Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, December 14, 2010

Bayar saman polis... myeg dan pejabat pos





ada saman tak ?! en shahir ada tolong check untuk saya di balai polis... nasib baik tak de saman... alhamdulillah....


rasanya semua org dah tahu yang pembayaran saman walau apa jenis kesalahan sekalipon ada diskaun buat masa nih... promosi bermula 1 disember hari tuh... semenjak hari tu la.. saya dengar balai polis trafik mana2 pon pennuhh org.. barisan punya la panjang untuk mereka2 yang nak bayar saman ni....


en shahir ada 2 saman yang dia baru settle kan hari nih... dua2 saman dapat diskaun 50% dan lebih... pagi2 lagi dah pergi ke balai polis trafik... aduhhh...panjang bennar org beratur nak bayar... cara pembayaran di balai polis trafik.. kena beratur check saman yang ada dulu.. then barulah beratur untuk pembayaran... bawa sekali kertas check saman tu... nak check saman barisan x panjang... barisan yang nak membayar tu yang berjela jela... aduhhh...



disebabkan line yang panjang ni la... ramai org mencari option lain... org terus register Myeg... dan akhirnya Myeg nyer website pon crash boom bang ! hampeh sungguh... register tunggu e mail verification hampeh x sampai2.... dan kita terus mencari option lagi.....

yup..yang terbaru dan lebih menyenangkan... anda boleh bayar saman anda di pejabat pos / post office yang berdekatan...en shahir dah bayar pagi tadi... beratur x sampai 5 minit... saman dah settle... bukankah mudah ?! tau tak ?! kitorang asal2nya tak tau..nasib ada member yang bgtau...kalau perati kan betol2... mmg ada memo di tampal di pejabat pos.. tak tau la samaaada selected post office ajer ke atau semua pejabat pos...

promosi diskaun saman ni sampai bila pon kami tak tahu.. en shahir tanya polis pon... polis kata diorang pon tak tau.. walaupun ada dengar yang promosi ni berakhir 15 Dec... tapi polis kata depa pon x sure... ada sumber kurang pasti berkata... promosi ni sampai feb 2011... yak ka?! entahla...saya pon tatau...

yang pasti... semua org should grab this discount... secepat yang mungkin. dan kalau x nak beratur panjang2... bayar la di pejabat pos.. my Botanic Klang pejabat pos kompem boleh... bayar jgn x bayar...

pic: googled

3 comments:

  1. cantik blog ini, ada budak kecik.. comey... alhamdulillah,dari cara penyampaian, u sounds like a nice person.. keep it up.. :)

    ReplyDelete
  2. sekarang pejabat pos pun penuh
    tp bukan penuh dengan org ,
    penuh dengan ic org letak atas meja untuk cek saman

    ReplyDelete