Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, December 30, 2010

rasa macam nak pergi Langkawi pulak..

Saya memang tak pasang plan untuk ke langkawi... kenapa?! sebab pada saya tujuan utama ke langkawi is shopping pinggan mangkuk.... mestila kan... sebab harganya jaaauuhh lebih murah dari di sini....


last i went to Langkawi was 3 years ago... right after my kenduri kat Alor Setar... at that time.. yup... i borong 2 set 4 correle... uhh... indah sungguh waktu itu.. seronok sangat bershopping sakan... yela ada logicnyer bershopping katak waktu tu.. sebab kita baru kawen... rumah pinggan mangkuk summer mana ada lansung.. maksudnyer set yang proper dan sesuai untuk kalau org datang.. so mmg plan beli untuk rumah tangga..


jadi alhamdulillah... dapat pula mak bg ada bagi lagi pinggan mangkuk... jadi set2 di rumah saya sudah mencukupi... tak perlu beli lagi.. tambahan pulak.. cabinet rumah saya kan kecik ajer... nanti x de tempat pulak nak simpan pinggan2 kalau beli...

jadi mmg saya memilih untuk tidak pergi ke langkawi demi mengelakkan untuk membeli pinggan mangkuk... TAPI... lepas tgk set bunga2 lawa pinggan kat rumah mak usu saya di ipoh minggu lepas... WADDDUUUHHHH.... rasa macam nak pegi langkawi la pulakk....








tidakkah set2 pinggan ini cantik.... adduhhhla...sungguh menggugat iman.... aduihhh... teringinnyer...








set ini bukan set vintage... ini set oleh idaman suri... set ini menyediakn 8 dinner plate.. 8 mangkuk sup.. 8 side plate.. 6 coffee set.. satu mangkuk nasi... dan satu teko... dengan harga not more than 400RM... tidakkah ianya cantik.... aauuu.... macamana ni wehhh....n the pinggam tidaklah seringan vintage... but its not heavy at all.... now its been added in my wishlist... huhu...

2 comments:

  1. hai..terjah blog awak dr google :) salam perkenalan :) actually last year bulan 12 sy satu famili pegi jln2 kat langkawi. hmmm..pinggan mangkuk mmg murah tapi skrg harga dah naik banyakkkkk dan xsemurah mcm dulu dah. :( tapi kalo nak shopping katak sekali lagi pun bolehhh xde hal lahhhh! :)

    ReplyDelete
  2. Lalinkfixa: thanx singgah blog i ni...kalau langkawi buat pinggan mangkuk mahal.. nanti lama2 org shopping online je la.. skang yang jual online pon reasonable harganyer~

    ReplyDelete