehehe...tajuk pon dah cute kan ?! cerita pon mmg cute ! Ada biasa tgk kah anime2 dari Ghibli Studio ? especially Hayao Miyazaki punyer cerita... kalau tak biasa tgk.... bawak2 la belajar tgk... saya melayan Ponyo dengan my SIL and auni...last month rasanya.. auni..of course tak paham cerita ni... tapi at some scenes she may stared and even laughed sometimes..

Character Ponyo ni memang cute la ! ini macam cerita mermaid versi kanak2 jepun... fish that wish to become human.. Ponyo is from a goldfish famili with thousand of sisters.. she was so eager to explore outside of the sea world.. one day she was driven away by strong wave to the shore and rescued by Sasuke.. she felt in love with Sasuke as soon as seing him.. after that moment, Ponyo had decided to become a girl and be friend with Sasuke... heheh...


kartun kan... adala sentuhan2 magic di tengah2 cerita... how Ponyo father tried to rescue her... becos he thought Ponyo was kidnapped by the human... later Ponyo mother came to grant her wish to become a girl.. kalau bleh dengar bahasa jepun lagi puas hati.. sbb suara Ponyo tu cute sgt ! and character dier yang blat2.. tembam2 tu comel !







(Ponyo dan adik2 nya)

Me and my sister terpaksa mengulang cerita ni dekat 3 kali.. hehe... sebab kadang2 diganggu oleh auni yang nk tdo la, susu la, main sana sini la, tetiba nangis plak la... OK je layan 3 kali pon.. sebab tak jemu pon... kalau nk tgk trailer anime ni...bleh tgk di SINI.. selamat menonton !

5 comments:

  1. cam best je citer ponyo ni...fareehah suka betul tgk kartun movie...astro boy pon dia bole layan...la ni citer jepon tgk tottoro aje....

    ReplyDelete
  2. best ain! tgk ler..ponyo choo kawaii. kakak aku beli cd kat mana ntah..10inggit cam tuh

    ReplyDelete
  3. bukan...ini kat rumah kakak.

    ReplyDelete
  4. mano nak carikk...cari download tp slow yg amattttt...

    ReplyDelete